Як Мармулєтка забрала три модеми

Як Мармулєтка забрала три модеми

Вчора в Києві в приміщенні «Майстер клас» уже другий рік поспіль мала місце подія під назвою Media Camp Kyiv. Це свого роду конференція, яка присвячена розвитку та тенденціям iнтернет-медіа в Україні та в країнах пострадянського простору. Почався
Як Мармулєтка забрала три модеми
Як Мармулєтка забрала три модеми
9 Лист 2009
0
18310

Вчора в Києві в приміщенні «Майстер клас» уже другий рік поспіль мала місце подія під назвою Media Camp Kyiv. Це свого роду конференція, яка присвячена розвитку та тенденціям iнтернет-медіа в Україні та в країнах пострадянського простору.

В програмі заходу, який почався о десятій годині, були заявлені виступи експертів медіаринку - Олександра Човгана, президента медіакорпорації RIA, Наталії Лигачової, шеф-редактора проекту «Детектор медіа», Антона Волнухіна, керівника служби «Яндекс», Ніни Кур''яти-Стасів, головного редактора газети «Сейчас» та інших. У зв''язку з епідемією деякі майстер-класи було відмінено.

Віталій Портніков, ведучий програми «Правда Віталія Портнікова» на телеканалі ТВі, під час свого виступу розповiдав про співіснування політики i ЗМІ та про подібність розвитку українських та російських медіа. «Якщо відбудеться консолідація ПР і БЮТ, то ми будемо наслідувати Росію - у нас буде консолідоване обкрадання населення. А політики розуміються між собою швидше, ніж iз народом».

Після всіх виступів професіоналів в актовому залі відбулось нагородження переможців конкурсу українських блогів ВUBA.

Нагадаю, що умови подання блогу на конкурс були наступними: аудиторія читачів повинна бути україномовною мінімум на 50%, тематика блогу безпосередньо має стосуватися України, більша частина контенту має бути написана українською. У конкурсі взяли участь більше як 300 блогів.

У номінації «Персональний блог» перемогу одержали «Два зелених мексиканці»,

«Корпоративний блог» - корпоративний ВЕГА,

«Мікроблог» ‑ твітер @maxon,

«Краща спільнота» ‑ «Интересный Киев»,

«Тематичний блог» ‑ ragu.li.

Окрім цього, Таня з «Рагулів» отримала перше місце у двох спеціальних номінаціях - «Глядацькі симпатії» та «Вибір експертів», таким чином перемігши зразу в трьох категоріях. Я поздоровляю свою улюбленицю! Переможці отримали модем 3G, чашку від Артемія Лебедєва, футболку та сертифікат.

Після церемонії я вирішила поспілкуватися з Мармулєткою Танею:  

- Ти очікувала, що переможеш аж у трьох номінаціях?

- Я очікувала, що переможу в одній. Тепер думаю, що робити із трьома модемами, чи на «Рагулях» напишу, чи може подякую якійсь людині, що вирішить зробити для мене добру справу.

- Що дає участь у цьому конкурсі?

- Я взагалі не збиралась отримати подарунки. Перемогти я хотіла, тому що в принципі не береш участі у конкурсі, якщо не впевнений, що переможеш. Популяризація блогу ‑ відповідно популяризація того, що хочу створити. «Рагулі» зараз на самому початку, я його створила як забавку, потім зрозуміла, що він може розвиватися. Зараз сайт трансформується - він буде пов''язаний не тільки з рагулізмом у бомонді, а з рагулізмом взагалі: наприклад, закриття видавництва «Сяйво». Я хочу зробити сайт не лише про якісь проблеми несмаку й маразму, а й про те, що загрожує нам соціально.

- Якби ти давала майстер-клас, щоб ти сказала початківцям-блогерам?

- По-перше, писати про те, що їм цікаво. Коли ти вичавлюєш із себе теми, ти про це цікаво не напишеш. По-друге, вибрати сегмент, в якому і про який ти будеш писати і намагатися писати регулярно, інакше це просто сходить на ні. Я передивилась багато блогів - є люди, які реєстрували популярні домени, писали туди три записи, і все. Пишіть свої думки, з ентузіазмом, регулярно - не треба copy-paste.

- Ти не читала блогів інших фіналістів, бо просто було нецікаво чи була впевнена у своїх силах?

- Ні, деякі блоги я читала, за «Цікавий Київ» я навіть уболівала, тому що я їх дуже давно читаю. Блоги взагалі спонукають людей писати, тому що вони бачать зворотній зв''язок. Коли ти пишеш сам для себе - мотивація не така, як коли ти пишеш для людей. Я думаю, що буде неправильно після такого конкурсу не ознайомитися з блогерами, які посіли вищі місця.

- Ти отримуєш прибуток від «Рагулів»?

- Наразі ні. В мене всі проекти поки що некомерціалізовані, але я збираюсь перетворювати «Рагулі» з блогу на щось подібне до порталу, який зможу наповнити банерами, рекламою. Реклама, що з''являтиметься, буде цілком виправданою, тому що вона мені потрібна для розвитку.

Дорогі мої блогери! Зверніть увагу на цей конкурс та наступного року неодмінно візьміть у ньому участь. Модем та чашка від Лебедєва не будуть зайвими - у крайньому випадку, подаруєте мені.

Цілую, Дуся

Фото Яни Новоселової

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
ХРИСТОС ВОСКРЕС! Ну что еще можно добавить к светлым словам, которыми сегодня радостно приветствуют друг друга православные христиане? Только присоединиться к этому хору и нести праздничную жизнеутверждающую весть, славя имя Иисуса Христа. И по
15 Квіт 2012 10:29
10 583
ДУСЯ
Мы с Мусей Катасоновой серьезно подумываем о том, чтобы нанять пару-тройку адвокатов. А то как послушаешь, что в мире творится, страшно становится. Вот опубликовали на сайте «Блик Секрет» статью с личными фотографиями Тины Кароль, о которых я вам
23 Груд 2011 14:27
9 440
ДУСЯ
Мы с сестричкой очень любим взять побольше чего-нибудь вкусненького и сесть смотреть нашу любимую передачу «Зважені та щасливі» по СТБ. Уж очень хочется быть такой же стройной и красивой, как ведущая шоу Любава Грешнова. Вот на этой почве у нас с
21 Груд 2011 14:17
10 017
ДУСЯ
Сегодня утром я у своей сестренки потребовала, чтобы она стерла из телефона все свои фото - и как напившись пляшет на столе рядом с Пэрис Хилтон в ночном клубе, и как обнимается со своими любимыми телезвездами.   Оказывается, сегодня постоянно
21 Груд 2011 13:16
29 461
ДУСЯ
Сегодняшнее утро не предвещало ничего страшного: «Интер», программа «С добрым утром», все как положено. Мы с Мусей послушали дельные советы, приняли ценную информацию и лениво поплелись по делам. Но тут мой телефон разразился трезвоном: «Караул! За
20 Груд 2011 17:35
5 503
ДУСЯ
Казалось бы, со скандальным разводом хореографа Татьяны Денисовой и певца Александра Кривошапко все уже решено, обсуждено рассказано. Ан нет, снова здорово! Эта не слишком веселая тема снова и снова всплывает в разговорах и интервью экс-влюбленных.
14 Груд 2011 17:20
21 092
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду