«Еспресо TV» просить Порошенка врятувати трьох журналістів в оточенні під Іловайськом

«Еспресо TV» просить Порошенка врятувати трьох журналістів в оточенні під Іловайськом

30 Серпня 2014
7098

«Еспресо TV» просить Порошенка врятувати трьох журналістів в оточенні під Іловайськом

7098
«Еспресо TV» просить Порошенка врятувати трьох журналістів в оточенні під Іловайськом
«Еспресо TV» просить Порошенка врятувати трьох журналістів в оточенні під Іловайськом

Редакція каналу «Еспресо.TV» звертається до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку трьох журналістів, що з 25 серпня перебувають в оточенні в Іловайську (Донецька область).  Про це йдеться на сайті телеканалу.

 

Телеканал нагадує, що двоє журналістів «Еспресо TV» Єгор Воробйов і Тарас Чкан та журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков, виконуючи свій професійний обов'язок, разом з українськими військовими опинилися в оточенні в районі Іловайська.

 

Наразі зв'язку з журналістами немає. Останній раз один з журналістів телеканалу виходив на зв'язок сьогодні, 30 серпня, о 6.00 ранку. Редакція просить Президента України Петра Порошенка вжити всіх можливих заходів для врятування життя колег та бійців української армії.

 

Нагадаємо, вчора, 29 серпня,  четверо українських журналістів - Максим Левін (Lb.ua), Маркіян Лисейко («Укрінформ»), Іван Любиш-Кірдей та Георгій Тихий (обидва знімають для німецького телеканалу ARD) на легковому автомобілі вирвалися з оточення в місті Іловайську (Донецька область). Про подробиці Георгій Тихий розповів увечері у програмі Савіка Шустера на Першому національному і поставив багато незручних питань військовому керівництву АТО. «Це була заготовлена ​​пастка. Батальйон "Донбас" йшов на смерть», - заявив журналіст, який дивом врятувався. 

 

 

Станом на 30 серпня в оточенні під Іловайськом знаходяться ще троє українських журналістів. 25 серпня в оточення потрапили журналіст «Еспресо TV» Єгор Воробйов та оператор Тарас Чкан, які щодня виходили на зв'язок з редакцією і 28 серпня підготували черговий репортаж про бойові дії у зоні АТО. Разом з ними перебуває також журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7098
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Jkz
3499 дн. тому
Я против того чтоб журналисты везде шастали и много трындели,у них нет предела ни секретности ничего им нужно горяченького и первого,тут хватает запроданцев и еще эти сороки это армия есть какие-то секретности хитрости,армия рождается у нас в муках и крови и тут вам ни пирожки горячие чтоб хватали,есть любители сидеть в теплом кресле и критиковать,берите оружие и помогайте нашим мальчикам отстаивать свободу от агрессивного врага
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду