У Києві нагородили переможців конкурсу «Краща книга України»-2014

У Києві нагородили переможців конкурсу «Краща книга України»-2014

11 Грудня 2014
6822
11 Грудня 2014
18:26

У Києві нагородили переможців конкурсу «Краща книга України»-2014

6822
У Києві нагородили переможців конкурсу «Краща книга України»-2014
У Києві нагородили переможців конкурсу «Краща книга України»-2014

Сьогодні, 11 грудня, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко вручив дипломи та спеціальні призи «Кришталева книга» переможцям Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України» 2014 року. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Гран-прі конкурсу одержало державне видавництво «Либідь» за факсимільне відтворення рукописної збірки «Три літа» Тараса Шевченка. Цей видавничий проект був реалізований в рамках державної програми «Українська книга».

 

Для зручності прочитання лірики Тараса Шевченка видавництво «Либідь» крім відтворення рукописних творів зі збірки «Три літа» у другій частині книги розмістило їх друкований варіант в сучасному українському правописі.

 

Директор видавництва «Либідь» Олена Бойко, одержуючи нагороду, наголосила, що книговидання гідне тієї великої уваги, яку приділяє йому влада і суспільство, оскільки саме книга є тим витвором мистецтва, яке живе у століттях.

 

Також переможцями конкурсу стали:

- у номінації «Моя країна» - видавництво «Українська прес-група» за книгу «Україна Incognita ТОП-25» (загальна редакція Лариси Івшиної);

-у номінації «Життя славетних» - видавництво «Букрек» за книгу Олександра Балабка «Рай і пекло Коцюбинського»;

-у номінації «Світ дитинства» - видавництво «Авіаз» за книгу Наталки Поклад «Ластівчин привіт»;

-у номінації «Арт-книжка» - видавництво «Мистецтво» за альбом «Тарас Шевченко. Мистецька спадщина»;

-у номінації «З глибин знань» - видавництво «Імекс-ЛТД» за книгу Григорія Клочика «Шевченкове слово, спроби наближення»;

-у номінації «Проза» - видавництво «Дуліби» за книгу Сергія Батурина «Кава по-польськи»;

-у номінації «Поезія» - видавництво «Генеза» за книгу Миколи Боровка «На подвір'ї всесвіту»;

-у номінації «Бестселер» - видавництво «Самміт - книга» за книгу Гаріка Корогодського «Как потратить миллион, которого нет»;

-у номінації «Мистецтво друку» - видавництво «Київське товариство «Купола» за книгу «Історичний опис Києво-Печерської лаври і пам'яток».

 

Всеукраїнський конкурс «Краща книга України» проводиться щороку Державним комітетом телебачення і радіомовлення України. Його мета - сприяти розвитку вітчизняного книговидання, удосконаленню традицій вітчизняної книговидавничої справи, популяризувати сучасні технології  художнього оформлення та поліграфічного виконання книжкової продукції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6822
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду