«Оптимізація» на «Плюсах». Як настрій?

«Оптимізація» на «Плюсах». Як настрій?

Я вже розповідала вам про можливі масштаби «оптимізації виробництва» на «Плюсах», і думка про це не дає мені спокою. Аби трішки заспокоїтися і підтримати в собі належний позитивний настрій, я згадала пораду Ігоря Пелиха. А, щоби не зациклюват
«Оптимізація» на «Плюсах». Як настрій?
«Оптимізація» на «Плюсах». Як настрій?
8 Груд 2008
0
20294

Я вже розповідала вам про можливі масштаби «оптимізації виробництва» на «Плюсах», і думка про це не дає мені спокою. Аби трішки заспокоїтися і підтримати в собі належний позитивний настрій, я згадала пораду Ігоря Пелиха. А, щоби не зациклюватися на невизначеності, я вирішила подзвонити плюсівцям і дізнатися, як там їм живеться, і з яким настроєм вони приходять на роботу.

1. Олександр Загородній («ТСН»):

- Моя робота ніяк не змінилася. Як працював, так і працюю. Звільнили, в основному, «Сніданок», до якого я не мав ніякого відношення. А журналістів у нас практично мінімальні втрати.

Тобто, ви лишаєтеся на старому місці й не плануєте перебиратися на інші проекти каналу?

- Наскільки я знаю, у нас інших проектів на каналі не залишилося, крім новин і однієї-двох програм. Поки що ні, на старому місті.

Поділіться своїми здогадками стосовно того, за якими критеріями відбирають людей для звільнення. Чому одних залишають, а інших просять на вихід?

- Я так подивився по кількох звільненнях. Ті люди, які мали інші підзаробітки, тих і звільнили. Мабуть, виходили з такої логіки: якщо людина ще десь працює, то не залишиться без копійки на прожиття. Але це тільки моя здогадка.

Як поживають ваші звільнені друзі?

- Шукають роботи. Воно все якесь таке… Знаєте, нервово-веселий настрій. Ніхто сльози не ллє. Але люди засмутилися, звичайно.

2. Не називаю імені з прохання людини («Сніданок з «1+1»).

- Поки ніяк не вплинула. «Сніданок з «1+1» з Нового року закривається. Частину народу скорочено, частина працює на інших проектах.

3. Ілона Довгань («ТСН»):

- Я думаю, ви знаєте цю ситуацію. Офіційно коментувати може лише прес-служба або керівництво. Те, що закривають «Сніданок» – це не секрет. Цієї програми не буде. У нас є звільнення, є списки... Буде більш коректно, якщо прізвища називатимуть ті особи, які мають на це повноваження. Я залишаюсь у «ТСН».

За якими критеріями, на вашу думку, вибирають людей для звільнення?

- Мені складно сказати, адже я не відбираю. Можливо, тих, хто не в ефірі. Мабуть, залишають в першу чергу за професіональними якостями або сімейними обставинами. Наприклад, маленька дитина, а він – єдиний годувальник сім’ї, можливо, кредити.

4. Юлія Бориско («ТСН»):

- На мене жодним чином не вплинуло. Розумієте, коли я йшла сюди на роботу, я собі сказала: «Я йду на «1+1» працювати, а не дружити». Отак я працюю.

Тобто, у вас немає близьких друзів на каналі. Ви виконуєте свої професійні обов’язки і потім повертаєтесь додому?

- Ви все правильно зрозуміли. У мене близькі друзі у Львові.

- Як ви вважаєте, за якими критеріями відбирають людей на звільнення?

- Я цього не знаю. Я не думаю, що це знає хто-небудь з колективу. Такі рішення приймаються без побажань журналістів.

5. Дмитро Фурдак («ТСН»):

- На мені оптимізація ніяк не відбилася. На друзях відбилася – деяких звільнили.

- Яка атмосфера зараз у редакції? З яким настроєм працюють ті, хто залишився?

- Зрозумійте мене правильно. Я не хочу і не буду коментувати більше, ніж я вже сказав.

6. Ігор Посипайко («Катастрофи»):

- Наразі ніяк не відобразилася. Після Нового року подивимося, чи не скоротять нам об’єми відряджень. Наразі, не можна сказати, що ми особливо витрачалися, щоби на нас ще й економити.

- Ваша програма виходитиме й надалі?

- Так, вона залишається, можливо, вона буде більшою: не 26 хвилин, а година.

- На вашу думку, за якими критеріями відбирали людей на звільнення?

- «Почему все так?». Я навіть не збираюся над цим задумуватися. Я не буду говорити свої власні здогадки. Я вірю в те, що це лише лякають. Це ж не звільнення, це ж попередження. Мені віриться, що на кінець січня керівництво одумається і не буде звільняти таку купу народу, а звільнить набагато менше.

Наостанок, я подзвонила людині, що має все про всіх знати, до гримера. Мені не вдалося випитати нічого нового. Вперше зустрічаю такого небалакучого гримера:

- Чи змінилася атмосфера на каналі? Чи переживають ведучі стосовно звільнень на каналі?

- Я не даю такої інформації, це особиста думка ведучих. Ми працюємо, як раніше. Приводимо ведучих до ладу. Все нормально. Атмосфера нормальна. А особисті емоції – це особисті емоції.

Оптимізм під час оптимізації – оптимальне рішення. Тримайтеся, любі!

Ваша Дуся.

 

 

Фото: Яна Новоселова, webshots.com

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
ХРИСТОС ВОСКРЕС! Ну что еще можно добавить к светлым словам, которыми сегодня радостно приветствуют друг друга православные христиане? Только присоединиться к этому хору и нести праздничную жизнеутверждающую весть, славя имя Иисуса Христа. И по
15 Квіт 2012 10:29
10 550
ДУСЯ
Мы с Мусей Катасоновой серьезно подумываем о том, чтобы нанять пару-тройку адвокатов. А то как послушаешь, что в мире творится, страшно становится. Вот опубликовали на сайте «Блик Секрет» статью с личными фотографиями Тины Кароль, о которых я вам
23 Груд 2011 14:27
9 433
ДУСЯ
Мы с сестричкой очень любим взять побольше чего-нибудь вкусненького и сесть смотреть нашу любимую передачу «Зважені та щасливі» по СТБ. Уж очень хочется быть такой же стройной и красивой, как ведущая шоу Любава Грешнова. Вот на этой почве у нас с
21 Груд 2011 14:17
10 003
ДУСЯ
Сегодня утром я у своей сестренки потребовала, чтобы она стерла из телефона все свои фото - и как напившись пляшет на столе рядом с Пэрис Хилтон в ночном клубе, и как обнимается со своими любимыми телезвездами.   Оказывается, сегодня постоянно
21 Груд 2011 13:16
29 354
ДУСЯ
Сегодняшнее утро не предвещало ничего страшного: «Интер», программа «С добрым утром», все как положено. Мы с Мусей послушали дельные советы, приняли ценную информацию и лениво поплелись по делам. Но тут мой телефон разразился трезвоном: «Караул! За
20 Груд 2011 17:35
5 497
ДУСЯ
Казалось бы, со скандальным разводом хореографа Татьяны Денисовой и певца Александра Кривошапко все уже решено, обсуждено рассказано. Ан нет, снова здорово! Эта не слишком веселая тема снова и снова всплывает в разговорах и интервью экс-влюбленных.
14 Груд 2011 17:20
21 086
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду