3 лютого – показ документального фільму «Олександр Довженко. Одеський світанок» у Києві

3 лютого – показ документального фільму «Олександр Довженко. Одеський світанок» у Києві

2 Лютого 2015
5971
2 Лютого 2015
13:35

3 лютого – показ документального фільму «Олександр Довженко. Одеський світанок» у Києві

5971
3 лютого – показ документального фільму «Олександр Довженко. Одеський світанок» у Києві
3 лютого – показ документального фільму «Олександр Довженко. Одеський світанок» у Києві

3  лютого о 18.00 в Національному музеї Тараса Шевченка, що на бульварі Тараса Шевченка, 12 у Києві відбудеться показ документального фільму «Олександр Довженко. Одеський світанок». Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

 

Нагадаємо, стрічку створено продюсерською компанією «Інсайтмедіа» спільно з Одеською кіностудією за грантом президента молодим діячам у галузі кінематографії.

 

Президентський грант виграв режисер, випускник Національного університету кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого Артем Антонченко (Майстерня Михайла Іллєнка).

 

Зйомки фільму відбувались на Одеській кіностудії - тій самій, на якій починав свою кар'єру великий майстер, хоча в 20-х роках минулого сторіччя  вона мала назву Перша кінофабрика ВУФКУ (Всеукраїнське фото-кіно управління).

 

Документальна стрічка «Олександр Довженко. Одеський світанок» розповідає про те, як Олександр Довженко створював свої перші фільми - «Сумку дипкур'єра», «Звенигору» та «Арсенал», що згодом були включені до золотого фонду світового кіно.

 

У фільмі використано художній прийом реконструкції. Автори спробували відтворити моменти з життя режисера, а роль Олександра Довженка виконав актор та музикант, засновник та лідер групи «П'ятниця» Сергій Бабкін.

 

Після показу документального фільму буде продемонстровано найвідоміший твір Олександра Довженка «Арсенал» (Виробництва 1-ї кінофабрики ВУФКУ,
1929 рік).

 

Серед запрошених гостей:  виконавець ролі Довженка актор та музикант, лідер групи «П'ятниця» Сергій Бабкін; голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко; віце-прем'єр-міністр - Міністр культури України В'ячеслав Кириленко; голова комітету ВР з питань культури та духовності Микола Княжицький; представники Адміністрації Президента та Уряду; представники посольств й культурних представництв іноземних держав.

 

План заходу:
-17.30 - 18.00 - реєстрація преси
-18.00 - 18.30 -  прес-конференція
- 19.00 - показ фільму «Олександр Довженко. Одеський світанок»
- 19.30 - представлення творчої групи
- 19.50-20.20 - вільне спілкування з авторами
- 20.20 - показ фільму «Арсенал».

 

Вхід для преси за попередньою реєстрацією. Довідки за телефоном: (044) 230-01-00.

 

Документальний фільм «Олександр Довженко. Одеський світанок» є початком тривалого кросмедійного проекту «Олександр Довженко. Одеський дебют», який включає в собі видання роману «Режисер» (автор Костянтин Коновалов), документальний фільм «Олександр Довженко. Одеський світанок» та повнометражний художній фільм з робочою назвою «Олександр Довженко. Одеський дебют», що розповідатиме про Олександра Довженка та перших українських кінематографістів.

 

Костянтин Коновалов (ініціатор проекту; автор сценаріїв «Полювання на Вервольфа», «Альпініст», співавтор «ТойХтоПройшовКрізьВогонь»; режисер фільмів «Експедиція», «Аня, Волга, Рок-н-Ролл»): «Цей фільм є лише початком, і з нього починається велика робота над створенням повнометражного фільму який відтворить найцікавіші моменти життя великого українського кіномайстра. Вперше проект було представлено на форумі Moscow Business Square під час проведення Московського кінофестивалю, потім ми провели пітчинг на Одеському МКФ, отримали спеціальну відзнаку журі, потім був ко-продакшн маркет у Коттбусі (Німеччина), де цей проект був презентований для більш ніж 100 європейських продюсерів, представників фондів, та сейл-агентів. В Коттбусі ми провели більше десяти персональних зустрічей із європейськими партнерами, яких зацікавив наш проект. Сподіваємось, що фільм знайде свого глядача - сучасну молодь. Нагадаю, що і в документальному, і в художньому фільмі роль Довженка виконає відомий український актор та рок-музикант Сергій Бабкін, з яким ми зараз ретельно працюємо, розробляємо образ».

 

Володимир Філіппов (продюсер проектів «Іван Сила», «ТойХтоПройшовКрізьВогонь»): «Як завжди, ми розраховуємо на широкий кінотеатральний прокат - і український, і світовий. Проект і жанрово, і тематично оптимізований для будь-якої аудиторії, маючи в собі визначну історичну постать, цікавий сюжет, кохання, пригоди, атмосферу Одеси 1920-х років з гангстерами, чекістами і катакомбами. Документальний фільм, «... Одеський світанок», з якого ми почали, має привернути увагу до майбутнього художнього фільму, «... Одеського дебюту» - він буде показаний у всіх країнах, які наразі є нашими партнерами на «... дебюті», - це Фінляндія, Аргентина, Німеччина й Австрія. Ймовірно, до цього списку долучиться ще Словаччина, Ірландія та Сполучені Штати Америки. Ми продовжимо працювати над проектом на цьогорічному форумі у Берліні. Маємо надію, що після повернення з Берлінського кінофестивалю ми вже матимемо чіткі плани щодо його реалізації».

 

Відомості про фільми:

 

Документальний фільм «Олександр Довженко. Одеський світанок»

Жанр: художньо-документальний

Хронометраж: 26 хвилин

Автор сценарію та креативний продюсер: Костянтин Коновалов

Режисер: Артем Антонченко

Оператор: Сергій Міщенко

Художник: Ігор Філіппов

Виробництво: продюсерський центр «Інсайтмедіа» за участі Одеської кіностудії

 

Повнометражний художній фільм «Олександр Довженко. Одеський дебют»

Автор сценарію та режисер: Костянтин Коновалов

Виробництво: продюсерський центр «Інсайтмедіа»

Ко-продюсери: Postcontrol (Фінляндія), Cinema 7 film (Аргентина)

Дистриб'ютор в Україні: B&H Film Distribution

Виконавець ролі Олександра Довженка - Сергій Бабкін

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5971
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду