Студенти з Молдови записали відеоролик із зверненням до молоді з України та Росії

Студенти з Молдови записали відеоролик із зверненням до молоді з України та Росії

13 Лютого 2015
5877
13 Лютого 2015
10:22

Студенти з Молдови записали відеоролик із зверненням до молоді з України та Росії

5877
Студенти з Молдови записали відеоролик із зверненням до молоді з України та Росії
Студенти з Молдови записали відеоролик із зверненням до молоді з України та Росії

В інтернеті з'явилося відеозвернення студентів навчальних закладів Молдови до своїх однолітків з України та Росії, повідомляє «Укрінформ».

 

Учасники запису закликають до миру й висловлюють підтримку українцям в їхній боротьбі за свободу. Звернення вони підготували румунською, українською та російською мовами.

 

Українців студенти підтримали у їхній боротьбі й назвали братами: «Брати українці. Ми говоримо вам "Брати", тому поділяємо ваші страждання, ми свідки того минулого, помилки якого болять досі. Голод був створений штучно у вас і у нас. Наших дідусів і бабусь депортували - ваших теж. Минуле хвилює нас сьогодні. Вмирають люди, але вмирають за правду та ідентичність. І ми, і ви зробили вибір, але зараз ви страждаєте більше, ніж ми. Страждаємо й ми, але ми вперто чинимо спротив. Ми говоримо рідною мовою і готові в будь-яку хвилину захистити нашу батьківщину - Республіку Молдова. Ми непохитні, ми хочемо того ж: миру і процвітання».

 

Росіян учасники звернення закликали дбати про майбутнє їхніх дітей, перевіряти факти, думати і слухати: «Брати росіяни. Ми говоримо вам "Брати", тому що в очах Бога ми єдині - християни. У чому полягає ваша віра? Ми всі рівні, ми допомагаємо одне одному - принаймні так має бути. Кожен має свою правду, і у вас теж є сім'я, і ви також матимете дітей. Думайте про їхнє майбутнє. Сьогодні ми багатьох речей не розуміємо - давайте об'єднаємося, розберемося в усьому разом. Ми хочемо правди. Минулого нам не змінити, але ми в змозі побудувати майбутнє. Озирніться навколо - ви бажаєте такого майбутнього? Ми хочемо миру, ми живемо мирно. Любов творить, ненависть руйнує. Ніхто не хоче війни, ми хочемо світлого майбутнього, розвитку техніки, культури, літератури. З високо піднятою головою ми повинні дивитися в одному напрямку - у світле майбутнє. Перш, ніж припустити, перевір факти. Перш ніж засудити, запитай: "Навіщо?". Перш ніж поранити, відчуй цей біль сам. Перш ніж сказати - подумай. Слухайте. Думайте».

 

 

Як писав сайт MediaSapiens, раніше представики українського студентства звернулись до російських ровесників із закликом не вірити пропаганді Кремля щодо ситуації в Україні.

 

У відповідь російські студенти підготували власне відеозвернення до українців. У ньому вони повторили головні штампи кремлівської пропаганди - «братні народи», «антиконституційний переворот», «ввічливі люди».Також у відео зверненні росіяни поділилися власним тлумаченням подій в Україні. Наприклад, вони засудили «силове захоплення» влади у Києві та повалення режиму Януковича. На їхню думку, саме це призвело до тисяч жертв в Україні.

 

Після оприлюднення відеовідповіді російських студентів до українських, сайт «Новый Калининград.Ru» опублікував інформацію про те, що насправді дівчата та юнаки не є студентами тих вишів, про які вони говорять у ролику. Однак організатори звернення намагаються довести протилежне.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5877
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду