В’ячеслав Бігун представить в інтернеті стрічку «Страсті» про сучасну окупацію України

В’ячеслав Бігун представить в інтернеті стрічку «Страсті» про сучасну окупацію України

26 Лютого 2015
4537
26 Лютого 2015
17:32

В’ячеслав Бігун представить в інтернеті стрічку «Страсті» про сучасну окупацію України

4537
В’ячеслав Бігун представить в інтернеті стрічку «Страсті» про сучасну окупацію України
В’ячеслав Бігун представить в інтернеті стрічку «Страсті» про сучасну окупацію України

27 лютого відбудеться онлайн-прем'єра фільму В'ячеслава Бігуна «Страсті». Про це повідомляється у прес-релізі проекту.

 

У кінокартині подані враження автора про сучсасну окупацію України.  «Чому "Страсті"? Це - страждання людини. Колись такі переніс Христос. Нині, образно кажучи, їх переживає Україна, розп'ята на хресті нової геополітичної війни. У фільмі Україна - це молода дівчина. Лесі трохи більше 20-ти. Вона взаємно закохана в молодого російського поета - Лева. Вони щойно провели першу ніч разом. Мріють про спільне майбутнє. Дітей. Ось у Лесі день народження. Але, але... Лев терміново повинен їхати до важкохворої мами в лікарню. Лесю, між тим, навідує брат-близнюк Лева - Міша. Тому теж вона подобається. Але він зовсім інший. Й день народження Лесі стає її днем кошмару. Все йде до трагедії... й до переродження. Бо хочеться вірити в краще, й в людині. Все в фільмі має подвійне значення: буквальне й символічне. Це вступ. Решту побачите й відчуєте самі», - зазначається в пресс-релізі.   

 

У зйомках стрічки задіяні українські та іноземні актори. У головних ролях - Владислава Гаврилюк і Борис Український. Інші ролі зіграли Лідія Головата, Олександр Домовий, Маргус Кобінг, Томас Коллі, Джозеф Латімер, Ігор Свирида та Юрій Іванченко.

 

Як відзначає В'ячеслав Бігун, уперше в своїх фільмах він використав брехтіанський метод відчудження: «Ми звертаємося не так до емоцій, як до розуму глядача».

 

Фільм відзнято в Естонії за сприяння української громади.

 

Знімальна група - міжнародна, що об'єднала фахівців із понад десяити країн світу. Оператор-постановник - естонець Каарел Тіідус, якому асистували фінн Акселі Віртанен і португалець Руї Діаз. Художник-постановник - Мееліка Легола, якій сприяли українці Олександр Педос і Тереза Бадзьо. Фільм знято трьома мовами - українською (спілкується Леся), російською (Лев і Міша, «ввічливі люди»), а також англійською (образ Заходу).

 

Ключова музика фільму - Іоганна Себастіана Баха.

 

Після інтернет-прем'єри автори стрічки планується європейська - в Парижі (Франція).

 

В'ячеслава Бігун - міжнародний кіномитець і правник, режисер таких фільмів, як «Мати. В ім'я мільйонів» за мотивами оповідання Олександра Довженка, «Місто ангела», «Серце мами Гонгадзе», «Пенальті правосуддя», «Санктуаріум», «Довженко. Український Гомер кіно».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4537
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Читач
3339 дн. тому
Тізер фільму "Страсті" - http://youtu.be/nMdsfdx00Tk
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду