Верховна Рада не змогла ухвалити закон про заборону російських серіалів

Верховна Рада не змогла ухвалити закон про заборону російських серіалів

20 Жовтня 2014
5998

Верховна Рада не змогла ухвалити закон про заборону російських серіалів

5998
Турчинов сподівається, що закон ухвалить уже нова Верховна Рада
Верховна Рада не змогла ухвалити закон про заборону російських серіалів
Верховна Рада не змогла ухвалити закон про заборону російських серіалів

Сьогодні, 20 жовтня, Верховна Рада на своєму позачерговому засіданні не змогла ухвалити закон про заборону російських серіалів. Парламенту не вистачило голосів для включення до порядку денного жодного з трьох запропонованих народними депутатами законопроектів.

 

За включення до порядку денного законопроекту № 5036 народних депутатів В'ячеслава Кириленка і Миколи Томенка «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо захисту інтересів держави» проголосували 165 народних депутатів. Цей законопроект передбачає тимчасово (до 31 березня 2015 року) заборонити мовникам розповсюджувати аудіовізуальні твори , серед головних героїв яких є працівник правоохоронних органів, збройних сил, спеціальних служб Російської Федерації та/або СРСР та/або Російської імперії (окрім аудіовізуальних творів радянського виробництва, що були вироблені до серпня 1991 року).

 

За включення до порядку денного законопроекту № 4443а «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» народного депутата Миколи Княжицького проголосували 172 народних депутати. Цей законопроект передбачає заборонити будь-яке розповсюдження (тобто і на ТБ, і в кінотеатрах) фільмів і серіалів, у яких міститься популяризація російських правоохоронних органів, збройних сил і військ та популяризуються цінності кримінальної субкультури, а також встановити штраф за кожен випадок такого розповсюдження в розмірі від 10 до 50 мінімальних заробітних плат.

 

За включення до порядку денного законопроекту № 4143 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення та радіомовлення" (щодо визначення поняття національного аудіовізуального продукту та частки його у телерадіопрограмах) народних депутатів Ігоря Мірошниченка та Олександра Мирного проголосував 161 народний депутат. Цей законопроект передбачає встановити квоти на програми виробництва країн, що підписали Європейську конвенцію про транскордонне телебачення (не менше 80%) та на національні аудіовізуальні продукти (тобто вироблені в Україні програми українською мовою - не менше 50%).

 

Законопроекти розглядалися під кінець пленарного засідання 20 жовтня. Доки спікер ставив на голосування питання про їх включення до порядку денного, більшість депутатів залишили сесійну залу, чим унеможливили подальше проведення засідання. «Ті, хто не хочуть захистити наш інформаційний простір від загарбників з Російської Федерації, вже покинули зал, - резюмував голова Верховної Ради Олександр Турчинов. - Я сподіваюся, що наступний парламент прийме ці закони».

 

Нагадаємо, спікер парламенту Олександр Турчинов заявив, що ініціював розгляд у Верховній Раді на позачерговому засіданні 20 жовтня питання про заборону російських серіалів на українських телеканалах. «Я повністю підтримую позицію комбатів щодо неприпустимості транслювати по вітчизняним телеканалам медіа-продукт, зокрема, телесеріали, які героїзують ворогів нашої держави, тих, хто розв'язав та всіляко підтримує війну в Україні», - сказав пан Турчинов.

 

Як писала «Детектор медіа», з проханням заборонити на українському телебаченні трансляцію російських серіалів пропагандистського змісту 18 жовтня комбати добровольчих батальйонів звернулися до президента України Петра Порошенка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5998
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
artivan@mail.ua
3303 дн. тому
ICTV-"найпатріотичніший" канал України після Інтеру, тому що по буднях ми можемо насолоджуватися серіалом де в головній ролі знімається "великий патріот , прихильник гуманізму, і просто сам Саня Белый ", який не може жити без Криму, бо внього ж широкая руская душа і мучать поночах його страждання, як же там молодшії брати слов'яни, тому і вирішить за них потрібно як їм необхідно жить... Що би ми робили без ICTV...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду