Стрічка «Моя русалка, моя Лореляй» здобула приз на кінофестивалі в Мумбаї

Стрічка «Моя русалка, моя Лореляй» здобула приз на кінофестивалі в Мумбаї

16 Грудня 2014
6881
16 Грудня 2014
18:30

Стрічка «Моя русалка, моя Лореляй» здобула приз на кінофестивалі в Мумбаї

6881
Стрічка «Моя русалка, моя Лореляй» здобула приз на кінофестивалі в Мумбаї
Стрічка «Моя русалка, моя Лореляй» здобула приз на кінофестивалі в Мумбаї

Картина «Моя русалка, моя Лореляй» режисера Нани Джорджадзе, що знімалася в Одесі з фінансуванням Держкіно України та за участі Росії, здобула приз на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Мумбаї (Індія). Про це повідомляє сайт кінофоруму.

 

Фільм, який представляв Україну, посів друге місце у номінації «Художні фільми». З переліком інших переможців можна ознайомитися тут.

 

За синопсисом, головними героями картини виступають 14-річний Федір та 18-річна Нюрка. Їх обох захоплює перше почуття кохання. Мрійлива Нюрка мріє зіграти Анжеліку з улюбленого французького роману. Її любовна історія з Федором теж пов'язана з романом «Анжеліка і король». Федору у своєму житті Нюрка відводить роль Ніколя. Їх історія про те, що у любові немає віку. Чисте почуття з дорослого робить дитину, а дитина миттєво стає дорослим.

 

Бюджет картини склав 900 тисяч доларів. З них 70% було надано Міністерством культури Росії, а 30% склали приватні інвестиції з боку України.

 

Мумбаї - місто, відоме індійською кінофабрикою «Боллівуд». Цього року фестиваль тут пройшов всімнадцяте. У програмі міжнародного форуму найширше представлені документальні, короткометражні та анімаційні стрічки.

 

Нагадаємо, роботу над стрічкою «Моя русалка, моя Лореляй», яку фінансувало Держкіно України, Нана Джорджадзе завершила у березні. У фільмі знялися фронтмен гурту ВВ Олег Скрипка, артист комік-трупи «Маски» Георгій Делієв, репер Сява.

 

Автор сценарію - Наіля Закаряєва. Оператори - Віктор Ноздрюхін-Заболотний (Україна) та Міхо Квірікадзе (Грузія). Художники-постановники Важа Джалаганія (Грузія) та Віктор Фомін (Україна). Музика гурту Asea Sool. Виробник - кінокомпанія «Вікторія» з Одеси.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6881
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду