Кагаловський просить Порошенка взяти під особистий контроль розслідування  захоплення ТВі

Кагаловський просить Порошенка взяти під особистий контроль розслідування захоплення ТВі

8 Листопада 2014
6774
8 Листопада 2014
19:55

Кагаловський просить Порошенка взяти під особистий контроль розслідування захоплення ТВі

6774
Кагаловський просить Порошенка взяти під особистий контроль розслідування  захоплення ТВі
Кагаловський просить Порошенка взяти під особистий контроль розслідування  захоплення ТВі

Засновник телеканалу ТВi Костянтин Кагаловський звернувся до Президента Петра Порошенка та прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням розслідувати справу із рейдерським захопленням телеканалу ТВі. Про це повідомляє «Українська правда». Відкритий лист пан Каuаловський опублікував на своїй сторінці у Facebook.

 

«Чого я чекаю від вас як від керівників eкраїнської держави? Всього лише піти назустріч нашим англійським друзям з Bryan Cave і дати жорсткі вказівки відповідним правоохоронним органам провести і довести до кінця кримінальну розслідування за фактами рейдерського захоплення і розкрадання мого телеканалу, пов'язаних з цим фактами шахрайства і підробки документів, дачі хабарів і корупції у державній компанії "Енергатом" і подальшого відмивання отриманих злочинним шляхом грошей за межами України.Вас, Петро Олексійович, як Президента України, я попросив би взяти розслідування під особистий контроль», - зазначив пан Кагаловський.

 

Також він нагадав: «Мова йде про добре відому вам історію з рейдерським захопленням мого телеканалу ТВі, використання для цієї мети коштів державної компанії "Енергоатом" і подальшого відмивання вилучених у держави злочинним шляхом грошей за межами України. В організовану злочинну групу входили, як Ви добре знаєте, високопоставлені чиновники режиму Януковича, що ховаються нині в Москві, а також колишні і нинішні члени Парламенту, що наразі перебувають у Києві.

 

Лондонський офіс "Bryan Cave" вже звертався до Вас, Арсеній Петрович, як до Прем'єр-Міністру України з листом з цього приводу 17 квітня цього року. Не дочекавшись відповіді, вони звернулися і до Вас, Петре Олексійовичк, як до новообраного Президента України. Останній лист було передано через Українське посольство в Лондоні 24 червня».

 

Пан Кагаловський висловив сподівання, що розгляд його звернень і листів було відкладено через політичну ситуацію у країні та вибори.

 

Він переконаний, що це розслідування вдасться реалізувати швидко.

 

«Ну а ми, я маю на увазі світову громадськість, докладемо всіх зусиль, щоб навіть така інерційна організація, як Міжнародний валютний фонд, при наступній зустрічі з українськими колегами поставила конкретні завдання щодо зниження бюджетних витрат і збільшенню доходів за рахунок тієї самої "корупційної складової" в якості "prior action" для отримання наступного траншу», - пообіцяв засновник ТВі.

 

Нагадаємо, у квітні 2013 році відбулася непрозора зміна власника каналу ТВі. Новим інвестором каналу замість Костянтина Кагаловського було названо американського бізнесмена українського походження Олександра Альтмана. Згодом пан Альтман перестав називатися інвестором ТВі. Хто є новим кінцевим власником - працівникам каналу не кажуть.

 

Альтман заявив, що у нього є довіреність від компанії Кагаловського Wilcox, за якою він передав сам собі 94% акцій компанії, що в підсумку дало йому 95% частки в ТВі. Втім, і власник Wilcox Костянтин Кагаловський, і директор компанії Ортодоксія Нікія, і дві експертизи - назвали довіреність Альтмана підробкою.

 

Фактичним власником ТВі стала Balmore Invest Альтмана. Після численних переоформлень канал опинився у руках Давида Жванії. Як зазначав Денис Бігус у своїй статті, у приватних бесідах з журналістами Жванія не заперечує цього і каже, що канал дістався йому вже після рейдерського захоплення, і до рейдерства він не має ніякого відношення.

 

У справі пана Кагаловського проти компанії Balmore Invest Ltd. суд визнав Олександра Альтмана винним у  підробці документів щодо передачі прав власності каналу ТВi та засудив Альтмана до 1,5 років в'язниці. 

 

Свідчення у британському суді, публічна інформація про держзакупівлі та листування Альтмана, яке було оприлюднене, показують, що за захоплення каналу замовники розплачувалися бюджетними коштами, зокрема - Енергоатому.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6774
Читайте також
10.09.2018 13:17
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
9 269
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду