Євгену Кисельову заборонили в’їзд в Україну (ДОПОВНЕНО)

Євгену Кисельову заборонили в’їзд в Україну (ДОПОВНЕНО)

23 Жовтня 2014
7802

Євгену Кисельову заборонили в’їзд в Україну (ДОПОВНЕНО)

7802
«Я думаю, що хтось намагається заочно зі мною розквитатися», - заявив ведучий
Євгену Кисельову заборонили в’їзд в Україну (ДОПОВНЕНО)
Євгену Кисельову заборонили в’їзд в Україну (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні, 23 жовтня, ведучого програми «Чорне дзеркало» на телеканалі «Інтер», громадянина Росії Євгена Кисельова не впустили до України. Цю інформацію, отриману «Детектор медіаю» з власних джерел, підтвердив особисто Євген Кисельов.

 

Йому повідомили, що йому заборонено в'їзд до України на підставі рішення Служби безпеки України від 12 вересня. «Зараз я перебуваю в аеропорту «Бориспіль». Співробітники прикордонної служби повідомили мені, що мені заборонено в'їзд до України. Вони не можуть мені пояснити, чому. Мені сказали, що з цього приводу є якесь рішення Служби безпеки України, прийняте ще 12 вересня», - повідомив пан Кисельов «Телекритиці».

 

Протягом останніх півтора місяців пан Кисельов жодного разу не перетинав кордону України. «Я як повернувся з відпустки наприкінці серпня, відтоді весь час був у Києві. Зараз мені потрібно було з'їздити закордон до лікарів. За весь цей час я жодного разу не чув ні про які рішення СБУ. Більш того, 16 жовтня я отримав у Державній міграційній службі продовження дозволу на проживання в Україні», - розповів журналіст.

 

Наразі пан Кисельов уже протягом години перебуває в транзитній зоні аеропорту «Бориспіль». Він зв'язався зі своїми колегами з телеканалу «Інтер», які мають юристів, та очікує на юридичну підтримку. «Теоретично мене повинні депортувати або в ту країну, звідки я прилетів (країна Європи), або в Росію. Правду кажучи, в мої плани не входило повертатися в Росію. Що стосується Європи - я не знаю...», - сказав він.

 

«Я приїхав сюди працювати, - наголосив пан Кисельов. - Я живу і працюю в Україні не як гастролер, як деякі мої колеги, а вже шість із половиною років - з весни 2008 року. Завжди мав дозвіл на роботу. Із цих шести з половиною років п'ять з половиною працюю на телеканалі «Інтер». Досі ніяких питань до мене ні в кого не виникало».

 

Пан Кисельов не знає, чому йому заборонили в'їзд до України: «Я гублюся в здогадках. Можливо, є якісь впливові недоброзичливці, яким не подобається те, що я роблю як журналіст». Коментуючи версію джерел «Детектор медіа» про те, що заборона на в'їзд в Україну може бути пов'язана з останнім ефіром «Чорного дзеркала» і розбором ситуації в Іловайську, пан Кисельов сказав: «Я припускаю все, що завгодно».

 

Євген Кисельов вважає, що з ним хтось намагається розквитатися. «Я сподіваюся, що це непорозуміння. Раптом мене переплутали з моїм навіть не однофамільцем - Дмитром Кисельовим, раптом якась помилка пройшла в документах. Хоча я, правду кажучи, в такі помилки не вірю. Я думаю, що хтось намагається заочно зі мною розквитатися», - заявив він.

 

Ведучий наголосив, що завжди симпатизував Україні: «Мої публічні виступи не лише на «Інтері», а й на інших каналах, радіостанціях і в пресі, можливо, комусь можуть не подобатися. Але я жодного разу не давав приводу до сумнівів у тому, що всі мої симпатії на боці України і що безпеці України я жодним чином не загрожую».

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до прес-служби СБУ та очікує на відповідь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7802
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3444 дн. тому
Першими б мали видворити Іскандера Хісамова, Сакена Аймурзаєва, Матвія Ганапольського - всі з радіо "Вєсті"
Віктор 29
3444 дн. тому
Давно пора, нехай у себе локшину вішає, продажна шкура.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду