Вечір поцілунків 5-го

Вечір поцілунків 5-го

Синя доріжка на вході, привітання й подарунки політиків, величезний торт із п’ятьма свічками та різнокольоровий феєрверк – таким, якщо коротко, був 5-ий день народження 5-го каналу, відсвяткований 5-го вересня. Звичайно ж, у колі запрошен
Вечір поцілунків 5-го
Вечір поцілунків 5-го
8 Вер 2008
0
25293

Синя доріжка на вході, привітання й подарунки політиків, величезний торт із п’ятьма свічками та різнокольоровий феєрверк – таким, якщо коротко, був 5-й день народження 5-го каналу, відсвяткований 5-го вересня. Звичайно ж, у колі запрошених віпів була й ваша Дуся.

Добиратися до заміського ресторану на свято 5-го виявилося ой як не просто. Вечір п’ятниці – це, ясна річ, затори в усіх напрямках, що ведуть з Києва. І хоча ваша Дуся спізнилася на годину, вона приїхала синхронно з патроном 5-го Петром Порошенком.

Щойно ми з Петром Олексійовичем увійшли до святкової зали, як я побачила Христину Бондаренко і Тетяну Даниленко, які мило теревенили біля входу. Дуся не забарилася втрутитися у спокійну розмову двох брюнеток.

– Привіт, дівчата. Як справи?

Христина і Тетяна: Все класно.

– Христино, коли ж ми нарешті побачимо твій проект?

Христина: Наступного тижня. День іще точно не визначили. Я останній тиждень була у відрядженні і не знаю, якою є нова сітка. Але мені сказали, що це точно буде прайм-тайм п’ятниці, суботи або неділі.

– Таню, як там поживає Христинка? Скільки їй уже?

Тетяна: Чотири з половиною місяці. Можу фотографії показати. Вони в мене із собою в телефоні.

Христина: Я як свідок можу сказати, що вона дуже виросла. Бачила її два місяці тому, може, трохи менше. Сьогодні приїхала до Тані – така вже дитинка велика. І на Таню стає дуже схожою. Принаймні, ніс – 100% Танін.

Тетяна: Зараз потихеньку стають брови нашими. Єдине, що чорних очей у мене в роду ні в кого немає. У мене – світло-карі.

– А ви часто одна до одної в гості ходите?

Тетяна: Раніше часто. Зараз рідше, нас розвела доля по різних програмах.

– Як вдається поєднувати роботу й виховання малечі?

Тетяна: У мене відпочинок від зміни виду праці. Я за вихідний тиждень втомлююся від Христинки – і навпаки.

– У новому сезоні будеш продовжувати працювати в «Часі новин»?

Тетяна: Так. Поки що ніяких новин немає. Все по-старому. Принаймні, ми про це говорили з керівництвом. Але хто його знає, які воно сюрпризи приготує. Хоча можливості запустити власний проект я на 5-му каналі не бачу.

На цьому нам довелося перервати свою розмову, тому що вітати 5 канал приїхала Прем’єр-міністр, і вся Дусина увага зосередилася на ній. ЮВТ дарувала посмішки й поцілунки. Особливо пристрасно вона розцілувалася з Петром Порошенком, якого згодом у вітальній промові назвала своїм найближчим другом, партнером і соратником. Очевидно, образи 2005-го лишилися далеко в минулому. Юлія Володимирівна, вітаючи 5-ий, відзначила його роль у перемозі революції.

Петро Порошенко готовий прийняти Данила Яневського з розкритими обіймами

Петрові Порошенку дісталося найбільше поцілунків

– Я переконана, що сьогодні вас порівняли вже багато разів із Бі-бі-сі, із CNN, а дехто, можливо, з «Аль-Джазірою». Але для кожного патріота 5 канал – це номер один, – переконливо заявила ЮВТ.

«Усе буде добре, Юліє Володимирівно!»

Між іншим, «п’ятиканальці» у власний день народження самі дарували подарунки гостям. Тому Юлії Володимирівні перепало «за жіночу мужність та неймовірну цілеспрямованість». А Юрієві Луценку – «за стабільну та чітку позицію щодо єдності демократичної коаліції». Усього роздали 14 нагород у спеціальних номінаціях. Лауреатів визначали за підсумками найрейтинговіших програм і сюжетів. «Лідером нації» визнали Президента Віктора Ющенка, за якого подарунок отримала Марина Ставнійчук.

Але найпершому подарунок взагалі-то вручили Петрові Порошенку – «за безкомпромісну позицію у встановленні свободи слова в Україні і за те, що ми є». Ведучі вечора Ліда Таран і Богдан Бенюк розповіли присутнім, що Петра Олексійовича на каналі любляче називають «папою». «Папа» цього вечора прийшов на святкування дня народження свого дітища із сім’єю – дружиною Мариною та батьком Олексієм Івановичем.

Загалом Дуся відзначила, що на святі 5-го концентрація політиків була, як десь у Верховній Раді. Крім уже згадуваних Тимошенко, Порошенка, Луценка і Ставнійчук, Дуся помітила народних обранців Олександра Третякова, Наталію Королевську, Ірину Геращенко, Юрія Стеця, Олеся Донія, голову Фонду держмайна Валентину Семенюк-Самсоненко із чоловіком, міністра надзвичайних ситуацій Володимира Шандру, мера Києва Леоніда Черновецького…

Леоніда Черновецького нагородили «за стійкий інтерес громадськості до особистості та за вміння не словом, а ділом довести свою позицію»

Не дивно, що для ведучих 5 каналу політики стали ближчими за колег. Редактор «Часу підсумків» Юлія Жмакіна донесла вашій Дусі, що Святослав Цеголко зрадив ідеалам 5-го – розцілувався з Віктором Януковичем, який у день народження каналу вперше завітав на інтерв’ю до студії.

– Святославе, розкажи, як ти цілувався з Віктором Федоровичем! – попросила Дуся.

– Іду я по коридору, а на зустріч мені він. Я йому кажу: «Добрий день». І він мені: «Добрий день».

– Ну, і?

– І нічого.

– Так ти з ним не цілувався?

– Ні! От з ким я традиційно цілуюся, так це з Євгеном Червоненком.

– Еге ж, а зараз усі спілкуються, і тільки Свят Цеголко вибрав собі найкращих депутаток і провів із ними найбільше часу – з Королевською і Геращенко. Він наливав їм вина! Це політична упередженість, я від тебе такого не очікувала, – у розпачі кинула Святославові Юлія.

Після звинувачень в політичній упередженості Цеголкові не залишалося нічого іншого, як іти працювати. Святослав провів вихід у прямий ефір з Юлією Тимошенко. Не один він, до речі, працював. У студії вели марафон ведучі, які, закривши зміну, підтягувалися до ресторану: Павло Кужеєв з Яною Конотоп, потім Роман Чайка з Мирославою Барчук.

Крім нинішніх облич 5-го, приїхали відсвяткувати день народження і колишні: Володимир Ар’єв з Наталкою Фіцич, Микола Вересень, Наталка Якимович, Данило Яневський. Останній розповідав Дусі, як починався 5 канал і як він розквітнув:

– Нам під час революції відключили всі туалети. І ми ходили в сусідню соціал-демократичну газету. Під час революції я зрозумів, що життя не помре ніколи: я вивчив білизну всіх журналісток 5 каналу. Коли вони сидять у начиточній або в монтажній, то я розумію, що цю силу ніхто не переможе. Там навіть не шнурочки, це навіть ниточками не назвеш – там усе таке повітряне. Воно все таке прекрасне, животвірне.

Данило Борисович згадував, як вони голодували, і з журналісткою Наталею Бєлашевою читали книгу «Ленінградська операція» – про те, як німці намагалися взяти Ленінград.

– А ще виходиш на вулицю, а там Божа відправа – за нас моляться. Виходжу одного вечора з приміщення каналу, сидять на прохідній чоловік 60 робітників. Охорона питає, куди я. Відповідаю, що додому. «Давайте хлопці вас проведуть, – пропонує мені. – Ми на “Ленінській кузні” організували робочу дружину, щоб не прорвалися, не побили журналістів на 5 каналі». Я відмовився. Йду по Контрактовій площі о пів на четверту ранку. Тут до мене підходять троє: «О, цей от з 5 каналу. А-ну йди сюди». Я розумію, що це все. Лишився один зі мною, а двоє кудись пішли. Вертаються, а між пальцями – по пляшці горілки. «Ну, давай по 50». 8 пляшок на чотирьох, а в мене ефір о 7-ій. Я додому встиг заскочити тільки помитися і переодягтися.

– Даниле Борисовичу, на 5-ий не хочете повернутися?

– Я поки не зроблю те, що маю зробити в науці, на телебачення не повернуся. Я хочу зробити портал, куди зведу все українознавство. В Україні 108 тисяч кандидатів і докторів наук, з них половина – україністи. Я хочу це викласти в мережу.

– А ви за фахом теж україніст?

– Я за фахом доктор історичних наук, спеціальність 070001 – історія України.

Після цього зізнання Дуся довго думала над тим, як люди можуть бути і жартівливими, і серйозними водночас, як це вдається Данилові Борисовичу. Аж раптом я побачила Наталку Бєлашеву, з якою Яневський колись читав «Ленінградську операцію». Наталка зараз підтримує п’ятиканальний бебі-бум – вона вслід за Лідою Таран і Танею Даниленко збирається народжувати. Про повернення в ефір іще не задумувалася (до декретної відпустки вона вела російські випуски новин) – уся в очікуванні немовляти.

Ось так: життя триває!

Цілую міцно, ваша Дуся.

Юрій Луценко радий бачити Юлію Жмакіну

З корабля на бал: Роман Чайка примчав на святкування прямо зі студії

Олег Дейнека весь вечір активно спілкувався з дамами

Віталій Півовар вивів свою дівчину в люди

Наталія Бєлашева скоро поповнить лави молодих мам на 5-му

Микола Вересень забрав Юрія Луценка на перекур

Привітання від Степана Хмари

Михайло Поплавський, на жаль, не співав

Василь Ілащук обнімався з чоловіками...

…і з жінками

Іван Адамчук та Ігор Павлюк (перший заступник голови Чернівецької облдержадміністрації) розрізають торт

І на відпочинку – про справи: Олександр Третьяков і Віктор Шлінчак

Три дівчини під вікном: Марина Сорока, Юлія Тимошенко, Наталія Королевська

5 канал вітали родинами: Алла й Олександр Третьякови

Леонід Черновецький дозволяв себе фотографувати з усіх ракурсів

Юлію оточили два Юрії – Луценко і Стець

Погляд найліпших друзів

Олесь Доній і Юрій Стець замінили депутатські значки на емблеми 5-го

У цю мить на екранах з’явився Янукович. Петро Порошенко – Юрієві Луценку, Інні Кузнецовій і Вікторові Шлінчаку: «Дивіться – наш брат!»

Юлія Тимошенко – Марині Сороці: «Ну, все, я поїхала, залишаю тебе тут за старшу»

Фінальний акорд

Фото Яни Новоселової

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Моя Муся нашла в «Фейсбуке» классную фотосессию ведущих «Подъема» на Новом канале и, налюбовавшись, стала меня уверять, что между Романом Скрыпиным и Юлией Ковалевой что-то явно есть. Дескать, посмотри, как нежно она его обнимает и губками тянется,
16 Груд 2011 13:41
17 407
ДУСЯ
Ой, девочки, так хочется встретить Новый год на Мальдивах, но, видите ли, как-то стремно лететь на острова с Мусей. Я заметила, что лазурная вода, отменные пляжи и заморские коктейли как ничто иное располагают к эротическим фотосессиям. Только во
11 Груд 2011 11:01
16 394
ДУСЯ
Я уже привыкла, что почти всегда как минимум на одной обложке моих любимых еженедельников красуется президент Янукович. Есть он и в этот раз, но три из пяти журналов «развели свинство», и этот незапланированный флешмоб затмил первое лицо страны.
12 Лист 2011 10:03
6 918
ДУСЯ
Чуть позже я в подробностях расскажу о вчерашнем финале и победителе проекта «Феномен», а пока хочу поделиться занятным видео с эфира. Вместе с Ольгой Поляковой на феноменальном шоу засветился известный телеведущий Савик Шустер, а СТБ укрепил сл
08 Лист 2011 13:09
14 781
ДУСЯ
Ой, девочки, как же мне надоели одни и те же политические физиономии на обложках еженедельников, которые, кроме отвращения, никаких реакций уже не вызывают. Тем временем оторванные от реальности украинцы из года в год уповают на «покращення життя
06 Лист 2011 09:29
5 180
ДУСЯ
Наверное, чтобы мы с Мусей обязательно посмотрели вампирский сериал «Сплит», а заодно запомнили в лицо все руководство телеканала ТЕТ, нам сегодня принесли в конвертике готичненький перекидной календарь. На каждой странице с декабря 2011 года по с
31 Жов 2011 13:28
9 307
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду