Забуті монстри

Забуті монстри

Минув День журналіста. Ваша Дуся була зайнята – зустрічі, вечірки, поздоровлення, секс, сигарети, рок-н-рол… Тому офіційно і урочисто віддавати данину святу журналіста я починаю (і закінчую) сьогодні. Що зазвичай роблять люди у такі дні? Вони н
Забуті монстри
Забуті монстри
11 Черв 2008
0
31273

Минув День журналіста. Ваша Дуся була зайнята – зустрічі, вечірки, поздоровлення, секс, сигарети, рок-н-рол… Тому офіційно і урочисто віддавати данину святу журналіста я починаю (і закінчую) сьогодні. Що зазвичай роблять люди у такі дні? Вони незлим тихим словом поминають забутих героїв. От і ваша Дуся вирішила зробити те саме. Сьогодні я вшановую пам’ять забутих монстрів тележурналістики, а саме – колись впливових, а зараз припалих пилом забуття телеведучих.

Влад Ряшин

Аж не віриться, що цей солідний чоловік (мрія кожної дівчини) вів таку несерйозну «Мелораму». Колишній військовий, за дев’ять років на «Інтері» дослужився до Голови правління телеканалу і пішов у власний бізнес. Нині володіє продакшн-компанією «Стар Медіа», виробляє кіно та телебачення, крутить мільйонами. Мале-е-есенький, мені тебе не вистачає.

Анжеліка Рудницька

«Територія А» – це епоха. Нині хіт-парадів розвелося купа, а тоді він був єдиний на весь український шоу-бізнес. Власне, він і був шоу-бізнесом. Молода і свіжа Ірина Білик серед зірочок із фольги, Пономарьов у темних окулярах, із кучерявою такою молодіжною зачіскою, суперник його, Юрко Юрченко, Мирослав Кувалдін та Сергій Підкаура, два растамани зі своїм «The В’йо» – ніякої «5’ницці» ще в проекті не було, а вони вже про Джа співали. Не терта життям, така щира та молода Могилевська... Ех! Були часи – ані продюсерів, ані кастингів. Сам написав, сам записав, сам змонтував і приніс. Нині Україна б’є рекорди вартості кліпів для внутрішнього ринку, а настрій не той.

Власне, все почало закінчуватися, коли Анжеліка сама заспівала. Не варто було, Анжеліко! Зараз веде авторську програму по понеділках на радіо «Київ 98 FM». Шансів побачити її на екрані все менше.

Дмитро Корчинський

Аж не віриться, що колись Україна була такою політично незайманою. «Україні потрібен вождь!» – казав він і суворо ворушив вусами. Вочевидь, обігнав час. Вожді знадобилися пізніше, коли вже не було ані «Проте», яку Корчинський вів разом із Джангіровим, ані «Подвійного доказу» із Борсюком. Згадалося, як у студії «Доказу» під час ефіру сталася бійка, і пан Дмитро так авторитетно всіх заспокоїв: «Тут маю право бити лише я!». І було зрозуміло, що має і що вдарить. Може, ваша Дуся трохи мазохістка, але, скажу я вам, мені більш імпонує боятися реальної загрози, ніж слухати погрози нездатного на дії імпотента (це я фігурально). Були часи, коли Корчинський не тільки мені здавався силою. Нині він в убогій студії веде політичну передачку на ТРК «Київ» – «Четверта влада». Беручи до уваги, що каналом керує давній приятель Джангіров, виходить, що це ніяка не влада.

Кость Гнатенко

Ну, Костя нікуди не подівся, це я точно знаю. Він регулярно пише для «ТК», розробляє власні колекції одягу, пише оповідання, казки, пісні для першої обойми виконавців, любить життя. Вже років шість як його не видно на екрані, але я чудово пам’ятаю його опівнічний «Бар «Чорний кіт»»; спочатку на УТ-1, а потім на «Інтері». То було перше українське задушевне нічне ток-шоу. Зараз Кость став серйозним автором, але для мене він завжди буде стильним чувачком.

Микола Канішевський

Колись молоді та недосвідчені Руслана Писанка та Андрій Цаплієнко працювали на нього – на зірку. Колись він вів тижневий підсумковий аналітичний огляд. «Вісті тижня з Миколою Канішевським» – не абищо. Колись його компанія «Вікна» постачала новини на «Інтер», ICTV, УТ-1, ТЕТ. Колись він сам був віце-президентом Національної телекомпанії України. Колись, не так вже й давно, а точніше, близько року назад, «ТК» називала Канішевського одним із творцівнового українського ТБ.

А тепер він займається будівельним бізнесом. Отак…

Світлана Леонтьєва

Довгий час Світлана Леонтьєва була обличчям телеканалу «Інтер». Відслідковувала гарячі події та знайомила з новинами інформаційної служби «Подробности». До того ж, перша почала вести програму у прямому ефірі. За анонімним опитуванням глядачів каналу, яке проводили минулого року, Світлана отримала 97 балів (із 100 можливих) глядацьких симпатій та довіри. Але це не вразило керівництво каналу, яке запропонувало Леонтьєвій піти. Більше трьох місяців Світлана не працювала на телебаченні. Була ведучою урочистих подій, корпоративів, світських тусовок. Однак пізніше  Леонтьєва продовжила телевізійну кар’єру на КДТРК, де працювала ведучою новин. Зараз зовсім покинула телебачення, працює на BBC та радіо "ЕРА" з програмою "Час жінки". Але Дуся з надією на краще для Світлани без надії сподівається :)

Валерій Лапікура

Заслужений-перезаслужений, «золоте перо», політичний оглядач. Old school! Обігнав свій час; робити з політики шоу наші журналісти навчилися набагато пізніше. З таким галичанським радикалізмом вів свої «Акценти», що був на всю країну названий «гуцульсько-мадярською мордою». (Хоча, до речі, народився у Росії і КНУ закінчив за спеціальністю «Російська філологія».)

Все життя пропрацював на державному телебаченні і з нього на пенсію вийшов. Усі свої передачі робив у співавторстві з власною дружиною, фільми з нею ж знімав. Зараз книжки пише. Знову з дружиною. Ну і добре – хай живе маленька ідилія подалі від заздрісних людських очей.

Сергій Лисенко

Ото була глиба. Непохитно сидячи на стільці перед камерою, Сергій розказував глядачам спочатку «Плюсів», а потім і «Інтера» про молодіжну культуру, мейнстрім, екстрім і іже з ними. Незважаючи на вік, Лисенко завжди здавався старшим чоловіком і при цьому займався молодіжними темами. Може, саме в цьому і полягає протиріччя, що не дало Сергієві просуватися далі у телепросторі.

Олексій Гончаренко

З тієї ж родини «Стар Медіа», що і Влад Ряшин, інша зірка 1990-х Олексій Гончаренко. Його телевізійний образ народжував і симпатії, і плітки, і образи. Сміливий та веселий юнак із незвичайним тембром голосу постійно намагався підхопити на гачок зірок-початківців. А у власному проекті «Неопознанный любимый объект», який виходив на «Інтері», кожну програму перевтілювався то з Чарлі Чапліна на Фрекен Бок, то з доярки на козака. Зараз він покинув екран. Але це майже єдиний випадок, коли з популярністю розлучаються безболісно! На зміну відомості та молодості прийшли гроші та респект. Телевізійні продюсери вважають, що там, де ступила нога Гончаренко, з’являються шалені рейтинги. Приклад – «Танці з зірками»! Гончаренко, май совість, зупиняйся хоч іноді!

Твоя Дуся.

(фото Валерія Милосердова, Яни Новосьолової, Сергія Бечко, navi100.com та з власного архіву Дусі)

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
ХРИСТОС ВОСКРЕС! Ну что еще можно добавить к светлым словам, которыми сегодня радостно приветствуют друг друга православные христиане? Только присоединиться к этому хору и нести праздничную жизнеутверждающую весть, славя имя Иисуса Христа. И по
15 Квіт 2012 10:29
10 585
ДУСЯ
Мы с Мусей Катасоновой серьезно подумываем о том, чтобы нанять пару-тройку адвокатов. А то как послушаешь, что в мире творится, страшно становится. Вот опубликовали на сайте «Блик Секрет» статью с личными фотографиями Тины Кароль, о которых я вам
23 Груд 2011 14:27
9 440
ДУСЯ
Мы с сестричкой очень любим взять побольше чего-нибудь вкусненького и сесть смотреть нашу любимую передачу «Зважені та щасливі» по СТБ. Уж очень хочется быть такой же стройной и красивой, как ведущая шоу Любава Грешнова. Вот на этой почве у нас с
21 Груд 2011 14:17
10 018
ДУСЯ
Сегодня утром я у своей сестренки потребовала, чтобы она стерла из телефона все свои фото - и как напившись пляшет на столе рядом с Пэрис Хилтон в ночном клубе, и как обнимается со своими любимыми телезвездами.   Оказывается, сегодня постоянно
21 Груд 2011 13:16
29 462
ДУСЯ
Сегодняшнее утро не предвещало ничего страшного: «Интер», программа «С добрым утром», все как положено. Мы с Мусей послушали дельные советы, приняли ценную информацию и лениво поплелись по делам. Но тут мой телефон разразился трезвоном: «Караул! За
20 Груд 2011 17:35
5 504
ДУСЯ
Казалось бы, со скандальным разводом хореографа Татьяны Денисовой и певца Александра Кривошапко все уже решено, обсуждено рассказано. Ан нет, снова здорово! Эта не слишком веселая тема снова и снова всплывает в разговорах и интервью экс-влюбленных.
14 Груд 2011 17:20
21 093
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду