Дуня Міятович обговорила з Нацрадою заборону російських каналів

Дуня Міятович обговорила з Нацрадою заборону російських каналів

26 Вересня 2014
3667
26 Вересня 2014
14:13

Дуня Міятович обговорила з Нацрадою заборону російських каналів

3667
Дуня Міятович обговорила з Нацрадою заборону російських каналів
Дуня Міятович обговорила з Нацрадою заборону російських каналів

25 вересня відбулася зустріч представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович із членами Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Обговорення стосувалося свободи слова в Україні, заборони трансляції низки російських телеканалів і в'їзду на територію держави деяким російським журналістам, що поширюють неправдиву інформацію, а також створення суспільного мовлення. Про це повідомляє прес-служба Нацради.

 

За повідомлення прес-служби Нацради, Дуня Міятович висловила свою чітку позицію про те, що будь-які рішення регуляторного органу, а особливо щодо заборони трансляції деяких телеканалів, мають базуватися виключно на законодавстві. На її думку, вкрай важливо як для органу, так і країни, щоб робота регулятора була незалежною і прозорою, а сам орган в основу своєї діяльності завжди ставив питання свободи слова, стандарти  і законодавство.

 

Ольга Герасим'юк, заступник голови Національної ради, запевнила, що регулятор дотримується українських законодавчих норм, а крім того, керується ще й вимогами Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Журналістські стандарти для українського регуляторного органу є головними в оцінюванні діяльності багатьох російських ЗМІ.

 

Голова Нацради Юрій Артеменко подякував Дуні Міятович за увагу до ситуації в країні з огляду на інформаційну війну.

 

Що стосується суспільного мовлення, то Дуня Міятович привітала початок роботи зі створення Наглядової ради суспільного мовника. За її словами, для ОБСЄ добрим знаком є те, що враховано більшість зауважень, які надавав у своєму аналізі законопроекту про суспільне мовлення Андрій Ріхтер, директор Офісу представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ. Вона запропонувала експертну підтримку і вільний обмін інформацією про найкращі практики з удосконалення медійного законодавства.

 

У зустрічі також взяли участь заступник голови Національної ради Григорій Шверк, директор Офісу Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Андрій Ріхтер, радник Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Айдар Ботагаров, координатор проектів ОБСЄ в Україні Андрій Дзюбенко, завідувач сектору міжнародних зв'язків Національної ради Людмила Василенко, голова Громадської ради при Національній раді Катерина М'ясникова.

 

Нагадаємо, що перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим'юк переконує Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в тому, що заходи, які вживаються Україною щодо російських ЗМІ та журналістів, відповідають європейським стандартам захисту прав людини. Про це йшлося в її виступі на робочому засіданні ОБСЄ у Варшаві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду