На Харківщині розповсюджувач газети «Новороссия» отримав п’ять років умовно

На Харківщині розповсюджувач газети «Новороссия» отримав п’ять років умовно

18 Серпня 2014
4613

На Харківщині розповсюджувач газети «Новороссия» отримав п’ять років умовно

4613
На Харківщині розповсюджувач газети «Новороссия» отримав п’ять років умовно
На Харківщині розповсюджувач газети «Новороссия» отримав п’ять років умовно

Мешканець Куп'янського району Харківської області отримав умовний термін за поширення газет «Новороссия» і листівок сепаратистського змісту. Про це повідомляє «Громадське ТБ» з посиланням на прес-службу прокуратури Харківської області.

 

Встановлено, що 16 червня чоловік отримав з Донецька більше тисячі примірників газети «Новоросія» і листівок із закликами до проведення референдуму, «об'єднання ісконно русскіх земель», «повернення кордонів СРСР» і «вступу в народне ополчення Донбасу». За повідомленням, мешканець Харківської області самостійно розкидав ці матеріали у поштові скриньки.

 

За скоєний злочин його засуджено до умовного позбавлення волі на п'ять років з випробувальним терміном у три роки.

 

Нагадаємо, 22 липня співробітники Служби безпеки України затримали чотирьох мешканців міста Кривого Рогу (Дніпропетровська область), які займалися розповсюдженням газети сепаратистського спрямування «Новороссия».

 

До цього СБУ неодноразово затримувала поширювачів газети сепаратистського проросійського змісту «Новороссия» в різних містах України. Зокрема, в Полтаві співробітниками спецлужби була затримана група осіб, які мали намір поширювати це видання.

 

Раніше співробітники СБУ на трасі Суми-Київ затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети «Новороссия».

 

Масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в Одесі, також газета вкидалася по поштових скриньках у місті Нова Каховка в Херсонській області.

  

17 червня в Харкові Служба безпеки України вилучила 10-тисячний наклад газети «Новороссия» і друковані листівки із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

20 червня Служба безпеки України затримала у Новій Каховці (Херсонська область) двох місцевих мешканців, які розповсюджували газету сепаратистського змісту «Новороссия».

 

21 червня у Кривому Розі СБУ відкрила кримінальне провадження за розповсюдження газети «Новороссия» та листівок «ДНР»

 

22 червня в Маріуполі (Донецька область) невідомі особи в балаклавах і камуфляжі знищили друкарський цех і тираж газети «Новороссия», яка є «друкованим органом» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду