Рідні Надії Савченко стверджують, що її везуть до психлікарні у Санкт-Петербурзі

Рідні Надії Савченко стверджують, що її везуть до психлікарні у Санкт-Петербурзі

24 Вересня 2014
6509
24 Вересня 2014
19:26

Рідні Надії Савченко стверджують, що її везуть до психлікарні у Санкт-Петербурзі

6509
Рідні Надії Савченко стверджують, що її везуть до психлікарні у Санкт-Петербурзі
Рідні Надії Савченко стверджують, що її везуть до психлікарні у Санкт-Петербурзі

Родина звинувачуваної у загибелі журналістів каналу «Россия 1» української льотчиці Надії Савченко, яку 22 вересня вивезли з Воронезького СІЗО, повідомляє, що її везуть у психлікарню у Санкт-Петербурзі (Росія). Про це рідні українського пілота повідомили  в інтерв'ю ТСН каналу «1+1».

 

Рідні льочиці запевняють, що цю інформацію їм вдалося дізнатися з надійних джерел. «Нам сказали, що її везуть до психлікарні в Санкт-Петербурзі, щоб визнати психічно хворою. Наскільки цьому можна вірити, ми зараз з'ясовуємо», - розповіли рідні.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Україна направила МЗС РФ ноту щодо переведення української льотчиці Надії Савченко, яка утримується під вартою в Росії за звинуваченням у загибелі журналістів каналу «Россия 1», з воронезького СІЗО.

 

Тим часом адвокат українського льотчиці Микола Полозов повідомив у своєму Twitter, що «адвокату Новікову в СІЗО Лефортово заявили, що вона (Савченко. - ТК) в СІЗО-6. А в СІЗО-6 всі пішли додому і запропонували дзвонити завтра».

 

Адвокати також зазначають, що у цьому московському СІЗО проти Надії Савченко можуть влаштувати провокації, аби змусити її зізнатись у злочинах, які вона не здійснювала.

 

22 вересня Надію Савченко етапували з СІЗО у місті Воронежі (Росія) до Москви. Про її місцезнаходження адвокатам повідомити у СІЗО відмовились.

 

Водночас, як повідомляє ІТАР-ТАСС, офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін заявив, що українській льотчиці Надії Савченко призначили психіатричну експертизу в Москві. «Українському військовослужбовцеві Надії Савченко, яка звинувачується у причетності до вбивства російських журналістів під Луганськом, призначена психіатрична експертиза, яку проведуть у Москві», - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо,  польський правозахисний фонд «Відкритий діалог» заявив, що російські слідчі мають на меті відправити Надію Савченко у психіатричну лікарню, начебто для проведення спеціальної судової психолого-психіатричної експертизи, чим унеможливити зустрічі з адвокатами. Захисник української льотчиці Микола Полозов заявив, що його підопічна оскаржила постанову про психолого-психіатричне обстеження, на якому наполягає російське слідство.

 

15 вересня Воронезький обласний суд (Росія) відхилив скаргу адвокатів на продовження терміну арешту до 30 жовтня українській льотчиці Надії Савченко, яку звинувачують у загибелі російських журналістів.

 

Раніше  адвокат Микола Полозов заявив, що російські слідчі не змогли надати доказів вини Надії Савченко у загибелі російських журналістів, через  що суд було перенесено з 12 на 15 вересня.

 

Начальник головного слідчого управління СБУ, заступник керівника центру щодо повернення заручників, генерал-майор Василь Вовк заявив, що справу української льотчиці Надії Савченко, яку Росія звинувачує у загибелі журналістів каналу «Россия 1» в зоні АТО на Донбасі,  сфальшовано: журналісти загинули, коли її вже було затримано. Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін також наполягає, що українська льотчиця  потрапила вполон до луганських бойовиків ще до того, як загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин, у смерті яких Росія звинувачує українку. 

 

27 серпня суд у Росії відмовився відпустити під заставу і продовжив до 30 жовтня термін утримання під вартою української льотчиці Надії Савченко, звинуваченої у вбивстві російських журналістів. 2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6509
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду