Мінінформполітики слід звернути увагу на сайти, які транслюють програми російських телеканалів - активіст

Мінінформполітики слід звернути увагу на сайти, які транслюють програми російських телеканалів - активіст

8 Грудня 2014
5232
8 Грудня 2014
18:33

Мінінформполітики слід звернути увагу на сайти, які транслюють програми російських телеканалів - активіст

5232
Мінінформполітики слід звернути увагу на сайти, які транслюють програми російських телеканалів - активіст
Мінінформполітики слід звернути увагу на сайти, які транслюють програми російських телеканалів - активіст

Новостворене Міністерство інформаційної політики має звернути увагу, що в Україні є доступними чимало сайтів, які транслюють ефір російських телеканалів, і їх кількість постійно зростає. Про це заявив голова виконкому Всеукраїнської молодіжної громадської організації (ВМГО) «Спілка молодих державних службовців» Павло Білоножко, повідомляє «Укрінформ».

 

«На українських сайтах російські канали останнім часом почали з'являтися все більше і більше, чого раніше в такій кількості не було. Всюди вони вимикаються, відповідно до прийнятих на державному рівні рішень, а інтернет, YouTube ніхто не хоче помічати, ніхто не працює над цим», - зазначив пан Білоножко.

 

Він заявив, що, на його погляд, новопризначеному міністру інформаційної політики слід зробити висновки і подати кадрові пропозиції стосовно відповідності посадам людей, які нині відповідають за цей напрям.

 

«Зробити чітку аналітичну довідку на Президента і на голову уряду, в якій зазначити, хто, як, яким чином (неефективно працює у держструктурах. - Ред.), і механізми вирішення цього питання», - вважає голова ВМГО.

 

Пан Білоножко переконаний, що Україна потребує створення Мінінформполітики.«На це є не тільки всі підстави, а це - необхідність, викликана розвитком інформаційних технологій. Тому повинен бути міністр і представляти галузь в уряді, відстоюючи інтереси нашої держави на найвищому рівні», - зазначив він.

 

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства дотепер не існувало).

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гострокритичну реакцію журналістів.

 

3 грудня новопризначений міністр презентував проект положення про Міністерство інформаційної політики, що спричинило ще більшу дискусію щодо доцільності створення відомства та його ймовірних повноважень.

 

Своє занепокоєння створенням в Україні державного органу з контролю інформації висловили представниця ОБСЄ з питань свободимедіа Дуня Міятович, Міжнародна і Європейська федерації журналістівКомітет захисту журналістів«Репортери без кордонів».

 

В Україні протии створення так званого «міністерства правди» виступили рух «Стоп цензурі!», Незалежна медіапрофспілка України.

 

 

Про свій протест проти створення Міністерства інформполітики заявили українські журналісти в регіонах - у ЧернівцяхКіровоградіЗапоріжжі, Миколаєві.

 

8 грудня низка українських журналістів та експертів, залучених у роботу з міжнародною аудиторією, висловили категоричну незгоду з ідеєю створення Міністерства інформаційної політики. Про це йдеться в їхньому відкритому зверненні до Президента України, Прем'єр-міністра та Голови Верховної Ради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5232
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Во маразм
3420 дн. тому
Такой цензуры даже при Яныке не было. Агония?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду