Гендиректор Луганської ОДТРК Родіон Мірошник став заступником керівника «ЛНР» - ЗМІ

Гендиректор Луганської ОДТРК Родіон Мірошник став заступником керівника «ЛНР» - ЗМІ

4 Грудня 2014
7996
4 Грудня 2014
09:28

Гендиректор Луганської ОДТРК Родіон Мірошник став заступником керівника «ЛНР» - ЗМІ

7996
Гендиректор Луганської ОДТРК Родіон Мірошник став заступником керівника «ЛНР» - ЗМІ
Гендиректор Луганської ОДТРК Родіон Мірошник став заступником керівника «ЛНР» - ЗМІ

Генеральний директор Луганської обласної державної телерадіокомпанії Родіон Мірошник призначений заступником керівника так званої «ЛНР» Ігоря Плотницького. Про це повідомляє  УНН з посиланням на поінформоване джерело.

 

«Є така інформація, його дійсно там бачили. Також відомо, що його призначили радником або заступником», - повідомляє джерело.

 

УНН нагадує, що до 2004 року Родіон Мірошник очолював прес-службу Луганської ОДА. У 2005-2006 він був прес-секретарем очільника Луганської області Олександра Єфремова. Родіон Мірошник керував Луганською ОДТРК з жовтня 2006 року до квітня 2010 року.

 

29 квітня 2010 року Родіон Мірошник був призначений на посаду заступника голови Луганської обласної держадміністрації (ОДА) з питань гуманітарної політики. У листопаді 2011 року у зв'язку з адмінреформою він був звільнений з посади заступника голови ОДА і знову став генеральним директором Луганської обласної державної телерадіокомпанії, змінивши на цій посаді Віталія Гаркушу. У 2012 році в ході засідання позачергової сесії Луганської обласної ради Родіон Мірошник назвав дітей, яких навчають українською мовою, «недорасою».

 

У квітні 2014, після зміни влади в Україні, Державний комітет телебачення і радіомовлення звільнив Родіона Мірошника з посади генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії та достроково розірвав з ним контракт.

 

Він не погодився зі своїм звільненням і подав до суду. У травні депутатська фракція «Партії регіонів» висунула його як кандидата у члени Нацради.Того ж місяця суд поновив його на посаді гендиректора Луганської ОДТРК.

 

28 травня Ленінський районний суд Луганська під головуванням судді Олени Бугери розглянув цивільну справу за позовом колишнього ген директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) Родіона Мірошника до Держкомтелерадіо України та Луганської ОДТРК і задовольнив позовні вимоги щодо скасування наказу Держкомтелерадіо про його звільнення. Суд також постановив поновити пана Мірошника на роботі і виплатити йому середньомісячний заробіток за час вимушеного прогулу.

 

На виконання рішення Ленінського районного суду міста Луганська від 28 травня 2014 року генерального директора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника наказом Держкомтелерадіо України від 4 червня поновлено на роботі. Водночас Держкомтелерадіо заявив про незгоду з рішенням суду і про намір звернутися з апеляційною скаргою до Ленінського районного суду Луганська.

 

У липні  ім'я генерального директора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника занесено на Дошку ганьби брехливих журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7996
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду