Телеканал «24» обурений пропагандистськими заявами в ефірі «Шустер live», випуск якого транслював

Телеканал «24» обурений пропагандистськими заявами в ефірі «Шустер live», випуск якого транслював

14 Лютого 2015
20837
14 Лютого 2015
18:37

Телеканал «24» обурений пропагандистськими заявами в ефірі «Шустер live», випуск якого транслював

20837
І наголошує, що на виробництво ток-шоу впливати не може
Телеканал «24» обурений пропагандистськими заявами в ефірі «Шустер live», випуск якого транслював
Телеканал «24» обурений пропагандистськими заявами в ефірі «Шустер live», випуск якого транслював

Телеканал «24» поширив повідомлення  про те, що поділяє обурення глядачів різкими заявами російського журналіста Максима Шевченка, які прозвучали під час ток-шоу «Шустер live» 13 лютого, повідомляє прес-служба каналу.

 

Під час включення скайпом в прямому ефірі цей кореспондент виголошував і відстоював типові російсько-пропагандистські позиції про «карательную операцію» та «братоубийственную войну».

 

«Вважаємо, що під час війни такі заяви є пропагандистським, направленими проти України і їм не місце в ефірі українських каналів. Нам прикро, що саме в нашому прямому ефірі вони прозвучали», - йдеться у повідомленні для ЗМІ.

 

Разом із тим, у прес-службі телеканалу «24» нагадали, що не мають можливості втручатися у виробництво ток-шоу: «Ток-шоу "Шустер live" виробляє «Савік Шустер студія» на замовлення телеканалу "24" і ми жодним чином не впливаємо на підготовку цієї програми. У наших власних програмах і випусках новин подібні заяви ніколи не звучали і не звучатимуть, оскільки це кардинально суперечить редакційній політиці та принципам каналу».

 

Зазначений випуск «Шустер live» глядачі зустріли, в тому числі, критикою у соцмережах. В той же час, акцентували користувачі Facebook, в ефірі Першого національного не з'явилося якісної альтернативи цьому ток-шоу.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментарі до прес-служби «Савік Шустер Студії».


Нагадаємо, 13 лютого перший після тривалої перерви випуск «Шустер live» вийшов одночасно на телеканалах «112 Україна» і «24». На «112 Україна» вже прозвітували про рекордні показники трансляції ток-шоу за участі Савіка Шустера.

 

Минулого року ток-шоу «Шустер live» виходило на Першому національному і каналі «24». При чому перший випуск програми у 2014 році вийшов як одноразовий проект на 5-му каналі, наступний - на каналі «24», після чого було підписано контракт із Національною телекомпанією України й шоу почало виходити на Першому національному і «24». Перший національний вирішив не продовжувати контракт зі студією Савіка Шустера на 2015 рік.

 

У минулому програма «Шустер live» також виходила на телеканалах «Україна» (2008-2010 роки), Перший національний (2010-2013 роки) та «Інтер» (2013 рік).

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20837
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Dmitiy
3351 дн. тому
То есть когда на рос. тв позицию Украины защищают Карасёвы, Ковтуны, Яхно и прочие и прочие это нормально...а тут за долгое время дали хоть какую-то мало мальски альтернативную точку зрения и такая паника...Н-да демократия одним словом.))))
Олексій
3352 дн. тому
До чого тут те, чого я хочу? Я назвав Вам умови, за яких війну буде припинено. Вам залишилося переконати більшу частину суспільства та політичних еліт їх прийняти
Киевлянин
3352 дн. тому
Вы хотите войны в Украине?
Олексій
3352 дн. тому
"Будьте мудрее. Выходите за грани шаблонов. Нам нужен мир" - мир за будь-яку ціну, Ви хочете сказати? Немає нічого простішого: розпочніть агітацію за те, що ми ладні відмовитися від ЄС і НАТО і вступати в Євразійський союз, готові федералізуватися, зробити російську другою державною і що там ще, аби лишень досяти миру. Вас послухають, і настане мир. До роботи!)
Киевлянин
3352 дн. тому
Будьте мудрее. Выходите за грани шаблонов. Нам нужен мир
Олексій
3352 дн. тому
"Люди могут жить в мире, независимо от политиков. Главное - отказаться убивать друг друга и начать слышать друг друга" - власне, саме це і є зразок класичної пропаганди. Що всі люди завжди "за", і тільки "погані політики" (які, треба думати, прилітають до нас з іншої планети) їм заважають. Дійсність, на жаль, значно складніша.
Noser
3352 дн. тому
У мене дуже великі сумніви, що пише киевлянин. Бо кияни знають, що війна дійсно "братоубийственная". Росіяни прийшли на українську землю убивати братів-українців і росіян з України і не хочуть чути цього негідника. Наша країна і так ЗНАЄ, хто є who.
Киевлянин
3352 дн. тому
У нас страна должна ЗНАТЬ. Не иллюзию, а правду, какой бы горькой она ни была. Украина превращается в Северную Корею!
Noser
3352 дн. тому
Давати слово чорносотенцю Максиму Шевченку - просто ганьба! Як до такого додумалися? А сюжет про призов. По-моєму уже є відповідна стаття в Кримінальному Кодексі про протидію мобілізації.
Киевлянин
3352 дн. тому
Алексею - опять же, это суждения исходя из пропаганды. Люди могут жить в мире, независимо от политиков. Главное - отказаться убивать друг друга и начать слышать друг друга
Олексій
3352 дн. тому
"Но обе стороны должны научиться слышать друг друга ради мира в Украине!" - мир в Україні не залежить від того, чи почують одна одну сторони. Він залежить від думок і настроїі однієї людини, і сидить вона не в Україні.
Киевлянин
3352 дн. тому
"Пропагандистські заяви" звучат с двух сторон. Но обе стороны должны научиться слышать друг друга ради мира в Украине!
taksist
3352 дн. тому
шустер публічно обыцяв вивчити українську. він це пояснював тим що новинар повинен показувати повагу місцевій спільноті. саме тому він перелічував мови, які вивчив бо їх вивчав коли приїжджав працювати в ті країни.
глядач
3352 дн. тому
Шавік - провокатор. Один сюжет про призов і про дезертирів чого вартий. Добре, що ця провокація зустріла гідну відсіч гостей студії. А Шавіку треба зробити останнє суворе попередження. А потім у разі чого -гнати поганою мітлою. Як ворога України і московського провокатора. Литовську, італійську, англійську, російську (які ще?) він вивчив. А українську вважає нижче своєї гідності?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду