Журналістці програми «Наші гроші» погрожували через сюжет про заступника Генпрокурора (ОНОВЛЕНО)

Журналістці програми «Наші гроші» погрожували через сюжет про заступника Генпрокурора (ОНОВЛЕНО)

23 Вересня 2014
8571
23 Вересня 2014
13:02

Журналістці програми «Наші гроші» погрожували через сюжет про заступника Генпрокурора (ОНОВЛЕНО)

8571
Журналістці програми «Наші гроші» погрожували через сюжет про заступника Генпрокурора (ОНОВЛЕНО)
Журналістці програми «Наші гроші» погрожували через сюжет про заступника Генпрокурора (ОНОВЛЕНО)

Журналістці програми «Наші гроші» телеканалу ZIK Аліні Стрижак погрожували під час підготовки сюжету про заступника Генерального прокурора України. Про це повідомляється на сайті програми.

 

На початку вересня пані Стрижак готувала програму про заступників Генпрокурора. В одному із сюжетів йшлося про заступника Віталія Яреми Анатолія Даниленка, родина якого, як стверджувала журналістка у своєму розслідуванні,  вивела з державної власності 140 гектарів водойм поблизу сіл Хлепча та Солтанівка (Київська область) через фірму «Солтанівка-каскад». Сюжет також розповідав про маєток пана Даниленка в селі Хлепча.

 

«За кілька днів до виходу програми мені прийшов на пошту лист, написаний начебто від колеги-журналіста. Він писав, що не може зустрітися особисто, але хоче надати мені інформацію про одну публічну особу. В листі були додані файли, які виявилися вірусом. Наступного дня до мене додому прийшов невідомий чоловік з погрозами щодо мене і моєї родини. І порадив не займатися розслідуваннями»,- розповіла Аліна Стрижак.

 

У повідомленні на сайті проекту «Наші гроші» також зазначається, що це перший випадок, коли хтось з колективу розслідувальної програми отримав погрози.

 

Телеканал ZIK також записав відео звернення з приводу погроз Аліни Стрижак, у якому керівник проекту Денис Бігус заявив, що не впевнений, що варто інформувати Генеральну прокуратуру про цей інцидент. Він також попередив, щоб надалі всі, хто мають якісь претензії щодо сюжетів програми, звертались особисто до нього.

 

 

Невдовзі радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відповів на повідомлення журналіста Дениса Бігуса у своєму Facebook. Він заявив, що  протягом кількох днів правоохоронці знайдуть особу, що погрожувала журналістці програми «Наші гроші».

 

«З питання загроз співробітникам передачі "Наші гроші" (то про що написав Денис Бігус).  Я з Денисом вже переговорив. Якась людина неприємної зовнішності в минулий четвер підійшов до журналістки передачі "Наші Гроші", що веде низку важливих розслідувань, і на словах сказав, щоб вона більше не займалася своїми розслідування, інакше у неї і у її сім'ї будуть проблеми. При цьому яким саме розслідуванням їй краще не займатися він не згадав, мабуть замовник не дав такої команди. Домовилися з Денисом, що журналіст разом із співробітниками міліції складе фоторобот негідника, який погрожував їй та її родині, і ми його поширимо як по системі МВС, так і з соціальних мереж для того щоб обчислити негідника. Думаю, за кілька днів використовуючи технологію Crowd Sourсing і Crowd Stopping ми знайдемо мерзотника, і він піде статтею кримінального Кодексу "Перешкоджання журналістській діяльності". А іншим негідникам буде не повадно підсилати мерзотників залякувати журналістів!», - повідомив пан Геращенко.

 

Нагадаємо, телеканал ZIK планує розширити лінійку «Наших грошей» до трьох програм - двох тижневиків та однієї щомісячної.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8571
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
gddthdth
3495 дн. тому
http://ubiytsaefira.blogspot.com/
хуторок
3495 дн. тому
Всі зараз кидаються на прокураторшу криму поклонську.А цей виродок кращий???
клон
3495 дн. тому
Падлюки й є падлюки.Але журналісти повинні знати на що йдуть.А йдуть душити гадів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду