У позаконкурсній програмі 12-го фестивалю Docudays UA – 10 тематичних добірок

У позаконкурсній програмі 12-го фестивалю Docudays UA – 10 тематичних добірок

4 Березня 2015
4160
4 Березня 2015
14:26

У позаконкурсній програмі 12-го фестивалю Docudays UA – 10 тематичних добірок

4160
У позаконкурсній програмі 12-го фестивалю Docudays UA – 10 тематичних добірок
У позаконкурсній програмі 12-го фестивалю Docudays UA – 10 тематичних добірок

Оргкомітет Київського міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA-2015 представив позаконкурсну програму. Про це повідомляється на сайті кінофоруму.

 

В рамках цієї програми глядачів ознайомлять із десятьма тематичними добірками, присвяченими як сусіднім державам та їх післякризовим реаліям, так і «далеким країнам, де документалістика може дозволити собі бути аполітичною». Також буде представлено добірку дитячої документалістики та спеціальну програму про проблему енергозалежності України.

 

Серед фільмів, що демонструватимуться - роботи-переможці наймасштабніших фестивалів світу.

 

Також у межах цієї програми відбуватимуться дискусії на означені теми із залученням експертів.

 

Особливості програми позаконкурсних показів будуть такі:

-«Пропаганда»: стрічки кінорежисерів з Естонії, Данії та Франції. Серед фільмів - багаторазовий призер і абсолютний фаворит міжнародної критики «Погляд тиші» Джошуа Оппенгаймера;

Docu/Діти»: сім картин, серед яких як анімація, так і короткометражні документальні стрічки. Один із фільмів програми - «Джованні та балет на воді» (Нідерданди) - отримав спеціальний приз журі «Берлінале-2015»;

Docu/Енергія»: У стрічках представлені три «погляди на права людей і природи, випробування та можливості людей в умовах війни з жадібними енергетичними корпораціями та власними споживацькими звичками»;

Docu/Україна»: Чотири нові стрічки від українських режисерів та українська прем'єра фільму-есею Андрія Загданського «Вагріч і чорний квадрат» про відомого художника-концептуаліста Вагріча Бахчаняна;

Docu/Хіти»: П'ять фільмів-фаворитів журні міжнародних кінофестивалів, серед яких і відзначений Оскаром «Citizenfour: історія Едварда Сноудена»

-«Docu/Art»: Мета програми -  на прикладі трьої фільмів зазирнути у суть мистецтва, а саме - у його маніпулятивний потенціал. 

-«Документальний фестиваль Tempo презентує»: Цього разу у фокусі Швеція. Тамтешній фестиваль документального кіно Tempo, окрім документалісти, концентрується на фотографії, радіо та експериментальних проектах. Програму найкращих фільмів Tempo презентуватиме програмна директорка шведського фестивалю - Мелісса Ліндґрен. Добірку  фільмів із Tempo поєднує креативниц підход до жанру документалістики.

Екс-Югославія: примирення»: Пропонована программа, на погляд її упорядників, цікава насамперед тим, що ані ідеалізує, ані затемнює ситуацію в регіоні колишньої Югославії, а багатогранно її висвітлює. «Від «кухні» мирних переговорів, до повсякденного життя у постконфліктному місті та зустрічі колишніх ворогів», - так вони окреслюють її тематику.

-«Ефект Грузії (спільно з CineDoc): Три фільми про Грузію: «Ідоли радянської епохи, що немов зомбі повстають із мертвих. Відірваність влади та її реформ від реальних потреб народу. Важка сторінка в історії Грузії - «незалежна» Абхазія, що живе під вагою вічного старшого брата». Програму представлятиме Арчіл Хетаґурі, директор Міжнародного фестивалю документального кіно CineDOC, що з 2013 року відбувається в Тбілісі.

Cпеціальний показ від Cinema Politica»:  Cinema Politica діє при Університеті Конкордія у Монреалі та має сімдесят дочірніх центрів у Канаді та Європі. Показ представлятиме Езра Вінтон, програмний директор та співзасновник цієї організації.

 

Нагадаємо, цього року Docudays UA розпочнеться 20 березня і завершить свою роботу 27-го.

 

«Телекритика»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4160
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду