Журналісти з дев’яти країн бойкотують конференцію ЄФЖ в Москві

Журналісти з дев’яти країн бойкотують конференцію ЄФЖ в Москві

25 Вересня 2014
3450
25 Вересня 2014
11:12

Журналісти з дев’яти країн бойкотують конференцію ЄФЖ в Москві

3450
Журналісти з дев’яти країн бойкотують конференцію ЄФЖ в Москві
Журналісти з дев’яти країн бойкотують конференцію ЄФЖ в Москві

Журналісти з дев'яти країн виступили проти проведення конференції Європейської федерації журналістів (ЄФЖ) 20-22 листопада у Москві, ще шість країн не визначилися зі своєю участю. Про це написав у Facebook керівник Незалежної медіапрофспілки України Юрій Луканов.

 

Організатори розіслали запрошення журналістам 39 країн світу.

 

Представники Національної спілки журналістів України (НСЖУ), Незалежної медіапрофспілки України та Асоціації польських журналістів закликали всі організації європейських журналістів змінити місце проведення щорічного з'їзду ЄФЖ через політику Росії щодо України. Відповідне звернення схвалили 14 вересня учасники ІІ Українсько-польського форуму журналістів, який відбувся в місті Казимеж-Дольний у Польщі.

 

Однак правління Федерації з невеликою перевагою голосів вирішило не переносити зустріч в інше місто.

 

18 вересня стало відомо, що білоруська делегація також вирішила бойкотувати з'їзд.

 

Станом на 23 вересня бойкот конференції у Москві оголосили делегації з України, Польщі, Білорусі, Грузії, Угорщини, Люксембургу, Словаччини, Нідерландів, Фарерських островів. Не визначилися делегації з Бельгії, Болгарії, Чехії, Німеччини, Латвії та Португалії.

 

Делегації з 23 країн світу підтвердили свою участь в заході.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3450
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду