Червакова пропонує Комісії із захисту суспільної моралі переформатуватися на громадську організацію

Червакова пропонує Комісії із захисту суспільної моралі переформатуватися на громадську організацію

13:26,
16 Лютого 2015
3893

Червакова пропонує Комісії із захисту суспільної моралі переформатуватися на громадську організацію

13:26,
16 Лютого 2015
3893
Червакова пропонує Комісії із захисту суспільної моралі переформатуватися на громадську організацію
Червакова пропонує Комісії із захисту суспільної моралі переформатуватися на громадську організацію

Національній експертній комісії з питань захисту суспільної моралі пропонують пере форматуватися на громадську організацію. Про це сказала перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, депутат фракції «Блоку Петра Порошенка» Ольга Червакова під час слухань щодо державного нагляду за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі, інформує прес-служба партії.

 

«Національній експертній комісії з питань моралі ми пропонуємо створюватися як громадській організації, на кшталт комісії з журналістської етики, яка зробила набагато більше на тлі інформаційної пропаганди, - зазначила вона. - Комісія з питань моралі може створюватись як громадська організація, залучати до своєї роботи батьківські організації, і здійснювати контроль та моніторинг в царині суспільної моралі».

 

За її словами, «в рамках цієї організації може здійснюватись відповідна діяльність, але вже без державного фінансування».

 

Пані Червакова наголосила, що Верховна Рада «в жодному разі не відмовляється від діалогу з церквою, й українська церква має абсолютно повне право знати, як держава планує регулювати цю сферу суспільних відносин». «Хочу звернутися до Всеукраїнської ради церков за результатом цього обговорення надати пропозиції для подальшого врахування у наступних кроках парламенту у сфері регулювання захисту суспільної моралі», - сказала депутат.

 

Парламентар нагадала, що минулого тижня Верховна Рада ухвалила закон, який створює передумови для ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. «Метою ухвалення цього закону було вдосконалення і впорядкування державного нагляду за дотриманням законодавства у галузі суспільної моралі», - сказала вона.

 

«Одразу хочу упередити всі зауваження або навіть спекуляції, що після ухвалення такого закону і зникнення такого державного органу зникне державний нагляд. Це неправда. Державний нагляд не зникне, його буде впорядковано. Зникне лише структура, яка дублювала функції інших державних органів. Таким чином, припиниться плутанина і перекидання з одного державного органу на інший відповідальності за невиконання таких функцій»,- зазначила пані Червакова.

 

Нагадаємо, 10 лютого Верховна Рада 245-ма голосами народних депутатів ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)» (законопроект Ольги Червакової № 1647), який передбачає ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК) як державного органу.

 

Закон передбачає вилучити із законодавства згадки про Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі (НЕК), поклавши її функції на інші державні органи.

 

Ухвалення цього законопроекту вимагали понад 10 громадських організацій і медійних об'єднань, а також рух «Стоп цензурі!», які 4 лютого поширили звернення до народних депутатів. Проти ліквідації НЕК виступали церковні ієрархи, які зверталися з відповідним листом до народних депутатів.

 

Після підписання закону «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)» для остаточної ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі потрібне ще відповідне рішення Кабінету міністрів України.

 

Всеукраїнська Рада церков негативно оцінила рішення Верховної Ради ліквідувати НЕК і вирішила просити Президента України не ліквідовувати комісію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
пастор
18:07 / 16.02.2015
А на слуханнях Червакову понесло. Під кінець із нею взагалі напад приключився. Хоча починала тихесенько, з перемотаною шиєю, ніби застуджена. Гідна наступниця Герман і Богословської. Требі її запрошувати до Шавіка, щоб веселила публіку.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду