У Чернівцях екс-майданівець вимагає у місцевих ЗМІ 2 мільйони гривень компенсації (ОНОВЛЕНО)

У Чернівцях екс-майданівець вимагає у місцевих ЗМІ 2 мільйони гривень компенсації (ОНОВЛЕНО)

16 Вересня 2014
3681
16 Вересня 2014
18:35

У Чернівцях екс-майданівець вимагає у місцевих ЗМІ 2 мільйони гривень компенсації (ОНОВЛЕНО)

3681
У Чернівцях екс-майданівець вимагає у місцевих ЗМІ 2 мільйони гривень компенсації (ОНОВЛЕНО)
У Чернівцях екс-майданівець вимагає у місцевих ЗМІ 2 мільйони гривень компенсації (ОНОВЛЕНО)

Колишній член Чернівецького обласного об'єднання «Майдан», що також безпідставно видає себе за голову Громадської ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області, Володимир Вакарюк (на фото) висунув чернівецьким ЗМІ вимогу сплатити йому грошову компенсацію на загальну суму в розмірі 2 млн. грн. Про це стало відомо 15 вересня під час чергового розгляду справи у Першотравневому районному суді Чернівців, повідомляє видання «БукІнфо».

 

У позовній заяві збільшення суми вдвічі від раніше заявленого 1 млн грн. позивач Володимир Вакарюк пояснює тим, що йому стали відомі інші власники веб-сайтів, на яких була начебто розміщена неправдива інформація про нього.

 

Розгляд справи відкладено до 22 вересня, оскільки представники відповідачів вимагали надати їм час для ознайомлення з новими вимогами. Також, за інформацією «БукІнфо», представник позивача не був присутній на черговому засіданні.

 

Водночас Управління СБУ в Чернівецькій області спростувало інформацію Володимира Вакарюка, що він начебто є головою Громадської ради при обласному Управлінні  СБУ. Згідно, з твердженням силовиків, такої ради взагалі наразі не існує. На адресу «Детектор медіа» прес-служба Управління надіслала таке повідомлення: «З метою якнайширшого залучення громадськості до співпраці на різних напрямках діяльності,  Громадські ради при регіональних Управліннях СБУ наразі не створювалися, триває відкритий діалог з усіма, хто не байдужий до проблем діяльності та реформування української спецслужби. Водночас прикрим фактом є те, що окремі громадські активісти виступають від імені неіснуючої Громадської ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області і деякими своїми діями спотворюють уявлення громадськості про співпрацю з цим правоохоронним органом».

 

Нагадаємо, в червні голова Громадської ради при УСБУ в Чернівецькій області Володимир Вакарюк подав позов проти місцевих видань - газети «Час», інтернет-видань «БукІнфо», BukNews і незалежного журналіста і правозахисника Геннадія Гекова на загальну суму 1 млн. грн. Чернівецькі ЗМІ процитували заяву заступника голови місцевої Народної самооборони Івана Молодого, який на прес-конференції повідомив, що проти пана Вакарюка начебто відкрито кримінальну справу.

 

Пізніше Володимир Вакарюк відмовився від грошової компенсації і заявив, що вимагає лише спростування матеріалів у ЗМІ, на низку з яких він також подав заяву до міліції. Він заявив, що не вважає своїх відповідачів журналістами та звинуватив їх у здійсненні господарської діяльності без сплати податків та поширенні недостовірної інформації.

 

27 червня на спільному розширеному засіданні Чернівецька обласна організація Національної спілки журналістів та Незалежна медіапрофспілка України, а також головні редактори місцевих ЗМІ Чернівецької області висловили занепокоєння тим, що судова гілка влади Буковини розгорнула війну з медіа.

 

Виконавчий комітет Чернівецького обласного об'єднання «Майдан» висловив своє несхвалення судовими позовами проти української журналістики і нагадав, що Володимир Вакарюк позивається до суду як громадянин, а не як представник «Майдану». 29 серпня на засіданні Ради Чернівецького ОО «Майдан» більшістю голосів було ухвалено виключити Володимира Вакарюка із членства в організації.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3681
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду