Журналісти в оточенні під Іловайськом працюють  - редакції сподіваються на їх визволення

Журналісти в оточенні під Іловайськом працюють - редакції сподіваються на їх визволення

28 Серпня 2014
5943

Журналісти в оточенні під Іловайськом працюють - редакції сподіваються на їх визволення

5943
Журналісти в оточенні під Іловайськом працюють  - редакції сподіваються на їх визволення
Журналісти в оточенні під Іловайськом працюють  - редакції сподіваються на їх визволення

Керівництво телеканалу «Еспресо.TV» заявляє, що намагається визволити своїх журналістів з оточенням в Іловайську (Донецька область). Водночас шеф-редактор lb.ua Соня Кошкіна запевняє, що визволити журналістів з оточення можна тільки разом з військовими. Таку інформацію отримала «Детектор медіа» у коментарях щодо критичного становища українських військових в оточенні.

 

Головний редактор телеканалу «Еспресо.TV» Вадим Денисенко повідомив «Детектор медіа», що журналіст Єгор Воробйов та оператор Тарас Чкан, які 25 серпня потрапили в оточення під Іловайськом (Донецька область), здорові і виконують свої професійні обов'язки. Редакція працює наразі над визволенням своєї знімальної групи.

 

«Зі здоров'ям у них все більш-менш нормально. Поки вони залишаються там, з ними є зв'язок. Ми працюємо над тим, щоб визволити їх з оточення, поговорили з усіма, хто може нам в цьому допомогти. Я не буду казати, що саме ми робимо, щоб не зашкодити безпеці наших журналістів, але повірте, ми робимо все можливе», - зазначив він.

 

Нагадаємо, сьогодні, 28 серпня, журналіст телеканалу «Еспресо TV» Єгор Воробйов заявив, що ситуація під Іловайськом (Донецька область) станом на 28 серпня стала критичною. «Нас стає все меньше! Де обіцяне підкріплення!?Це не паніка, це - реальна ситуація. Якщо не буде підкріплення в найкоротший час - нас також не буде!». На зв'язок з телеканалом «Експресо TV» журналіст і оператор виходили 26 і 27 серпня.

 

Шеф-редактор видання «Лівий берег» LB.ua Соня Кошкіна у свою чергу заявила «Детектор медіа», що фотокореспондент Максим Левін, який також потрапив в оточення під Іловайськом, наразі працює і надсилає у редакцію матеріали.

 

«Дійсно, Максим зараз в Іловайську, в оточенні, разом з іншими бійцями добровольчих батальйонів. Коли починалося це його відрядження, ми прекрасно розуміли всі ризики, але це було зважене і відповідальне рішення - їхати туди. Єдине, про що я шкодую - що я сама зараз, в силу деяких обставин, не там. З Максом ми постійно тримаємо зв'язок. Він працює: передає фотографії, інформацію для новин, зараз ми готуємо кілька тематичних блогів. Виїхати з міста самостійно можливості немає. Дістатися туди - теж. Іловайськ в кільці з російських танків і ГРАДів. Зараз ворог вибудовує додатково друге кільце навколо міста. Зрозуміло, я на зв'язку з усіма, з ким тільки можна, але прекрасно розумію, що Максим вийде з Іловайська тільки разом з нашими військовими. Не інакше», - зазначає Соня Кошкіна.

 

Вчора, 27 серпня, фотокореспондент видання «Лівий берег» Максим Левін написав у своєму Facebook про постійні обстріли українських позицій і попрохав про підтримку.  «Ми, як журналісти, знаходимося тут з нашими бійцями, підтримуємо інформаційно. Це наш сектор відповідальності. Хлопці воюють, окопуються, стиснув зуби тримаються. Проблеми з водою, їжею, електрикою - але це все вирішується. По нам працюють ГРАДи, УРАГАНи, 15 хвилин назад був СМЕРЧ. Це їх сектор відповідальності. Але нам потрібна підтримка. Конкретно - військові з бронетехнікою, важким озброєнням. Ви хочете допомогти? Примусити МО, керівництво АТО надати нам підкріплення і допомогти хлопцям, які воюють за Україну - ваш сектор відповідальності. Тих, хто лишився в Києві, за межами АТО. Яким чином і методами ви це зробите - ваш вибір. LET'S GO!», - зазначив Максим Левін.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», в оточенні разом з українськими військовими в Іловайську перебувають шість українських співробітників ЗМІ. Крім знімальної групи «Еспресо.TV» під Іловайськом знаходяться журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков, фотокореспондент «Лівого берега» Максим Левін та ще два українські журналісти, які готують репортажі для німецького каналу ARD.

 

21 серпня під час бойових дій в місті Іловайську (Донецька область) було поранено фотографа-фрілансера Олександра Глядєлова та громадського активіста і блогера, бійця добровольчого батальйону «Донбас» Дмитра Резніченка

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5943
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду