Журі Каннського кінофестивалю-2015 очолять одразу два режисери

Журі Каннського кінофестивалю-2015 очолять одразу два режисери

20 Січня 2015
5118
20 Січня 2015
10:09

Журі Каннського кінофестивалю-2015 очолять одразу два режисери

5118
Журі Каннського кінофестивалю-2015 очолять одразу два режисери
Журі Каннського кінофестивалю-2015 очолять одразу два режисери

Журі Міжнародного Каннського кінофестивалю (Франція) в 2015 році очолять американські режисери, брати Джоел та Ітан Коени. Про це повідомляє видання «Медуза» з посиланням на оргкомітет кінофоруму.

 

У заяві оргкомітету підкреслюється, що це перший в історії Каннського фестивалю випадок, коли пост голови журі розділять між собою дві людини.

 

Брати Коени, в свою чергу, відзначили, що «дуже раді повернутися в Канни», які, за їх словами, завжди грали для них особливо важливу роль, і «отримати можливість дивитися фільми з усього світу». «Бути головами журі для нас особливо почесно, враховуючи, що до цього ми ніколи не були головами чого-небудь», - заявили брати Коени.

 

Джоел та Ітан Коени показували в рамках Каннського кінофестивалю сім з 16 своїх робіт, створених на даний момент. У 1991 році вони завоювали головну нагороду цього кінофестивалю з фільмом «Бартон Фінк», в 2013 році їх стрічка «Всередині Л'юіна Девіса» отримала другу за значимістю нагороду Канн - Гран-прі. Крім того, вони двічі отримували нагороду в Каннах за кращу режисуру - в 1996 році за «Фарго» і в 2001 році за «Людину, якої не було».

 

Міжнародний Каннський кінофестиваль пройде в 2015 році з 13 по 24 травня.

 

Нагадаємо, минулого року на Міжнародному Каннському кінофестивалі вперше в його історії українська стрічка, фільм «Плем'я» Мирослава Слабошпицького здобув три призи конкурсної програми «Тиждень критики». «Тиждень критики» - одна з найстаріших секцій Каннського кінофестивалю. Її створено в 1962 році Союзом французьких кінокритиків. Мета - пошук молодих режисерів і підтримку їх дебютних і других картин. Завдяки «Тижню критики» було відкрито імена Бернардо Бертолуччі, Отара Іоселіані, Кена Лоуча, Вонга Кар-Вая, Жака Одійяра, Алехандро Гонсалеса Іньярріту, Джеффа Ніколса та багатьох інших.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5118
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду