Наталія Цуканова стала співголовою Ради директорів «СТС Медіа»

Наталія Цуканова стала співголовою Ради директорів «СТС Медіа»

7 Березня 2015
3872
7 Березня 2015
10:09

Наталія Цуканова стала співголовою Ради директорів «СТС Медіа»

3872
Наталія Цуканова стала співголовою Ради директорів «СТС Медіа»
Наталія Цуканова стала співголовою Ради директорів «СТС Медіа»

У російській компанії «СТС Медіа» - нові призначення. До складу ради директорів увійшли Наталія Цуканова та Кай Градевік. Пані Цуканова також стала співголовою Ради директорів компанії, повідомляється на сайті «СТС Медіа».

 

Пані Цуканова і пан Градевік, за рішенням одного з найбільших акціонерів MTG Russia,  замінять в раді директорів Йоргена Мадсена Ліндеманна і Матіаса Херманссона. Згідно акціонерною угодою компанії, MTG Russia вправі призначити трьох з дев'яти членів ради директорів «СТС Медіа». Ірина Гофман продовжить роботу в раді директорів в якості третьої члена Ради від MTG Russia.

 

За словами пана Ліндеманна, зміни обумовлені реорганізацією бізнесу після прийняття поправок до російського закону про ЗМІ.

 

Наталія Цуканова -  засновник і керуючий директор Xenon Capital Partners, що є провайдером послуг в галузі фінансового консультування на ринку Росії і СНД. З 1997 року пані Цуканова працювала в нафтогазовому підрозділі офісу JP Morgan в Лондоні, після чого очолювала інвестиційно-банківське відділення JP Morgan в Росії і країнах СНД.

 

Пані Цуканова відіграла провідну роль у підготовці цілого ряду значущих угод у сфері фінансів і M&A на ринку Росії і СНД. Серед них - IPO Роснафти в Лондоні і IPO бурової компанії «Євразія», реструктуризація «РАО ЄЕС» і наступні угоди, придбання частки участі в проекті «Сахалін-1» компанією ONGC, придбання 50% акцій у великому камерунському родовищі Etinde міжнародним консорціумом за участю «Лукойл» і незалежної нафтогазової компанії New Age.

 

До приходу в J.P. Morgan Наталя Цуканова працювала над російською програмою приватизації та в Boston Consulting Group в Лондоні і Москві. Вона  також є членом правління Kerogen Capital Limited, фонду прямих інвестицій обсягом 1 млрд. доларів, що базується в Гонконгу та спеціалізується на компаніях нафтогазового сектора.

 

Пані Цуканова Наталія закінчила факультет економіки Московського державного університету і отримала стипендію в Гарвардському університеті, а також ступінь MBA в бізнес школі INSEAD.

 

Кай Градевік уже був членом Ради директорів «СТС Медіа» з 2002 по 2009 роки.

 

Він є засновником шведської компанії, що спеціалізується на наданні консалтингової послуг у сфері фінансів -  Old Fashioned AB. З 2010 по 2012 роки він займав пост віце-президента і глави M & A-департаменту TeliaSonera, п'ятої за величиною телекомунікаційної компанії Європи.

 

Пан Градевік прийшов в Modern Times Group MTG AB (MTG) в 2001 році. З 2006 по 2009 роки він очолював департаменти MTG «Злиття і поглинання» та «Розвиток бізнесу».  До приходу в MTG, пан Градевік обіймав пост директора з інвестицій шведського венчурного фонду Spray Ventures. З 1998 по 2000 роки він працював в інвестиційно-банківському відділенні лондонського офісу Merrill Lynch, спеціалізуючись на злиттях і поглинаннях.

 

Пан Градевік брав участь у підготовці значної кількості угод. Серед них - покупка компанією TeliaSonera норвезького оператора Tele2 Norway за  750 млн. доларів, покупка банком «ВТБ Капітал» російського оператора «Tele2 Росія» за 3,5 млрд. доларів, а також придбання компанією TeliaSonera 49% акцій оператора «Кселла» у АТ «Казахтелеком» $ 1,5 млрд. доларів. Пан  Градевік отримав ступінь магістра політичних наук Уппсальского університету (Швеція). Володіє російською мовою.

 

Нагадаємо, у листопаді 2014 року стало відомо, що Гендиректор російського телеканалу СТС і генпродюсер холдингу «СТС Медіа» В'ячеслав Муругов з 1 січня 2015 року займає пост радника гендиректора «СТС Медіа» Юліани Слащової. Новим генеральним директором телеканалу стала Ельміра Махмутова.

 

«СТС Медіа» керує чотирма російськими телекалами: «СТС», «Домашній», «Перець» і «СТС Love», а також «31 каналом» у Казахстані. Сукупна аудиторія п'яти каналів складає понад 150 млн осіб. Міжнародна версія телеканалу «СТС» доступна в Північній Америці, Європі, Центральній Азії, Вірменії, Грузії, Азербайджані, на Близькому Сході, а також в Киргизстані. Міжнародна версія телеканалу «Перець» - в Республіці Білорусь та в Киргизстані. «СТС Медіа» також володіє рядом цифрових розважальних медіаактивів: videomore.ru, domashniy.ru, ctc.ru і peretz.ru. Акції компанії котуються на біржі NASDAQ під символом CTCM.

 

«Детектор медіа»

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3872
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
JH
3336 дн. тому
Яка різниця, що там відбувається на кацапському бидлобаченні? Аби тільки цього лайна не було на українських екранах.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду