Центр реформ в кіноіндустрії пропонує українським кіновиробникам програму продакшну фільмів для закордонного VOD-ринку

Центр реформ в кіноіндустрії пропонує українським кіновиробникам програму продакшну фільмів для закордонного VOD-ринку

5 Лютого 2015
3504
5 Лютого 2015
11:49

Центр реформ в кіноіндустрії пропонує українським кіновиробникам програму продакшну фільмів для закордонного VOD-ринку

3504
Центр реформ в кіноіндустрії пропонує українським кіновиробникам програму продакшну фільмів для закордонного VOD-ринку
Центр реформ в кіноіндустрії пропонує українським кіновиробникам програму продакшну фільмів для закордонного VOD-ринку

Центр реформ в кіноіндустрії України запропонував українським продюсерам, сценаристам і режисерам свій вихід у подоланні кризи кіновиробництва за рахунок продакшну фільмів на експорт для так званих VOD-сервісів (Video on demand - відео за запитом). Про це  4 лютого на презентації програми у столичному Будинку кіно повідомив керівник Центру, генеральний директор Асоціації продюсерів України Денис Масліков.

 

Сценаристам і продюсерам продакшн-компаній, що були присутні на презентації, пан Масліков розповів про перспективи розвитку міжнародного VOD-ринку і його можливості для кінематографістів. За його словами, Центр реформ в кіноіндустрії України, що був створений менше року тому, шукає зараз нові шляхи для кіновиробництва в Україні. Результатом перших проведених досліджень Центру щодо того, як українське кіно може вийти на нові ринки збуту і отримати стимул для кіновиробництва, стали можливості дистрибуції на швидко зростаючому ринку VOD-сервісів в США, Канаді, Великобританії, Ірландії, Австралії, Нової Зеландії та інших країн.

 

«Ви знаєте, в якому стані наш кінопрокат. Навіть те кіно, яке виробляється зараз в Україні, насилу потрапляє до кінотеатрів. Останні події свідчать, що і дистрибуція телесеріалів також переживає кризу. Виробництво телеконтенту було орієнтовано на Росію, тому зараз відбувається спад виробництва українських телесеріалів. Необхідно у такій ситуації шукати нові ринку збуту», - сказав Денис Масліков, звертаючись до сценаристів і продюсерів.

 

Одним з таких нових перспективних ринків може стати, на думку пана Маслікова, ринок платних VOD-сервісів для тих країн світу, де глядачі звикли платити невеликі кошти за перегляд фільмів, серіалів, телешоу або спортивних програм. За його словами, у наближчі два роки в Україні можна було б налагодити виробництво малобюджетних повнометражних ігрових фільмів для англомовної глядацької аудиторії США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, Великобританії, Ірландії та інших країн ЄС. Загальний бюджет таких стрічок має складати максимум $50 тис., сценарій повинен бути універсальним, зрозумілим закордонній аудиторії, яка складається в основному з глядачів 18-35 років, що переглядають фільми здебільшого в інтернеті.

 

За словами Дениса Маслікова, кілька продюсерів продакшн-компаній вже підтвердили свою участь в цьому проекті. Існує також зацікавлення певних інвесторів у такій програмі участі у розвитку VOD-ринку. Справа - за сценаріями, за якими могли б бути відзняті перші пілотні стрічки, які будуть озвучені англійською і розміщені на VOD-сервісах для платного перегляду. Керівник Центру реформ в кіноіндустрії запропонував присутнім сценаристам протягом наступних двох тижнів (до 18 лютого) надсилати свої синопсиси, серед яких будуть відібрані кілька для презентації інвесторам і VOD-дистрибуторам. Знімальний період заплановано на літо, восени - вихід на дистрибуцію у закордонних VOD-сервісах.

 

Денис Масліков переконаний, що така бізнес-модель цілком життєздатна і навіть ринково виправдана за умовах стрімко зростаючого в Україні курсу долара. Водночас її не можна реалізувати в нашій країні, де глядачі не звикли платити за контент, і компанії, які розвивають VOD-сервіси, отримують дохід здебільшого від реклами.

 

Всі контакти можна буде знайти на сторінці Центру у Facebook.

 

Нагадаємо, Національна спілка кінематографістів України (НСКУ) та «Лабораторія проектів» оголосили прийом заявок на участь у весняному Фестивалі кінопроектів, який пройде у травні в Києві за адресою: вул. Саксаганського, 6 (Будинк  кіно).

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3504
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду