Міліція порушила кримінальне провадження у справі Концерну РРТ за статтею «підробка документів»

Міліція порушила кримінальне провадження у справі Концерну РРТ за статтею «підробка документів»

29 Вересня 2014
5512
29 Вересня 2014
18:38

Міліція порушила кримінальне провадження у справі Концерну РРТ за статтею «підробка документів»

5512
Міліція порушила кримінальне провадження у справі Концерну РРТ за статтею «підробка документів»
Міліція порушила кримінальне провадження у справі Концерну РРТ за статтею «підробка документів»

Міліція порушила кримінальне провадження за заявою генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення Олександра Півнюка за статтею 358 Кримінального кодексу України (підробка документів). Про це «Детектор медіа» повідомили у відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в місті Києві.

 

У процесі слідства провадження, можливо, буде перекваліфіковано. Раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко припускав, що за фактом захоплення Концерну РРТ буде відкрито кримінальне провадження за статтею «рейдерство».

 

Як інформує сайт ГУ МВС у місті Києві, до Шевченківського районного управління столичної міліції звернувся діючий керівник Концерну із заявою про те, що один із діючих керівників установи, використовуючи підроблені документи, намагається змінити генерального директора КРРТ, який призначається Кабінетом Міністрів України

 

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження.

 

Під час проведення досудового розслідування міліція обіцяє з'ясувати всі обставини події.

 

Також, до правоохоронців надійшла заява одного з працівників Концерну РРТ з приводу конфлікту з учасниками масового заходу.

 

Як повідомляє сайт столичної міліції, біля будівлі КРРТ триває протестна акція громадських об'єднань щодо невдоволення діючим керівництвом. Водночас у міліції не підтверджують інформацію, що надійшла «Детектор медіа» від представників координаційної ради Концерну РРТ (противників Олександра Півнюка), що розпочався силовий розгін їхньої акції протесту.

 

Як писала ТК, сьогодні, 29 вересня, Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення повідомив про початок рейдерського захоплення підприємства колишнім керівництвом Концерну. «Прибічники цього керівництва за підтримки організованих протестувальників проникли на територію Концерну й вимагають відсторонення чинного керівництва підприємства відповідно до ухвали Тельманівського районного суду Донецької області, що відміняє розпорядження Кабінету Міністрів України № 404-р від 23 квітня 2014 року про призначення Півнюка Олександра Володимировича генеральним директором Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення», - повідомляє сайт КРРТ.

 

Як з'ясувала «Детектор медіа», Тельманівський районний суд Донецької області заборонив генеральному директору Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення Олександру Півнюку виконувати обов'язки керівника Концерну РРТ. А виконання обов'язків гендиректора КРРТ суд поклав на посадову особу, визначену статутом КРРТ, до розгляду справи по суті. Про це йдеться в ухвалі суду, датованій 14 липня, прийнятій на забезпечення позову громадянина, який судиться за відновлення трансляції українських каналів.

 

Керівний партнер юридичної компанії Jurimex, яка надає юридичні послуги Концерну РРТ, Юрій Крайняк вважає, що судова ухвала має ознаки фіктивності. Крім того, він вбачає в ній ознаки рейдерства.

 

Керівник центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова вважає, що є ціла низка підстав для сумнівів у справжності ухвали Тельманівського районного суду Донецької області. Юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай вважає, що заходи на забезпечення позову не співмірні із суттю позову (якщо він мав місце).

 

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації висловила протест проти рейдерского захоплення приміщення дирекції Концерну РРТ, яке відбувається під виглядом мітінгу «за люстрацію та проти трансляції російських каналів».

 

Нагадаємо, у квітні Олександр Півнюк став генеральним директором Концерну РРТ. Посада генерального директора Концерну РРТ була вакантною із січня 2013 року, коли Кабмін звільнив Вадима Самсоненка. Виконувачем обов'язків гендиректора був заступник гендиректора Костянтин Захаренко. Практично від моменту призначення Півнюка триває протистояння між прибічниками Захаренка та новим керівництвом.

 

Нагадаємо, новий генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк із перших днів після призначення наприкінці квітня наразився на спротив частини колективу, який об'єднався в координаційну раду та почав висувати новому керівництву звинувачення, починаючи від здачі об'єктів Концерну терористам і закінчуючи нібито намаганням довести КРРТ до банкрутства, а на його базі створити новий «Зеонбуд» - приватне підприємство, яке має стати провайдером цифрового телебачення.

 

У Держспецзв'язку, до підпорядкування якого входить Концерн, не виключають, що спротив частини колективу пов'язаний з аудитом і перевіркою діяльності КРРТ часів попереднього очільника - в. о. гендиректора Костянтина Захаренка. А за даними журналіста «Еспресо.TV» Артема Шевченка, щодо екс-керівництва навіть відкрито кримінальне провадження.

 

Пан Півнюк спершу не хотів коментувати конфлікту всередині колективу, мовляв, це внутрішні справи Концерну. Однак коли опоненти вийшли зі звинуваченнями на прес-конференцію, а після цього зірвали брифінг пана Півнюка і голови Держспецзв'язку Володимира Звєрєва, «Детектор медіа» вдалося поспілкуватися з гендиректором Концерну РРТ. В інтерв'ю він відкинув закиди, які йому висувають, та розповів про плани отримання ліцензії провайдера цифрового телебачення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5512
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду