«Лабораторія проектів» НСКУ відновлює роботу

«Лабораторія проектів» НСКУ відновлює роботу

16 Грудня 2014
6109
16 Грудня 2014
16:04

«Лабораторія проектів» НСКУ відновлює роботу

6109
«Лабораторія проектів» НСКУ відновлює роботу
«Лабораторія проектів» НСКУ відновлює роботу

«Лабораторія проектів» Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) відновлює роботу. Про це в коментарі «Детектор медіа» розповів її куратор, секретар НСКУ, кінорежисер Дмитро Томашпольський.

 

За його словами, роботу «Лабораторії проекту» було призупинено на півтора роки через «політичні та військові події в країні».

 

Мета цієї ініціативи - створити клуб кінематографістів, і, в перспективі, біржу, де могли би обмінюватися досвідом кінематографісти різних професій. «Тут добра ідея допоможе знайти продюсера, режисера. Долучаються до "Лабораторії " й молоді, й досвідчені фахівці, не лише члени Спілки кінематографістів. Запрошуємо і фахівців із телебачення, і потенційних інвесторів», - сказав пан Томашпольський.

 

Робота лабораторії полягає насамперед в проведенні тренінгів - наприклад, щодо участі в пітчингах Державного агентства України з питань кіно, як і в інших подібних конкурсах. Кожний бажаючий, за його словами, може прийти сюди зі своїм проектом, презентувати його і захистити. Також у «Лабораторії проектів» проходять майстер-класи, ділові ігри.

 

Один із напрямків діяльності ініціативи - «Лабораторія кіносценаріїв», організаторами якої виступають кінорежисери Оксана та Марина Артеменки. Тут автори можуть представляти свої сценарії на суд перших слухачів.

 

Серед найближчих заходів «Лабораторії» - підведення підсумків сьомого пітчингу Держкіно. «Ми покажемо найцікавіші презентації , запросимо експертів, які відповідатимуть на запитання щодо пітчингів. Також проведемо ділову гру "Моделювання успішного проекту"», - повідомив Дмитро Томашпольський.

 

Як учасник пітчингів, він має ідеї щодо вдосконалення цих конкурсів Держкіно. Одна з них - проведення «Фестивалю кінопроектів» перед початком пітчингів. На них за той чи інший проект, що претендує на здобуття державних коштів, голосували би глядачі. «Такі оцінки стали би в нагоді членам Експертної комісії Держкіно», - коментує Дмитро Томашпольський.

 

Стежити за розкладом заходів «Лабораторії проектів» можна тут.

 

Нагадаємо, сьогодні, 16 грудня, розпочався пітчінг повних метрів усіх секцій Сьомого конкурсу проектів Держкіно, на який було подано 164 кінопроекти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6109
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду