У Криму окупаційна влада затвердила нові правила для парламентської акредитації журналістів

У Криму окупаційна влада затвердила нові правила для парламентської акредитації журналістів

26 Листопада 2014
4543
26 Листопада 2014
09:56

У Криму окупаційна влада затвердила нові правила для парламентської акредитації журналістів

4543
У Криму окупаційна влада затвердила нові правила для парламентської акредитації журналістів
У Криму окупаційна влада затвердила нові правила для парламентської акредитації журналістів

Президія кримського «парламенту», що представляє окупаційну влади Криму,  затвердила нові правила акредитації журналістів, працівників засобів масової інформації, інформаційних агентств в так званій «Державній Раді» Криму. Тепер для висвітлення роботи відомства журналістам потрібна картка «парламентського кореспондента», видана «Держрадою», повідомляє видання «Крым.Реалии» з посиланням на прес-службу кримського «парламенту».

 

За інформацією голови профільного комітету «Держради» Сергія Шувайнікова, можуть акредитуватися журналісти, працівники тих ЗМІ, які мають державну реєстрацію, а також іноземні кореспонденти, акредитовані в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації в порядку, встановленому законодавством Російської Федерації.

 

Тобто акредитацію не отримають ті кримські ЗМІ, які ще не перереєструвались згідно законодавства Росії. Як повідомляла «Детектор медіа», на початок листопада в анексованих Криму і місті Севастополі були перереєстровані згідно законодавства РФ лише 83 ЗМІ. При цьому в українських органах на півострові було зареєстровано 3121 ЗМІ.

 

Пан Шувайников також назвав введення нових форм акредитації. Тепер журналісти суспільно-політичних видань та інформаційних агентств, що регулярно висвітлюють роботу «Держради» отримають картку «Парламентський кореспондент». У технічного персоналу, що обслуговує аудіовізуальні засоби масової інформації, в картці акредитації буде написано «Електронна преса». Цей документ дає право внесення та винесення звукозаписної, знімальній та освітлювальної апаратури в будівлю «парламенту».

 

Акредитація журналістів, працівників ЗМІ є персональною і надається конкретному журналісту, працівникові ЗМІ, сказано в повідомленні прес-служби.

 

Наразі видання не повідомляє про інші особливості акредитації.

 

Нагадаємо, у жовтні так званий «Комітет Державної ради Республіки Крим з інформаційної політики, зв'язку і масових комунікацій» заявив про розробку нового порядку акредитації журналістів для роботи в «парламенті». Попередньо повідомлялося, що для отримання акредитації окрім реквізитів редакції «парламент Криму» буде вимагати багато додаткової інформації про журналіста: необхідно буде надати інформацію про освіту, спеціальність, стаж роботи журналіста, а також про його творчий псевдонім.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4543
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду