Держкомтелерадіо затвердив перелік книг, що вийдуть у 2015 році державним коштом

Держкомтелерадіо затвердив перелік книг, що вийдуть у 2015 році державним коштом

27 Лютого 2015
3410
27 Лютого 2015
13:01

Держкомтелерадіо затвердив перелік книг, що вийдуть у 2015 році державним коштом

3410
Держкомтелерадіо затвердив перелік книг, що вийдуть у 2015 році державним коштом
Держкомтелерадіо затвердив перелік книг, що вийдуть у 2015 році державним коштом

Колегія Державного комітету телебачення та радіомовлення України ухвалила перелік книжок, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» на 2015 рік. Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

 

Державним бюджетом України на випуск книжкової продукції за бюджетною програмою «Українська книга» у 2015 році передбачено видатки у сумі 15 500 тис. грн. З урахуванням висновків експертної ради до проекту переліку видань включено 94 пропозиції від 46 видавництв  України.

 

До переліку увійшли книги, приурочені до загальнодержавних заходів та ювілеїв відомих державних діячів, письменників, композиторів, художників на виконання актів Президента України («Про відзначення 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького та 150-ї річниці першого публічного виконання національного гімну», «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка», «Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», «Про відзначення 90-річчя від дня народження Олеся Гончара» та інші), Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, для задоволення читацького попиту провідних бібліотек України тощо.

 

До переліку увійшли видання, присвячені вшануванню пам'яті героїв Небесної Сотні, а також ті, що аналізують події суспільно-політичного життя країни: книга-реквієм «Небесна сотня»; збірка унікальних документів з архівних сховищ Національного музею історії України «Україна - європейська країна»; робота відомого філософа і теоретика культури Мирослава Поповича «Кровавый век», у якій зображено історію європейської цивілізації ХХ століття; книга «Крокуємо до європейського інформаційно-телекомунікаційного простору»; робота доктора філософських наук Л. Филиповича «Майдан і церква», у якій вміщено моніторинг подій зими 2013-2014 рр. та інші.

 

Нагадаємо, 24 лютого цього року у Національному прес-центрі телебачення і радіомовлення України (Київ, Хрещатик, 26) відбулося засідання колегії Держкомтелерадіо, на якому розглядалося питання про перелік книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» на 2015 рік. Доповідачем став  Олексій Кононенко - директор департаменту видавничої справи і преси.

 

У 2014 році  перелік книг містив 94 пропозиції на загальну суму 16 364,8 тис. грн від 40 видавництв. Державним бюджетом України на випуск книжкової продукції за бюджетною програмою «Українська книга» у 2014 році було передбачено видатки у сумі 37 500 тис. грн. Через недофінансування програми у 2013 році, утворилася кредиторська заборгованість перед видавцями на суму 21 135,2 тис. грн. Тому першочергово були профінансовані 162 видання, перенесені з програми «Українська книга» 2013 року.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3410
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду