НСЖУ і НМПУ хочуть з’ясувати, хто дав наказ бити журналістів Spilno.TV на Майдані

НСЖУ і НМПУ хочуть з’ясувати, хто дав наказ бити журналістів Spilno.TV на Майдані

19 Серпня 2014
4794

НСЖУ і НМПУ хочуть з’ясувати, хто дав наказ бити журналістів Spilno.TV на Майдані

4794
НСЖУ і НМПУ хочуть з’ясувати, хто дав наказ бити журналістів Spilno.TV на Майдані
НСЖУ і НМПУ хочуть з’ясувати, хто дав наказ бити журналістів Spilno.TV на Майдані

20 серпня об 11.00 відбудеться засідання прес-клубу Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) для обговорення інциденту з побиття на Майдані Незалежності у Києві 15 журналістів-стримерів Spilno.TV. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

До участі в обговоренні у прес-центрі НСЖУ запрошено постраждалих - координаторів та стримерів Spilno.TV, свідків події, а також мера Києва Віталія Кличка, начальника ГУМВС України в місті Києві Олександра Терещука, начальника управління сім'ї, молоді та спорту Київської міської адміністрації (КМДА) Вадима Костюченка, директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради Сергія Садового, голову Асоціації стримерів України Олександра Ротмана, керівництво й членів «Самооборони Києва (Нарнія)», журналістів та правозахисників.

 

Нагадаємо, 15 серпня журналістів і стримерів Spilno.TV, які знімали як відбувається демонтаж ялинки на Майдані Незалежності, побили невідомі, серед яких були молодики у чорних футболках із надписами «Нарнія». Був також знищений прес-центр «Спільно» на Майдані. Міліція не перешкоджала побиттю журналістів.

 

Як мінімум двом з постраждалих знадобилась медична допомога, одного з телевізійників набрала «швидка». Заяву про побиття журналістів і стримерів Spilno.TV Максима Прасолова, Олексія Ісаєва та інших внесено в Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

Обурення щодо побиття журналістів уже висловили НМПУ, Київський міський голова Віталій Кличко, голова Асоціації стримерів України Олександр Ротман.

 

Члени громадської організації «Самооборона Києва (Нарнія)» відкидають звинувачення у побитті журналістів на Майдані незалежності 15 серпня, і запевняють, що допоможуть знайти винних у нападі на представників Spilno.TV. Про це йдеться у заяві організації, оприлюдненій на сторінці її члена Олега Челомбитка в «ВКонтакті».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4794
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду