Радник глави СБУ стверджує, що  Пореченков розстрілював на Донбасі мирних жителів (ВІДЕО)

Радник глави СБУ стверджує, що Пореченков розстрілював на Донбасі мирних жителів (ВІДЕО)

31 Жовтня 2014
6701

Радник глави СБУ стверджує, що Пореченков розстрілював на Донбасі мирних жителів (ВІДЕО)

6701
Радник глави СБУ стверджує, що  Пореченков розстрілював на Донбасі мирних жителів (ВІДЕО)
Радник глави СБУ стверджує, що  Пореченков розстрілював на Донбасі мирних жителів (ВІДЕО)

У СБУ заявляють, що скандальний російський актор Михайло Пореченков не лише стріляв в українських захисників аеропорту Донецька, але й «полював» на мирних жителів. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський (на фото).

 

«Ця персона порушила не тільки українське законодавство. Ми трактуємо його діяльність як порушення всіх міжнародних норм. Справа в тому, що Пореченков сьогодні документований нами як військовий злочинець, який, по суті влаштував «сафарі» в районі Донецького аеропорту. У нас є інформація, яка нами сьогодні перевіряється, що це відео, яке ми бачили всі і яке обурило українську громадськість, є лише частиною «подвигів Пореченкова». Він влаштував справжнє «сафарі» у Донецьку, він здійснював розстріли мирних жителів. Ми всі такі речі документуємо, зараз збираємо доказову бачу, яка доповнить те кримінальне провадження, яке вже розпочато щодо Михайла Пореченкова», - сказав радник глави СБУ.

 

У відповідь на запитання ведучої каналу «112 Україна», чи говорить пан Лубківський про другу частину відео про перебування Михайла Пореченкова на Донбасі, яка підтверджує звинувачення на адресу російського актора, радник глави СБУ відповів ствердно.

 

«У нас є доказова база, що Пореченков не обмежився злочинами лише в Донецькому аеропорту, але й він влаштував «сафарі», під час якого він розстрілював мирних жителів. Більше того, він заплатив кошти за це «сафарі» терористам. І я щойно переглядав інформаційні стрічки, хочу сказати, що окрім всього того, що вчинив Пореченков, він ще й поглумився над представниками засобів масової інформації - був в уніформі, яка була позначена словами «Преса». Щойно, я бачив, була жорстка реакція Союзу журналістів Росії, була вже реакція ОБСЄ з цього приводу», - сказав Маркіян Лубківський.

 

На питання, чи може СБУ надати телеканалу «112 Україна» другу частину відео про перебування пана Пореченкова на Донбасі, радник глави СБУ відповів, що наразі з цим працюють слідчі, і як тільки вони будуть готові, така інформація буде надана.

 

Маркіян Лубківський також сказав, що існують розцінки на «сафарі» на мирних жителів. «Тисяча доларів за одну людину. 50 тисяч було заплачено», - відповів представник СБУ, маючи на увазі витрати на «сафарі» російського актора.

 

 

Нагадаємо, представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв звернувся до Європейського Союзу з проханням внести в європейський санкційний список російського актора Михайла Пореченкова. «Подібні дії підпадають під критерії запровадження Європейським Союзом персональних санкцій, зокрема, заборони на в'їзд та замороження активів», - вважає Костянтин Єлісєєв.

 

Нагадаємо, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти російського актора Михайла Пореченкова, який особисто взяв участь в обстрілі підрозділу українських збройних сил в аеропорту Донецька, і звинувачує його в тероризмі.

 

Одночасно Слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ч.4 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).  Згідно Кримінального кодексу України, такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років.

 

Сам Михайло Пореченков заявляє, що кадри, на яких він стріляє з кулемета в аеропорту Донецька, були постановочними, а патрони - холостими.

 

30 жовтня ЗМІ розповсюдили відео, на якому видно, що позиції проросійських терористів у аеропорту Донецька відвідав відомий російський актор Михайло Пореченков.  Актор при цьому показово стріляв з кулемета і цілився в бік, де тримають оборону сили АТО, та всіляко висловлював підтримку бойовикам. «Михайло з великим задоволенням поспілкувався з ополченцями і висловив їм слова підтримки... Пореченков на пропозицію бійців постріляти з великокаліберного кулемета "Утес" відповів згодою, і вже через хвилину навколишні спостерігали нібито кадри з фільму з Михайлом. Попрощавшись з ополченцями, відомий актор ще довго фотографувався з ними на руїнах аеропорту», - коментували візит сепаратисти. Відео було зняте так званим «Новороссия TV».

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6701
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду