Міністри перерахують свою місячну зарплату родині Сенцова, а уряд виділив їй щомісячну допомогу

Міністри перерахують свою місячну зарплату родині Сенцова, а уряд виділив їй щомісячну допомогу

12 Листопада 2014
5478
12 Листопада 2014
18:25

Міністри перерахують свою місячну зарплату родині Сенцова, а уряд виділив їй щомісячну допомогу

5478
Міністри перерахують свою місячну зарплату родині Сенцова, а уряд виділив їй щомісячну допомогу
Міністри перерахують свою місячну зарплату родині Сенцова, а уряд виділив їй щомісячну допомогу

Члени Кабінету Міністрів України перерахують свою зарплату за місяць для сім'ї режисера Олега Сенцова, який перебуває як політичний в'язень у Росії. Уряд також ухвалить рішення про допомогу сім'ям Олега Сенцова, Надії Савченко та інших громадян, заарештованих російським режимом. Про це заявив на засіданні уряду 12 листопада прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

 

Він нагадав, що 11 листопада відбулася прем'єра фільму «Поводир», який знятий українським режисером Олесем Саніним і номінований на премію «Оскар»: «Цей фільм присвячений Олегу Сенцову, українському кінорежисеру, який за політичною мотивацією заарештований російськими спецслужбами і російським режимом».

 

Прем'єр-міністр наголосив, що сім'я Олега Сенцова, в якого двоє дітей, перебуває в дуже важкому матеріальному стані, тому «члени уряду як прості громадяни прийняли рішення перерахувати сім'ї свою місячну зарплату».

 

Окрім того, уряд прийняв рішення про виділення сім'ї Олега Сенцова щомісячної грошової допомоги, ухваливши розпорядження «Про виплату щомісячної грошової допомоги родині українського кінорежисера та сценариста Сенцова О. Г.», повідомляє прес-служба Міністерства культури.

 

За словами міністра культури Євгена Нищука, прийняття  даного розпорядження сприятиме державній фінансовій підтримці родині українського режисера та сценариста: «Олег Сенцов, який був незаконно затриманий співробітниками Федеральної служби безпеки Російської федерації, цинічно звинувачений у міфічному тероризмі та досі утримується під вартою на території Російської Федерації, має двох малолітніх дітей: 12-річну дочку Аліну та 9-річного сина Владислава. Ці діти, як ніхто інший зараз потребують уваги та підтримки, зокрема і фінансової. Саме тому Урядом було схвалено надання родині Сенцова державної фінансової підтримки до моменту його звільнення. Члени Кабінету Міністрів, зі свого боку, також ухвали рішення передати родині Сенцов свою місячну заробітну платню».

 

Арсеній Яценюк також доручив Міністерству юстиції разом із Міністерством соціальної політики підготувати відповідні проекти рішень щодо допомоги сім'ї Надії Савченко та родинам «інших в'язнів, заарештованих російським режимом».

 

Глава уряду звернувся до міністра закордонних справ Павла Клімкіна: «Це для нас так само пріоритетне питання в зовнішній політиці. Це наші громадяни, які арештовані Російською Федерацією без будь-яких на те підстав. І наші громадяни повинні бути відпущені - і Сенцов, і Савченко, і будь-хто інший, хто виключно за політично мотивованими, надуманими і авторитарними звинуваченнями знаходиться в застінках у Росії».

 

Олег Сенцов - український кінорежисер та сценарист, генеральний директор кінокомпанії «Край Кінема». Громадський активіст. Сприяв поверненню українських військовиків з Криму до України.

 

Нагадаємо, що Олег Сенцов у травні 2014 року був викрадений Федеральною службою безпеки Російської Федерації (ФСБ РФ) на території окупованої Російською Федерацією Автономної Республіки Крим. Після викрадення його доправили до слідчого ізолятора «Лефортово» в місті Москва. Проти нього порушили кримінальну справу, звинувачуючи у терористичній діяльності. Рішенням суду його було взято під арешт.

 

«Детектор медіа»

Фото - Урядовий портал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5478
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду