Як Дуся потрималася за «Телетріумф»

Як Дуся потрималася за «Телетріумф»

У вечір п’ятниці всі дороги телевізійників вели до Національної опери, де роздавали «Телетріумфи». Ваша Дуся попрямувала саме туди із мрією про те, що хтось із телезірочок дасть їй той «Телетріумф» у руках потримати… Перед оперою розстелили
Як Дуся потрималася за «Телетріумф»
Як Дуся потрималася за «Телетріумф»
1 Вер 2008
0
17917

У вечір п’ятниці всі дороги телевізійників вели до Національної опери, де роздавали «Телетріумфи». Ваша Дуся попрямувала саме туди із мрією про те, що хтось із телезірочок дасть їй той «Телетріумф» у руках потримати…

Перед оперою розстелили червоний килим, і я, звичайно ж, пройшла ним із гордо піднятою головою. На вході мене зустрічали живі скульптури. Мимохіть ваша Дуся перехопила на собі пару чоловічих захоплених поглядів, зокрема Василя Ілащука, який давав інтерв’ю, і Мустафи Найєма, який розмовляв з Олександром Мартиненком. Це додало впевненості, але не зібраності. Тому через свою дівчачу інфантильність я переплутала своє місце в залі й ледь не прогнала Юрія Мінзянова. Цього вечора його цікавила номінація «Художній фільм (серіал)», де висувався «Неземний» виробництва «Стар медіа».

Дусю, як і Тараса Петріва, стрічали червона доріжка і живі скульптури

– Насправді хочеться, щоби було навпаки: щоби ми спочатку отримували нагороди у себе на Батьківщині, а потім уже йшов поголос, і ми отримували призи за кордоном, – сказав мені Юрій Аглямзянович. – Але вийшло так, що ми торік отримали приз у Болгарії, цього року у Х’юстоні на Фестивалі незалежного кіно, а тепер номінуємося в Україні. Найголовніше, що кіно робила молодь – випускники Карпенка-Карого, – і це дає надію на те, що кіно в нас живе і приноситиме багато перемог. Треба лише набратися терпіння.

Терпіння Юрію Мінзянову не зашкодить: на визнання в Україні треба ще почекати, тому що експерти так і не змогли визначити переможця в номінації. Дуся підозрює, що вони просто не бачили ані «Неземного», ані його конкурента – «Зачарованого кохання». Так само, як не бачили і регіональних програм, жодна з яких не стала переможцем у своїй номінації (не те, що в інших).

Юрій Мінзянов хоче спершу отримувати нагороди в Україні, а вже потім закордоном (Фото Олени Старостенко)

Світло в залі згасло, тому мені довелося хутко прощатися з Юрієм Мінзяновим і бігти у свою ложу. У першій номінації («Ведучий інформаційних програм») перемогла білявка-аналітичка Лідія Таран. За 10 років телекар’єри це її перша нагорода. Незважаючи на те, що Ліда отримала статуетку найпершою, а вдома на неї чекали маленька донечка Василина й «найжорсткіший цензор» – чоловік Андрій Доманський, вона нікуди не втекла і до самого фіналу спостерігала за церемонією з першого ряду партеру.

Лідія Таран дякує Юлії Жмакіній: «Без редактора немає ведучого»

Юрій Горбунов, як і торік, отримав приз за свій розважальний дует із Тіною Кароль. От тільки Тіна цього разу не прийшла – переймається сімейними клопотами в очікуванні немовляти. Юра навіть зі сцени пожартував, що всі його телепартнерки дуже швидко вагітніють, хоча він тут ні до чого. Я перехопила Горбунова у фойє.

– У кого зберігається торішній приз?

– Оскільки минулого року Тіна співала, спершу на сцену вийшов я й узяв цю нагороду. От вона і була в мене. Але через два дні Національна рада, додзвонившись до мене, дала другу статуетку, яку я і передав Тіні. Сьогодні вручили так само одну, але я сподіваюся, що другу скоро видадуть.

– Які зараз у тебе телевізійні плани?

– 20 вересня прем’єра «Танцюю для тебе» на «1+1». Але вже без Тіни. Тут партнеркою буде Інна Цимбалюк.

Пам’ятаючи про карму Горбунова, Дуся вже приймає ставки на те, коли в декрет піде Інна.

Усі телепартнерки Юрія Горбунова швидко йдуть у декрет. На черзі – Інна Цимбалюк?

Кращим репортером телеексперти визнали Світлану Усенко з «Плюсів». Вона обійшла Костю Грубича, за якого я вболівала. Адже Костя так старанно натягував на станок презервативи і власноруч місив тісто у своїх сюжетах-репортажах «Рейд на виробництво» для «Знаку якості»! Сам же Грубич уболівав за… Світлану Усенко, з якою давно дружить родинами. Тому що у нього вже і так є статуетка.

Дивно, але багато Дусиних співрозмовників, які програли у своїх номінаціях, абсолютно не засмутилися. От і Оксана Караванська, хоч і поступилася кращому дебютанту Сергію Рахманіну, але весь вечір радісно пила шампанське із друзями у буфеті.

– Ви уперше на «Телетріумфі»?

– Звичайно! А як я могла бути не вперше, якщо я тільки півроку працюю у «Модному вироку»?

– Мабуть, хотілося приз отримати?

– Мені мої друзі казали: «Караванська, Боже збав, не йди у вечірній сукні! Бо якщо ти припхаєшся у вечірній сукні, а тобі нічого не дадуть, усі подумають, що ти на щось розраховувала». Я сюди припхалася тільки через те, що мені цікаво подивитися, що ж тут відбувається. Ну, про який дебют ми говоримо? Я ж передусім дизайнер. Тут є купа професіоналів, які роблять свою роботу. І було б жорстоко по відношенню до них віддати премію дизайнеру, який тут є випадковим. Просто я вмію красиво розмовляти про модні тренди.

– Окрім «Модного вироку», що вас іще пов’язує з телебаченням?

– У мене було хронічно багато інтерв’ю на телебаченні. Я це пов’язую із тим, що я є жорстоко україномовною. У нас, напевно, мало україномовних дизайнерів, і, думаю, саме тому в мене регулярно брали інтерв’ю, запрошували у програми про моду.

– А телезірки одяг у вас замовляють?

– Звичайно! Але я ніколи не озвучую імена своїх замовників. Я би сказала, що вони скоріше друзі, а не клієнти.

Оксана Караванська називає себе жорстоко україномовною

Там само (у буфеті) ваша Дуся зустріла журналіста-екстремала з «Інтера» Андрія Цаплієнка із дружиною Ольгою Клюєвою і шампанським. Виявляється, поки я теревенила з Оксаною Караванською, Андрій устиг отримати диплом (не статуетку) в номінації «Відроджена історія» за фільм «Правдива історія майора Вихря». А перемогла Цаплієнка Леся Сакада-Островська із циклом сюжетів «ТСН» про віднайдені в Королівстві Швеція українські реліквії.

– Це «втішний» приз, – показав мені Андрій диплом. – Якби ми зараз отримали «Телетріумф», це було би вп’яте. А це вже непристойно! Так що сюди ми прийшли просто випити шампанського.

– А чотири попередні нагороди за що?

– Дві – за документальні фільми і дві – як найкращому репортеру. Але, правду кажучи, я жодного разу не виходив за ними на сцену, оце вперше прийшов на нагородження.

Андрій Цаплієнко Ользі Клюєвій: «Шампанського, кохана?»

Тим часом у залі поступово дійшли до фінальної номінації, придуманої торік моїми колегами із «Детектор медіа» – «Фаворит телепреси». Вручати статуетку мала Леся Ганжа, але вона кудись зникла. Її кликали, як Снігуроньку, однак Леся все не з’являлася. Ведучі встигли сказати все, що вони думають про телекритиків і «Телекритику» зокрема. Весь цей час якась добра дівчина з радіомікрофоном у вусі тримала Лесю за руку й не пускала на сцену, бо їй, бачте, по радіо не передали. Хоча за лаштунками було прекрасно чути все, що відбувається в залі. Але спасибі добрій дівчині за ту п’ятихвилинку слави, яку вона подарувала «Детектор медіа». Врешті-решт нагороду з Лесиних рук отримав Олексій Мустафін. Тільки тепер не за «Вікна», як торік, а за «За Вікнами».

– На СТБ стільки усього цікавого було в минулому сезоні, а ви в жодній номінації не висувалися. Як же так?!

– Головне, щоби глядачі оцінили проекти. А призи – це другорядне.

– Зізнайтеся, ви розраховували на «Фаворита телепреси»?!

– Насправді ми не ставили такої мети – отримати «Фаворита телепреси» або номінацію у «Телетріумфі». Ми якісно робили свою роботу у своє задоволення та для задоволення глядачів. Я припускав, що ми могли претендувати на нагороду, але ми були готові до того, що хтось інший може отримати її.

– Як уплине приз на проект «За Вікнами»? Може, зміниться ставлення до програми?

– Не думаю, що ставлення дуже зміниться. Але бажання тримати планку в нас є. Питання не у статуетці. Тут колеги оцінюють, це накладає відповідальність.

– Знаєте, Олексію, приказку: Бог любить трійцю? Два «Фаворити» у вас уже є…

– Боюся, якщо ми ще й наступного року отримаємо «Фаворита», то експертів запідозрять у необ’єктивності. А для телевізійних премій довіра – найважливіше. Тому я думаю, що отримати утретє буде набагато важче.

Олександр Мартиненко готується до зустрічі з Наталею Катеринчук, яку має нагородити

Ігор Кондратюк: «Дадуть – не дадуть?»

«Дали!»

Цирк Кобзов

Олександр Лозинський отримав «Телетріумф» за «Танці-3», Юра Горбунов – за їхнє ведення

Дусин улюбленець – гурт «ТІК»

Два народні: Василь Ілащук і Богдан Бенюк

Ексклюзивний прикид Караванської

Шароварщина-«чорнобривщина»

Церемонія затяглася – Лозинський занудьгував

На виході телетріумфаторів ловила лілова Катя Осадча

А Дуся відмовила Осадчій у інтерв’ю

Юрій Плаксюк вітає Ганну Герман по-джентльменськи

Блондинка-аналітичка Ліда Таран – Ларисі Губіній та Ілоні Довгань: «Я – перша!»

Віталій Шевченко виправдовується за відсутність нагородженого премією Нацради

Подружжя тріумфаторів Олексій Мустафін – Валерія Семенюк (редактор «За Вікнами») і їхня сімейна нагорода

Зустріч екс- і не екс-«п’ятиканальниць»: Наталка Якимович, Дарка Чепак, Юлія Жмакіна

Олексій Мустафін і Лариса Губіна: «Будьмо!»

Костя Грубич готовий стояти на колінах перед сміливою Лесею Сакадою-Островською

Фініта ля комедія!

Я вийшла з опери задумана – рахувала. Стало цікаво, який канал скільки призів відхопив. Мої скромні підрахунки такі: «1+1» – дев’ять, «Інтер» – три, СТБ (завдяки «Студії Пілот» і «Фавориту телепреси») – два, «Україна» – один, 5 канал – один, ТРК «Люкс» – один, і ніхто – два. Із задуми мене висмикнула Леся Сакада-Островська. Каюся, але ваша Дуся за шампанським і теревенями пропустила скандальну промову Лесі (хто не чув, може подивитися-послухати тут). Виявляється, вона сама висунула себе і свої сюжети на здобуття нагороди, тому що відчула неповагу керівництва до теми. І вирішила: нехай експерти визначать, хто правий.

– Лесю, як так сталося? – допитувалася дорогою до її машини, якою ми збиралися домчати на афтерпаті до ресторану.

– До сюжетів поставилися з неповагою мої безпосередні керівники. Вони хотіли дошкулити мені, а насправді образили українську історію. Я вирішила, що це так не залишу, не змирюся, і висунула сама себе.

– Як же тобі вдалося оформити відрядження до Швеції з таким керівництвом?

– Слава Богу, в нас тоді був Володимир Карташков. Він громадянин і патріот Великої Росії, і ми з ним були по різні боки національного питання. Але він поважав мій патріотизм. І ми сказали йому, що 300 років україно-шведському союзу, а наступного року – річниця Полтавської битви. І російський брат буде давати нам багато інформаційних приводів, а шведський брат набагато менше, тому дозвольте цю серію сюжетів. І він відправив мене, за що йому дякую.

– І що ж тепер, після твоєї відвертої промови? Збираєшся прощатися із «ТСН»?

– Ні, з «ТСН» мене тільки винесуть, як Брежнєва. Насправді, я давно відсутня в ефірі. У мене своя війна. Але я люблю цей канал. І нікуди не йду, попри те, що маю багато запрошень.

– Від кого?

– Спасибі велике каналу «Інтер» – вони мене постійно запрошують. Але поки мене зі скандалом не виженуть, я буду сидіти. Хоча, повір, я отримую від керівництва багато шпильок, у тому числі в матеріальному сенсі. Я цілком усвідомлюю, що зараз я неформатна. Куди я зі своїми метеликами, трояндами й рюшиками?

Тут нас догнав Костя Грубич, якому кортіло поцілувати телетріумфаторку Сакаду. Домовилися зустрітися в ресторані.

– Я за Костю вболівала, – зізналася Дусі Леся. – А він не виграв. Я завжди за кого вболіваю, той ніколи не перемагає – ні на виборах, ніде…

– Лесю, які ідеї ти зараз пробиваєш?

– Я дуже хочу зробити серіал. Один учений підказав, що родові маєтки Достоєвського знаходилися на Вінниччині, і не лише Достоєвського. Якщо з цього питання подивитися на російську культуру, то ми знову будемо співати «Ще не вмерла Україна». Отаке я хочу робити, і тепер чекаю на свій час, коли я стану форматною. У мене є передчуття, що щось зміниться. Коли у нашому ранковому ефірі ведучий погоди одягнув метелика, а ведучий новин – чоловічі підтяжки, і Ілона носить якісь бантики, то я зрозуміла, що, може, і я форматною стану.

Ми сіли в машину. Тут нарешті здійснилася Дусина мрія: Леся Сакада-Островська дала мені потримати свій свіженький «Телетріумф», на якому було викарбовано рік …2004. Видно, таки добряче довелося затягнути пасок Нацраді після сварки з ІТК, коли мусить роздавати поза-поза-поза-позаминулорічні статуетки. Ну, хоч не секонд-хенд, сподіваюся.

А загалом було весело, думаю, що сподобалося і вам.

Цьом, ваша Дуся.

Фото Валерія Мілосердова

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
ХРИСТОС ВОСКРЕС! Ну что еще можно добавить к светлым словам, которыми сегодня радостно приветствуют друг друга православные христиане? Только присоединиться к этому хору и нести праздничную жизнеутверждающую весть, славя имя Иисуса Христа. И по
15 Квіт 2012 10:29
10 550
ДУСЯ
Мы с Мусей Катасоновой серьезно подумываем о том, чтобы нанять пару-тройку адвокатов. А то как послушаешь, что в мире творится, страшно становится. Вот опубликовали на сайте «Блик Секрет» статью с личными фотографиями Тины Кароль, о которых я вам
23 Груд 2011 14:27
9 433
ДУСЯ
Мы с сестричкой очень любим взять побольше чего-нибудь вкусненького и сесть смотреть нашу любимую передачу «Зважені та щасливі» по СТБ. Уж очень хочется быть такой же стройной и красивой, как ведущая шоу Любава Грешнова. Вот на этой почве у нас с
21 Груд 2011 14:17
10 003
ДУСЯ
Сегодня утром я у своей сестренки потребовала, чтобы она стерла из телефона все свои фото - и как напившись пляшет на столе рядом с Пэрис Хилтон в ночном клубе, и как обнимается со своими любимыми телезвездами.   Оказывается, сегодня постоянно
21 Груд 2011 13:16
29 354
ДУСЯ
Сегодняшнее утро не предвещало ничего страшного: «Интер», программа «С добрым утром», все как положено. Мы с Мусей послушали дельные советы, приняли ценную информацию и лениво поплелись по делам. Но тут мой телефон разразился трезвоном: «Караул! За
20 Груд 2011 17:35
5 497
ДУСЯ
Казалось бы, со скандальным разводом хореографа Татьяны Денисовой и певца Александра Кривошапко все уже решено, обсуждено рассказано. Ан нет, снова здорово! Эта не слишком веселая тема снова и снова всплывает в разговорах и интервью экс-влюбленных.
14 Груд 2011 17:20
21 086
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду