Півнюк юридично поки залишається керівником Концерну РРТ – Держспецзв’язку

Півнюк юридично поки залишається керівником Концерну РРТ – Держспецзв’язку

5 Лютого 2015
5486
5 Лютого 2015
12:04

Півнюк юридично поки залишається керівником Концерну РРТ – Держспецзв’язку

5486
Півнюк юридично поки залишається керівником Концерну РРТ – Держспецзв’язку
Півнюк юридично поки залишається керівником Концерну РРТ – Держспецзв’язку

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку), в підпорядкуванні якої перебуває Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ), повідомляє, що Олександр Півнюк юридично поки залишається генеральним директором КРРТ, оскільки досі немає рішення уряду про його відсторонення від виконання обов'язків. Про це йдеться на офіційній сторінці відомства у Facebook.

 

«Юридичних підстав для відсторонення керівника держкомпанії від обов'язків небагато. Це, власне, порушення норм статуту і кримінальна справа. Чекаємо на рішення Уряду, яку він обере. Поки О.Півнюк юридично залишається керівником КРРТ», - йдеться в повідомленні.

 

Коментуючи звинувачення міністра інформаційної політики Юрія Стеця, що Олександр Півнюк «саботує відновлення трансляції українських телеканалів на сході України» та «сприяє поширенню сигналу російських телеканалів», Держспецзв'язку заявляє наступне:

 

«Позиція КРРТ та Держспецзв'язку з цих питань незмінна з самого початку бойових дій на сході, і майже щотижнево доводилась до відома Уряду: відновлення трансляції українських телеканалів на чотирьох (на даний момент) неконтрольованих Україною РТПС та припинення трансляції ними російських каналів можливо тільки шляхом відновлення контролю над територією, на якій вони розташовані.

 

КРРТ у своїх численних пропозиціях Кабміну та силовим структурам неодноразово пропонував деякі способи припинення трансляції російських каналів, але їх застосування виходило за межі його компетенції, і могло відбутись тільки за рішенням Уряду або РНБО. Такі рішення не приймались.

 

Можливо тому, що прогнозувалось, що виведення з ладу обладнання концерну або припинення електропостачання (про мовлення українських каналів тоді вже б не йшлось), на неконтрольованій території були б оперативно виправлені.

 

КРРТ постійно працює над відновленням мовлення тих станцій, які знаходяться на межах контрольованої території. Застосовуються рухомі передавачі, на жаль, малої потужності, налагоджене мовлення на середніх хвилях. Про свою роботу КРРТ щотижнево звітує Уряду. До вчорашнього дня ці звіти Уряд влаштовували».

 

Нагадаємо, 4 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив, що Кабінет Міністрів України прийняв рішення відсторонити Олександра Півнюка з посади генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

 

За його словами, також Кабмін вирішив створити урядову комісію, яка протягом десяти днів має надати оцінку діям пана Півнюка, і вирішив звернутися до силових структур з вимогою розпочати кримінальне провадження за фактом сприяння діяльності терористичних організацій.

 

Олександр Півнюк, до якого «Детектор медіа» звернулася по коментар, сказав, що не коментує ситуацію.

 

Олександр Півнюк обіймав посаду генерального директора Концерну РРТ з 23 квітня 2014 року, коли його призначив Кабінет Міністрів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5486
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду