СБУ звинуватила Михайла Пореченкова у тероризмі

СБУ звинуватила Михайла Пореченкова у тероризмі

31 Жовтня 2014
4083

СБУ звинуватила Михайла Пореченкова у тероризмі

4083
СБУ звинуватила Михайла Пореченкова у тероризмі
СБУ звинуватила Михайла Пореченкова у тероризмі

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти російського актора Михайла Пореченкова, який особисто взяв участь в обстрілі підрозділу українських збройних сил в аеропорту Донецька і звинувачує його в тероризмі. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті СБУ.

 

«Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти громадянина Російської Федерації Михайла Пореченкова за ст.258-3 Кримінального кодексу України за участь у терористичній діяльності так званої "ДНР"», - повідомляє СБУ.

 

Нагадаємо, Слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ч.4 ст. 260 Кримінального кодексу України часть у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях). «Михайло Пореченков, прибувши до Донецька, у складі збройної банди, особисто взяв участь в обстрілі підрозділів українських збройних сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, в повному обсязі викриваючи цього громадянина Росії в скоєнні злочину на території України. Згідно кримінального кодексу України, такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років», - повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

 

Водночас Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) звернулись до Спілки журналістів Росії, ОБСЄ, Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) та Європейської федерації журналістів (ЄФЖ) з вимогою дати оцінку діям російського телеведучого, режисера та актора Михайла Пореченкова, який 30 жовтня в аеропорту Донецька зняв відео з показовою стріляниною по позиціях українських військових.

 

Сам Михайло Пореченков заявляє, що кадри, на яких він стріляє з кулемета в аеропорту Донецька, були постановочними, а патрони - холостими.

 

30 жовтня ЗМІ розповсюдили відео, на якому видно, що позиції проросійських терористів у аеропорту Донецька відвідав відомий російський актор Михайло Пореченков.  Актор при цьому показово стріляв з кулемета і цілився в бік, де тримають оборону сили АТО, та всіляко висловлював підтримку бойовикам. «Михайло з великим задоволенням поспілкувався з ополченцями і висловив їм слова підтримки... Пореченков на пропозицію бійців постріляти з великокаліберного кулемета "Утес" відповів згодою, і вже через хвилину навколишні спостерігали нібито кадри з фільму з Михайлом. Попрощавшись з ополченцями, відомий актор ще довго фотографувався з ними на руїнах аеропорту», - коментували візит сепаратисти. Відео було зняте так званим «Новороссия TV».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4083
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
зритель
3456 дн. тому
Кадры постановочные, патроны холостые, пулемет игрушечный, мозги ватные, артист бездарный, республика фэйковая.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду