Одеські ЗМІ повідомили про обмеження доступу журналістів в будівлю ОДА і облради – ОДА спростовує

Одеські ЗМІ повідомили про обмеження доступу журналістів в будівлю ОДА і облради – ОДА спростовує

4 Березня 2015
2774
4 Березня 2015
13:06

Одеські ЗМІ повідомили про обмеження доступу журналістів в будівлю ОДА і облради – ОДА спростовує

2774
Одеські ЗМІ повідомили про обмеження доступу журналістів в будівлю ОДА і облради – ОДА спростовує
Одеські ЗМІ повідомили про обмеження доступу журналістів в будівлю ОДА і облради – ОДА спростовує

Учора, 3 березня в деяких одеських ЗМІ з'явилась інформація щодо посилення пропускного режиму для журналістів в будівлю Одеської обласної державної адміністрації (ОДА). Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

На сайті інформагентства «Контекст Причерноморья» з'явилася інформація про те, що в Одеській ОДА посилений пропускний режим для журналістів - потрапити на офіційні засідання тепер зможуть тільки акредитовані співробітники ЗМІ.  Як пише видання, у прес-службі облради звернули увагу на те, що 9 лютого голова ОДА та голова облради затвердили «Правила пропускного режиму до адміністративної будівлі №1».

 

«Згідно з цими правилами, під час сесій обласної ради учасники та запрошені можуть бути пропущені в адмінбудівлі в певний час за заздалегідь узгодженим списком. У зв'язку з цим просимо вас визначитися і повідомити прес-службі обласної ради ПІБ працівників ЗМІ, які висвітлюватимуть діяльність 41-й сесії обласної ради. Ці дані можна передати електронною поштою прес-службі обласної ради (Rada_press@odessa.gov.ua) або за телефонами: 71-89-476 і 71-89-631 до 15.00 5 березня. Вхід безпосередньо на сесію, 6 березня, буде здійснюватися за наявності службового посвідчення, тому просимо вас бути уважними і не забувати документи...», - повідомляє видання з посиланням на прес-службу облради.

 

Цю інформацію опублікували й інші сайти - Zaodessu.info, «Преступности.Нет», «Перший одеський портал».

 

Радник голови Одеської ОДА Зоя Казанжі спростовує інформацію щодо нових правил акредитації для ЗМІ. «Ще раз пояснюю, що ОДА знаходиться в приміщенні, яке належить обласній раді. У нас немає жодних пересторог з доступом ЗМІ. Вимагання акредитації суперечить існуючим законам. Ми періодично просимо про акредитацію, якщо треба зрозуміти кількість місць на виїздні заходи чи на бронювання в інших приміщеннях», - написала пані Казанжі на своїй сторінці у Facebook.

 

Зоя Казанжі розповіла, що з цього приводу зв'язувалась з головою Одеськоі ОДА Ігорем Палицею і він повідомив, що жодного документу з цього приводу не підписував. «Жодного документу з приводу обмеження доступу журналістів він не підписував. Якщо мова йде про сесію обласної ради, яка відбудеться в п'ятницю, 6 березня, то питання потрібно адресувати в обласну раду. Це різні гілки влади», - зазначила пані Казанжі.

 

За словами регіонального кореспондента ІМІ, непорозуміння сталося  після чергової розсилки прес-служби ОДА, де йдеться мова про акредитацію ЗМІ на святковий захід у приміщення Одеського оперного театру. У листі було сказано, що журналісти мають забронювати собі місце в театрі заздалегідь.

 

«Це зроблено для того, щоб розмістити пишучих журналістів в залі, оператори, як і раніше, працюють в залі - там, де зручно. Акредитація на заходи ОДА необхідна тільки в одному випадку - коли у нас високопоставлені гості (міністри і т.п) - це вимога їх прес-служб. В інших випадках наші заходи абсолютно відкриті», - прокоментував ситуацію речник прес-служби ОДА Микола Покровський.

 

Нагадаємо, речниця Міністерства оборони України Вікторія Кушнір заявила, що проросійські та російські ЗМІ публікують недостовірну інформацію про обороноздатність Одеської області для поширення паніки серед населення.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2774
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду