Журналісти отримали перші прес-карти для роботи в зоні АТО

Журналісти отримали перші прес-карти для роботи в зоні АТО

9 Січня 2015
5898

Журналісти отримали перші прес-карти для роботи в зоні АТО

5898
Журналісти отримали перші прес-карти для роботи в зоні АТО
Журналісти отримали перші прес-карти для роботи в зоні АТО

Прес-центр АТО у Краматорську на Донеччині розпочав видачу прес-карт журналістів у зоні АТО. Про це з посиланням на речника Антитерористичної операції  полковника Андрія Лисенка повідомляє «Укрінформ».

 

«Прес-карта засвідчує права представників ЗМІ на виконання редакційних завдань в районі проведення АТО та дислокації військових частин ЗСУ», - зазначив пан Лисенко.

 

Для отримання прес-карти представники ЗМІ повинні пройти попередню акредитацію в Службі безпеки України та зателефонувати до прес-центру АТО за номером 098 671 30 40.

 

Про порядок оформлення та використання прес-карт представниками ЗМІ можна дізнатися на сайті Міністерства оборони України, а також на «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, прес-карту було впроваджено Генштабом України разом з Міноборони з метою полегшення роботи журналістів у зоні АТО. Картки діятимуть не більше, ніж 6 місяців та видаватимуться лише акредитованим у СБУ журналістам. 

 

Тим часом медійні експерти оцінюють це рішення неоднозначно. Голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов наголошує, що закон про інформацію наділяє журналіста правом працювати в зоні військового конфлікту без жодної акредитації. Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко вважає, що запровадження прес-картки «може утруднити роботу як справжніх журналістів, так і псевдожурналістів». «В юридичній площині більше проблема в тому, що антитерористична операція по факту є квазівоєнним станом, тому легітимність такого заходу потрібно розглядати у прив'язці до правового регулювання теперішньої АТО загалом», - сказав пан Головенко.

 

«Детектор медіа»

Фото: РНБО

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5898
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду