Озброєні нападники намагалися захопили ТРК «Акцент» у Лисичанську – представник КВУ

Озброєні нападники намагалися захопили ТРК «Акцент» у Лисичанську – представник КВУ

13 Жовтня 2014
2823

Озброєні нападники намагалися захопили ТРК «Акцент» у Лисичанську – представник КВУ

2823
Озброєні нападники намагалися захопили ТРК «Акцент» у Лисичанську – представник КВУ
Озброєні нападники намагалися захопили ТРК «Акцент» у Лисичанську – представник КВУ

У суботу, 11 жовтня, група озброєних осіб намагалася захопити телерадіокомпанію «Акцент» у Лисичанську (Луганська область), 51% підприємства якої належить територіальний громаді міста. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на голову Луганського облвідділення Комітету виборців України (КВУ) Олексія Свєтікова.

 

За інформацією пана Свєтікова, до будівлі ТРК «Акцент» на автобусі приїхали озброєні невідомі з написом «Батальйон «Айдар». Він стверджує, що «айдарівці» прибули до телерадіокомпанії, оскільки нібито отримали звернення окружної виборчої комісії.

 

В той час в приміщенні знаходились волонтери представника командування АТО в Лисичанську Віталія Шведова, які не дали можливості захопити ТРК.

 

«Пізніше сюди прибули бійці батальйону "Тернопіль" і "Лугань", а також співробітники місцевої міліції і СБУ», - розповів Олексій Свєтіков.

 

Після цього «айдарівці», за його словами, вимушені були поїхати з території ТРК. «Схоже, що комусь компанія була гостро потрібна для передвиборчої агітації», - припускає пан Свєтіков.

 

Олексій Свєтіков розповів ІМІ, що ТОВ ТРК «Акцент» належить територіальній громаді Лисичанська  (51%) і ТОВ «Енергетична інвестиційна компанія» (49%), яка через афілійовані компанії - народному депутату і кандидату в народні депутати по цьому округу Сергію Дунаєву. Пан Свєтіков також стверджує, що під час спроби захоплення ТРК «Акцент» нападників супроводжував один з помічників кандидата. «Очевидці впізнали серед людей в автобусі Євгена Баранова - помічника народного депутата по цьому округу Сергія Дунаєва», - сказав преставник КВУ.

 

«Детектор медіа» звернеться за коментарем щодо  участі бійців «Айдару» в інциденті.

 

Нагадаємо, напочатку серпня телеканал «Еспресо ТV» повідомив, що почав здійснювати ефірне мовлення на звільнених від терористів територіях Луганської області, використовуючи частоту телерадіокомпанії «Акцент» з міста Лисичанська, устаткування якої було знищено внаслідок обстрілу її будівель.

 

Олексій Свєтіков є головним редактором інтернет-видання «Сегодня в Северодонецке» (Луганська область). На початку червня редакція була вимушена переїхати до Києва через численні погрози від сепаратистів. Особисто пану Свєтікову погрожувала особа, що представлялася Андрієм Лавіним - керівником прес-служби штабу так званої «армії Південного Сходу» з Сєвєродонецька.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2823
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду