Стець продовжує звинувачувати співробітників і керівництво Концерну  РРТ у сприянні сепаратистам на Луганщині

Стець продовжує звинувачувати співробітників і керівництво Концерну РРТ у сприянні сепаратистам на Луганщині

11 Лютого 2015
4536
11 Лютого 2015
13:59

Стець продовжує звинувачувати співробітників і керівництво Концерну РРТ у сприянні сепаратистам на Луганщині

4536
Стець продовжує звинувачувати співробітників і керівництво Концерну  РРТ у сприянні сепаратистам на Луганщині
Стець продовжує звинувачувати співробітників і керівництво Концерну  РРТ у сприянні сепаратистам на Луганщині

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець звинувачує Концерн радіомовлення, радіозвʼязку і телебачення (КРРТ), а також особисто його керівника Олександра Півнюка у сприянні поширенню теле- і радіосигналу російських і сепаратистських каналів на контрольованій бойовиками частині Луганської області. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

«Урядова комісія має розібратися, чому весь цей час керівництво цього Концерну не допомагало відновлювати мовлення українських телеканалів і радіостанцій на Сході, а сприяло тому, що, наприклад, представники луганської філії Концерну РРТ працювали в Луганському ОРТПЦ і обслуговували передавачі, які використовувалися для трансляції телеканалів так званих "ДНР" і "ЛНР", а також російських телеканалів», - заявив Юрій Стець.

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів відсторонив Олександра Півнюка від виконання обов'язків генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) на час проведення службового розслідування. Відповідно до статуту підприємства обов'язки гендиректора КРРТ виконує перший заступник генерального директора Володимир Іщук. Службове розслідування було призначено не розпорядженням чи постановою, а протокольним дорученням Кабміну.

 

4 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив про рішення уряду відсторонити Олександра Півнюка від посади генерального директора Концерну РРТ, звинувативши його в саботажі відновлення трансляції українських телеканалів та радіостанцій на сході.

 

У відповідь Держспецзв'язку, в підпорядкуванні якої перебуває КРРТ, повідомила, що Олександр Півнюк юридично наразі залишається генеральним директором КРРТ, а відновлення трансляції українських телеканалів на чотирьох (на даний момент) неконтрольованих Україною РТПС та припинення трансляції ними російських каналів можливі тільки шляхом відновлення контролю над територією, на якій вони розташовані. Також Держспецзв'язку звинуватила Міністерство інформаційної політики в бажанні підпорядкувати КРРТ собі.

 

Наразі Концерн радіомовлення, радіозвʼязку і телебачення є підрозділом Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. На думку опитаних «Детектор медіаю» медійних експертів, доки триває боротьба за посаду голови КРРТ, проблема відновлення мовлення на сході країни не вирішується.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду