Нацрада не скасувала попередження Запорізької ОДТРК за фільм «Шакали»

Нацрада не скасувала попередження Запорізької ОДТРК за фільм «Шакали»

6 Жовтня 2014
4262

Нацрада не скасувала попередження Запорізької ОДТРК за фільм «Шакали»

4262
Нацрада не скасувала попередження Запорізької ОДТРК за фільм «Шакали»
Нацрада не скасувала попередження Запорізької ОДТРК за фільм «Шакали»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не скасувала санкції «оголошення попередження» Запорізькій обласній державній телерадіокомпанії за показ 23 квітня 2013 року документального фільму «Шакали», спрямованого проти бізнесмена Євгена Черняка, власника ТМ «Хортиця».

 

Нагадаємо, 11 липня 2012 року Нацрада оголосила попередження трьом запорізьким телеканалам - ТРК «Алекс», Запорізькій ОДТРК і комунальному МТМ - за результатами позапланових перевірок. Перевірки були призначені за зверненням Євгена Черняка, який поскаржився на трансляцію наприкінці квітня в ефірі трьох запорізьких телеканалів фільму «Шакали», у якому пану Черняку було висунуто звинувачення в протиправних діях.

 

«Детектор медіа» детально писала про цей фільм виробництва обласної громадської організації «Запорізький правозахисний антирейдерський комітет (комітет захисту конституційних прав власників)», який розповідав про жахіття «помаранчевої влади» і чудову роботу влади на чолі з Віктором Януковичем, про масштаби злочинності при попередній владі, про те, що не можна допустити на осінніх виборах перемоги «колишніх», до числа яких зараховується і власник ТМ «Хортиця». За інформацією ТК, на каналі МТМ фільм вийшов безкоштовно, на Запорізькій ОДТРК і ТРК «Алекс» - за комерційною угодою. Євген Черняк судився з трьома каналами про захист честі і гідності.

 

Нова позапланова перевірка, призначена на прохання Запорізької ОДТРК, зафіксувала відсутність порушення, за яке було оголошено санкцію (ч. 2 ст. 6 закону «Про телебачення і радіомовлення»). Водночас Нацрада зафіксувала порушення Запорізькою ОДТРК умов ліцензії - зменшення обсягу мовлення з 24 годин до 18 годин 13 хвилин на добу.

 

Членам Нацради не вистачило голосів для прийняття жодного рішення за результатами перевірки. Тому санкцію так і не було скасовано.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4262
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Zap
3460 дн. тому
Да, после Кузенко В. государственное ТВ до сих пор не может отмыться, натворил делов член ПР на годы.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду