Спілку письменників очолив Михайло Сидоржевський

Спілку письменників очолив Михайло Сидоржевський

30 Листопада 2014
4962
30 Листопада 2014
14:19

Спілку письменників очолив Михайло Сидоржевський

4962
Спілку письменників очолив Михайло Сидоржевський
Спілку письменників очолив Михайло Сидоржевський

29 листопада на VII з'їзді Національної спілки письменників України головою НСПУ було обрано Михайла Сидоржевського - головою Київської міської організації НСПУ. Про це повідомляє «Українська літературна газета».

 

За кандидатуру пана Сидоржевського проголосували 249 делегатів із 371, які брали участь у голосуванні. Таким чином, голову було обрано в першому турі більш ніж половиною делегатів.

 

Друге місце посів Олексій Кононенко - 67 голосів.

 

Нагадаємо, що посада голови НСПУ була вакантною з 30 липня, коли помер попередній очільник Спілки письменників Віктор Баранов.

 

Михайло Сидоржевський народився в 1958 році в селі Старий Солотвин Бердичівського району Житомирської області. Закінчив Житомирський автошляховий технікум і факультет журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

 

Працював у житомирській газеті «Комсомольська зірка» (1985-1990), головним редактором газет «Вільне слово» (1990-1992) та «Самостійна Україна» (1992-1993), директором ТОВ «Прес-Форум» (1994-1998) і головним редактором газети «Прес-Форум» (1994-1996), заступником головного редактора і головним редактором газети «Українське слово» (1998-2000), головним редактором журналу «Книжковий огляд», газети «Нація і держава», заступником головного редактора офіційної газети НСПУ «Літературна Україна» та її головним редактором. Звільнився з цієї посади через конфлікт з очільником НСПУ Володимиром Яворівським. З жовтня 2009 року видає «Українську літературну газету».

 

З лютого 2012 року був секретарем НСПУ і головою Київської міської організації НСПУ.

 

«Детектор медіа»

Фото - www.day.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4962
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду