Підозрювані у підпалі «Жовтня» зізнались, що хотіли зірвати показ ЛГБТ-стрічки - Геращенко

Підозрювані у підпалі «Жовтня» зізнались, що хотіли зірвати показ ЛГБТ-стрічки - Геращенко

1 Листопада 2014
4113
1 Листопада 2014
18:23

Підозрювані у підпалі «Жовтня» зізнались, що хотіли зірвати показ ЛГБТ-стрічки - Геращенко

4113
Підозрювані у підпалі «Жовтня» зізнались, що хотіли зірвати показ ЛГБТ-стрічки - Геращенко
Підозрювані у підпалі «Жовтня» зізнались, що хотіли зірвати показ ЛГБТ-стрічки - Геращенко

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що затримані за підозрою у підпалі київського кінотеатру «Жовтень» 29 жовтня почали співпрацювати зі слідством і розкрили мотиви свого вчинку. Про це він повідомляє у своєму Facebook.

 

За його словами, резонансна справа з підпалу кінотеатру «Жовтень» розкрита. Підозрювані заявили, що своїми діями вони прагнули зірвати показ фільму з ЛГБТ-тематики.

 

«Затримано двох підозрюваних у підпалі, при якому дивом не згоріли десятки відвідувачів.  Затримані співпрацюють зі слідством і розкрили мотиви свого вчинку. Вони хотіли скоїти свій хуліганський вчинок на кіносеансі по ЛГБТ тематиці, проведеному в рамках міжнародного телефестивалю "Молодість", з метою зірвати саме цей сеанс і показати таким чином своє зневажливе ставлення до ЛГБТ-спільноти в цілому», - написав пан Геращенко.

 

Він також повідомляє, що підозрювані клянуться, що хотіли зірвати сеанс показу фільму по ЛГБТ-тематиці, і не могли собі уявити, що їхні дії призведуть до пожежі та знищення кінотеатру. «Зрештою суд буде вирішувати, в чому винні ці двоє заблукалих душ.  Або в злісному хуліганстві і знищенні чужого майна або в більш тяжкому злочині - умисному знищенні чужого майна», - повідомив Антон Геращенко.

 

Радник міністра внутрішніх справ нагадав, що за Конституцією в Україні не заборонені ЛГБТ-відносини. «Це справа кожного індивідуума, як йому жити і з ким.  Якщо ми прагнемо в Європу, то ми повинні відповідним чином пропагувати расову, релігійну, сексуальну терпимість одних громадян України до інших громадян», - зазначив пан Геращенко.

 

Він також побажав орендарям кінотеатру отримати страховку і відремонтувати його якнайшвидше.

 

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що міліція затримала двох підозрюваних у підпалі київського кінотеатру «Жовтень». За його словами, підозрювані - студенті вузу і його безробітний приятель - зізнались у скоєнні злочину.

 

Нагадаємо, 29 жовтня, увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ) невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів.

 

Одразу після пожежі директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе заявила, що підозрює, що пожежа невипадково сталася під час трансляцію фільму про ЛГБТ на кінофестивалі «Молодість», мер Києва Віталій Кличко також не виключає, що це підпал. Людмила Горделадзе звернула увагу на те, що пожежа почалася під час показу у рамках фестивалю, присвяченого нетрадиційній орієнтації. Із рейдерськими атаками, які тривають вже кілька років, на її думку, підпал не пов'язаний.

 

Водночас депутат Київради Галина Янченко повідомила, що станом на 31 жовтня слідчі мають три версії виникнення пожежі у київському кінотеатрі «Жовтень» - хуліганство, події, пов'язані з ЛГБТ-спільнотою, та підпал з метою рейдерства.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4113
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Виталий К
3457 дн. тому
Быстро однако их раскололи. Вот бы ещё прокуратура так же начала работать. Хоть и провели люстрацию, но не обошлось без курьёзов. Ярема как всегда напортачил. Работающего ещё при Пшонке прокурора, просто перевёл с одного поста на другой, теперь Анатолий Ковальчук потирает руки. Вот такая странная люстрация. http://prokurorska-pravda.today/news/kadryi-novoj-volnyi-naznachen-io-prokurora-zakarpatya-rotatsii-na-dnepropetrovschine-poltavschine-v-kirovograde-i-apparate-gpu/
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду