Сьогодні помер відомий український поет Олег Лишега

Сьогодні помер відомий український поет Олег Лишега

17 Грудня 2014
5954
17 Грудня 2014
17:58

Сьогодні помер відомий український поет Олег Лишега

5954
Сьогодні помер відомий український поет Олег Лишега
Сьогодні помер відомий український поет Олег Лишега

Сьогодні, 17 грудня, пішов з життя 65-річний український поет, драматург та перекладач Олег Лишега. Про це повідомляє «Українська правда. Життя».

 

Інформацію про смерть письменника підтвердила його дружина.

 

Останні кілька днів Олег Лишега лікувався від важкої пневмонії, лікування проходило в реанімації.

 

Олег Лишега - перший український поет, якого було нагороджено премією ПЕН-клубу за поетичний переклад.

 

Вручення нагороди йому та його перекладачеві Джеймсу Брасфілду відбулося 15 травня 2000 року в Театрі Волтера Ріда в Лінкольн-центрі. Член журі, американська поетка Рейчел Гадас зокрема зазначила: «Лишега веде нас до ноктюрного світу, де темні дерева, заледенілі стави та невидимі істоти віщують появу альтернативного всесвіту, де можна будь-що втратити та віднайти».

 

18 січня 2013 року було оголошено, що поет став лауреатом премії «ЛітАкцент року-2012» в номінації «Художня література» зі своєю збіркою «Великий міст».

 

Олег Лишега перекладав українською твори Томаса Стернза Еліота, Езри Паунда, Девіда Герберта Лоуренса, Марка Твена, М. Лаурі, Генрі Девіда Торо, Сильвії Плат, Роберта Пенна Воррена та Джона Кітса. Поет був автором збірок «Великий міст», «Снігові та вогню», п'єси «Друже Лі Бо, брате Ду Фу», есеїв «Флейта землі і флейта неба» та Adamo et Diana та багатьох інших.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5954
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду