Асоціація стримерів України: Розлідування побиття журналістів Spilno.TV – лакмус для влади

Асоціація стримерів України: Розлідування побиття журналістів Spilno.TV – лакмус для влади

16 Серпня 2014
5575

Асоціація стримерів України: Розлідування побиття журналістів Spilno.TV – лакмус для влади

5575
Асоціація стримерів України: Розлідування побиття журналістів Spilno.TV – лакмус для влади
Асоціація стримерів України: Розлідування побиття журналістів Spilno.TV – лакмус для влади

Розслідування побиття журналістів і стримерів на Незалежності стане лакмусовим папірцем для влади, для її спроможності навести лад в правоохоронний сфері, цитують автори зави Spilno TV голову Асоціації стримерів України Олександра Ротмана.

 

«Цей випадок просто так лишати не можна, бо безкарність породжує нові злочини, - сказав пан Ротман. -  Спочатку побили студентів, винних не знайшли, розстріляли Небесну сотню, винних не має, напали на журналістів і знищили їхнє майно привселюдно, але міліція не захистила. Це розслідування стане лакмусовим папірцем для влади, її спроможності навести лад в правоохоронний сфері. Адже, цього разу, всі знають хто це (хто саме вчинив напад. - ТК), є фото-відео докази, і коли МВС називає їх (нападників. - ТК) невідомими. І виникають питання щодо професійній придатності цієї структури».

 

Команда Spilno.TV заявляє, що попри напад і нищення майна журналістів, продовжить свою діяльність.

 

«Ми завжди готові до конструктивного діалогу з  владою, якщо вона працює на позитивні зміни в країні, якщо ж лише на власні амбиції й це шкодить людям - ми будемо найзапеклішими ворогами. А Spilno. TV продовжуватиме свою діяльність, наші стрімери є в зоні АТО, у вересні плануємо запуск проекту "Телеміст Миру"», - повідомляють журналісти.

 

«Ми не вимагаємо посадити неотітушок до в`язниці. Але якщо в них так багато енергії і ніде застосувати фізичну силу, то нехай займуться прибиранням Києва», - вважає Максим Прасолов зі Spilno.tv.

 

На думку стримера Spilno.tv Тимура Бедерничека, журналіська професія стає все небезпечнішою, і для представників медіа має бути передбачена спрощена процедура отримання дозволу на володіння зброєю - аби захищати своє життя й техніку.

 

Нагадаємо, журналістів і стримерів Spilno.TV, які знімали як відбувається демонтаж ялинки, 15 серпня на Майдані Незалежності побили невідомі. Серед них були молодики у чорних футболках із надписами «Нарнія» (деякі ЗМІ пишуть про це об'єднання як про расистське і нацистське), що також знищили прес-центр «Спільно» на Майдані. Міліція не перешкоджала побиттю. Як мінімум двом з журналістів знадобилась медична допомога, одного з телевізійників набрала «швидка».

 

Після інциденту громадська активістка, представниця проекту Spilno.tv, звинуватила нову владу країни і Києва у застосуванні сил так званих «тітушок» для нападу на журналістів і знищення прес-центра ГО «Спільно» у столиці.

 

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що обурений побиттям журналістів Spilno.tv та сутичками, що відбулися на Майдані Незалежності та бере хід розслідування під особистий контроль.

 

Заяву про побиття журналістів і стримерів Spilno.TV Максима Прасолова, Олексія Ісаєва та інших внесено в Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Богдани Бабич

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5575
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду