Держкіно підтримує ініціативу Мінкульту щодо заборони фільмів за участі Михайла Пореченкова

Держкіно підтримує ініціативу Мінкульту щодо заборони фільмів за участі Михайла Пореченкова

31 Жовтня 2014
4169

Держкіно підтримує ініціативу Мінкульту щодо заборони фільмів за участі Михайла Пореченкова

4169
Держкіно підтримує ініціативу Мінкульту щодо заборони фільмів за участі Михайла Пореченкова
Держкіно підтримує ініціативу Мінкульту щодо заборони фільмів за участі Михайла Пореченкова

Державне агентство України з питань кіно за поданням Міністерства культури України, а також Служби безпеки України вживає заходів із анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова. Про це йдеться у повідомленні Держкіно, яке отримала «Детектор медіа».

 

Держкіно висловлює своє обурення щодо візиту російського актора Михайла Пореченкова на територію України і його участі у протиправній діяльності терористичної організації ДНР. «30 жовтня Порєченков приїхав до Донецька, хоча, у зв'язку з його підтримкою анексії Росією Криму, в'їзд на територію України йому заборонений. Перебуваючи на позиціях терористів, він зробив кілька черг з крупнокаліберного кулемету, стріляючи в бік українських позицій в донецькому аеропорті», - зазначає агентство.

 

Голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що, «реагуючи на підтримку терористичної діяльності актором Михайлом Пореченковим, ми схвалюємо ініціативу заборони фільмів за участі Пореченкова».

 

Держкіно нагадує, що за останній час Держкіно вже було заборонено два фільми за участі Пореченкова - «Поддубний» і «Біла гвардія». Саме стрічку «Піддубний» російський актор, за його словами, привіз до «ДНР».

 

Нагадаємо, Міністерство культури України ініціює заборону демонстрації в Україні фільмів, в яких знімався російський актор Михайло Пореченков. Про це заявив сьогодні, 31 жовтня, на прес-конференції міністр культури Євген Нищук: «Ми підготували звернення до Держкомтелерадіо, до Нацради з питань телебачення і радіомовлення, щоб вони промоніторили фільми, в яких знімався Поречников та щоб накладалася заборона демонстрації таких фільмів, щоб такі фільми не мали права демонструватися в Україні».

 

На його думку, Михайло Пореченков також має поповнити список російських культурних діячів, які є персонами нон-грата в Україні.

 

Водночас телеканал ICTV заявив, що знімає з ефіру серіалу «Агент національної безпеки», головну роль у якому зіграв Михайло Пореченков, проти якого відкрили кримінальні провадження Міністерство внутрішніх справ і Служба безпеки України за участь в обстрілі терористами підрозділів українських збройних сил в аеропорту Донецька, і закликає інші канали бойкотувати російського актора.

 

Спілка журналістів Росії (СЖР) зробила заяву у зв'язку з використанням Михайлом Пореченковим під час стрілянини у Донецьку екіпіровки зі словом «Преса» і вимагає вибачень. Голова Спілки журналістів Москви Павло Гусєв виступив з різкою критикою дій російського актора, телеведучого Михайла Пореченкова, стрільбу якого з кулемету по позиціям українських вояків в аеропорту Донецька показового зняло і розповсюдило телебачення «Новороссия TV», і вважає, що своїми діями актор наражає на небезпеку російських журналістів.

 

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) звернулись до Спілки журналістів Росії, ОБСЄ, Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) та Європейської федерації журналістів (ЄФЖ) з вимогою дати оцінку діям російського телеведучого, режисера та актора Михайла Пореченкова, який 30 жовтня в аеропорту Донецька зняв відео з показовою стріляниною по позиціях українських військових.

 

Командир гуманітарного батальйону так званої «Новоросії» розповів в інтерв'ю радіостанції «Говорить Москва», що кадри, на яких Михайло Пореченков стріляє в донецькому аеропорту, не були постановочними, і російський актор стріляв бойовими набоями. Водночас сам Михайло Пореченков заявляє, що кадри, на яких він стріляє з кулемета в аеропорту Донецька, були постановочними, а патрони - холостими.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4169
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду