Держкіно вирішує прокатну долю в Україні понад 100 російських стрічок

Держкіно вирішує прокатну долю в Україні понад 100 російських стрічок

10 Жовтня 2014
3845

Держкіно вирішує прокатну долю в Україні понад 100 російських стрічок

3845
Держкіно вирішує прокатну долю в Україні понад 100 російських стрічок
Держкіно вирішує прокатну долю в Україні понад 100 російських стрічок

Глава Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллієнко заявив, що зараз понад 100 сучасних російських фільмів перед їх показом в Україні переглядаються Експертною комісією з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- і відеофільмів  щодо наявності актиукраїнської пропаганди. Про це він повідомив газеті «Вести» у відповідь на питання, чи побачать українські глядачі нову стрічку Микити Міхалкова «Сонячний удар», яка вийшла в прокат у Росії 7 жовтня.

 

«Сучасні російські фільми - всі без винятку - зараз переглядаються експертною комісією Держкіно на предмет відповідності українському законодавству, а саме вмісту в них антиукраїнської пропаганди. На даний момент комісія переглядає більш 100 картин, але ми не будемо розмахувати шашкою», - сказав глава Держкіно.

 

Щодо фільму Микити Міхалкова «Сонячний удар», знятого за оповіданням «Сонячний удар» і щоденником Івана Буніна «Прокляті дні», зйомки якого проходили, зокрема, в Одесі, Пилип Іллєнко повідомив, що поки ніхто з вітчизняних прокатників не звертався для отримання прокатного посвідчення.



Нагадаємо, 30 вересня Держкіно повідомило про скасування державної реєстрації, необхідної для показу і Україні двох російських стрічок «Матч» та «Серпень. Восьмого», які вважає пропагандистськими. Пилип Іллєнко прокоментував таку заборону газеті «Вести»: «Вони є прикладом російської пропаганди, спрямованої не тільки проти українського народу, а й проти інших, окремо, грузинського».

 

Раніше, 16 вересня, Держкіно України скасувало державну реєстрацію або відмовило в ній дев'яти фільмам та телесеріалам російського виробництва. Газета «Вести» повідомляє, що станом на 9 жовтня під забороною - показ 13 стрічок, більшість з яких - телевізійні.

 

Водночас глава Держкіно переконаний, що в Україні є чим замінити російський кіно- і телепродукт. «У нас достатньо реальних подій, які можуть стати приводом для екранізації. Як і персонажів, здатних стати прототипами для сучасних кіногероїв, - ті ж герої АТО, волонтери і майданівці. Я багато спілкуюся з українськими кінематографістами і переконаний в тому, що їм не обов'язково отримувати установку від держави, щоб піднімати патріотичні теми. Вони більш тонко і набагато швидше реагують на дійсність, ніж чиновники», - заявив Пили Іллєнко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», на підставі висновків  Експертної комісії з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- і відеофільмів, Державне агентство України з питань кіно скасувало станом на 30 вересня державну реєстрацію або відмовило в ній наступним фільмам та телесеріалам російського виробництва: «Фальшивая армия. Великая афера полковника Павленко», «Второй убойный», «Зимний круиз», «Честь самурая», «Разреши тебя поцеловать снова», «Ментовские войны 7», «Отдельное поручение», «Ментовские войны 4», «Просто Джексон», «Матч» і «Серпень. Восьмого».  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3845
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду