В чотирьох містах України відбудуться виставки польських фотографів, які знімали  Революцію гідності

В чотирьох містах України відбудуться виставки польських фотографів, які знімали Революцію гідності

14 Жовтня 2014
4305

В чотирьох містах України відбудуться виставки польських фотографів, які знімали Революцію гідності

4305
В чотирьох містах України відбудуться виставки польських фотографів, які знімали  Революцію гідності
В чотирьох містах України відбудуться виставки польських фотографів, які знімали  Революцію гідності

У Луцьку протягом 18-28 листопада експонуватиметься виставка «Україна - Революція гідності. Майдан 21 листопада 2013 - 22 лютий 2014 в об'єктивах польських журналістів ».
Про це повідомляє IA ZIK з посиланням на консула Криштофа Савицького у Генеральному консульстві Республіки Польща у Луцьку.

 

Виставку в відкриють у галереї мистецтв волинського відділення Національної спілки художників України 18 листопада. Експозиція складається з робіт польських журналістів Петра Аполінарського, Павла Боболовича, Костянтина Чавага, Рафала Дзенцьоловського, Конрада Фаленцького, Войцеха Янковського, Євгена Сала, які були на Майдані в Києві протягом усіх трьох місяців протесту. На фотографіях відстежується історія подій з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014, включаючи безпрецедентно жорстокий напад на мирних протестувальників. Виставка показує незламний дух і прагнення до свободи і створенню нового громадянського суспільства в Україні.

 

Організаторами виставки є газета Kurier Galicyjski, українсько-польський «Галицький Клуб» за підтримки Польського фонду Wolność i Demokracja і польського МЗС. Більшість фотографій відібрані саме для цієї виставки і вперше представлені на виставці.

 

Крім Луцька експозиція також побуває в Тернополі та Дубно і Острозі (Рівненська область).

 

Нагадаємо, польська журналістка, кореспондент телеканалу «Еспресо TV» Б'янка Залевська, яка 27 липня отримала тяжкі травми у зоні проведення АТО на Донбасі, проходить реабілітацію вдома у Варшаві (Польща) і планує повернутися працювати в Україну.

 

Асоціація польських журналістів, яка є партнером Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ)  виступила з протестом проти масового побиття співробітників ЗМІ під час розгону «Беркутом» масових протестів на вулиці Банковій у Києві 1 грудня. Як відомо, того дня від дій правоохоронців постраждав і польський журналіст Павєл Пеньонжик.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду